Román-magyar: A szünetben mindenki nyugodt volt - Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 20:34
null
Szalai bátrabb támadójátékot vár a válogatottól (Fotó: veres Viktor)
Mint arról már beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Romániában Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs a lefújás után elmondta, megérdemeltnek tartja a döntetlent.

 

A FŐSZEREPLŐK MONDTÁK

Szalai Ádám: – Nem vagyok maximálisan elégedett, hiszen mégiscsak egy–egyet játszottunk. A játék akadozott, de ahhoz képest, ami az elmúlt hónapokban volt, kis pozitívum, hogy milyen szervezetten próbáltunk a labda ellen védekezni.

Bővebben itt!

Tőzsér Dániel: – A románok nem tudatosan álltak vissza a második félidőben, miért is tették volna? Nem volt ez egy jelentős játékerőt képviselő román válogatott, ennyire tellett tőlük.

Bővebben itt!

Gera Zoltán: – A szünetben rendeztük a sorainkat. A második félidőben fölényben voltunk a mérkőzésen, nem tudom, hogy ez kintről hogyan látszott, és a végén megérdemelten szereztük meg az egyenlítő gólt egy fantasztikus szabadrúgás után. És igen, az utolsó pillanatban volt egy lehetőségünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de nem vagyok telhetetlen, örülök az egy pontnak.
Bővebben itt!

Nikolics Nemanja: – Szépen támadtunk és nálunk volt a meccslabda. Nagy durranás lett volna, ha betalálok. Jó labdát kaptam Tőzsér Danitól, az átvétel jól sikerült, majd nem mertem elesni a védő mellett. Abban a pillanatban a hosszúba akartam lőni a labdát. Utólag beszéltem Szalai Ádámmal és Simon Krisztiánnal is, ők jöttek középen üresen.

Bővebben itt!

„Abszolút megérdemelt a döntetlen, főleg ha még azt is hozzávesszük, hogy az utolsó percben ajtó-ablak helyzete volt Nikónak, és pár percen múlott, hogy nagyobb örömet szerezzünk és még nagyobb tettet hajtsunk végre. Természetesen nem vagyunk elégedetlenek az eredménnyel, amit lehetett ebből az öt napból, egy új felfogással, egy új stábbal, kihoztuk a legnagyobb rivális elleni meccsből” – mondta a lefújás után az MTVA kamerái előtt a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs.

Az egyenlítő gól szerzője szerint a szünet után már jól is játszott a csapat.

„A második félidőben úgy játszottunk, ahogy kell, ahogy azt megbeszéltük. Nem volt helyzetük, nem tudtak mögénk kerülni, uraltuk a középpályát. Köszönettel tartozom mindenkinek, aki ezt a túrát megtette, remélem, hogy otthon is büszkék ránk.

„Az első félidőben hazai pályán szerették volna minél hamarabb feltörni a védekezésünket. Negyvennégy percig ha nem is jól, de szervezetten játszottunk, aztán sajnos egyszer kihagytunk, és be is találtak. Az első játékrészben nem nagyon mertünk bátran előre menni, valami miatt akadozott a támadójátékunk, könnyen eladtuk a megszerzett labdát.”

„A szünetben semmi extra nem történt, mindenki nyugodt volt, a stábot is beleértve, mindenki látta, hogy a románok nem jobbak ezen a meccsen, és azt kell elhinnünk, amit a héten nem közhelyként, de a kapitány és mi is hangsúlyoztunk, hogy jó játékosok vagyunk, meg merjük mi is csinálni az egy-egyeket, és le is tudjuk venni őket, ha kell. Ezzel az eredménnyel a legnagyobb rivális otthonában nem kell szégyenkeznünk, és remélem, hogy kijavítottuk a tavalyi hibát” – zárta mondandóját Dzsudzsák.

NYILASI TANÁCSA IS KELLETT A MAGYAR GÓLHOZ
„Nyilasi Tibor a hét elején megkérdezte, hogy miért csak két méterről futok neki a labdának. A lefújás után nyakon vágott, hogy erről beszélt...” – mondta a magyar gólt szabadrúgásból szerző Dzsudzsák Balázs már a Nemzeti Sport Online-nak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik