Román-magyar: Már nagyon megérdemelték a szurkolók; Gera a meccs legjobbja - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 20:29
null
Bukarestben bejöttek Dárdai Pál kapitány számításai (Fotó: Veres Viktor)
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Románia elleni 1–1-es végeredménnyel záruló Európa-bajnoki selejtezőt követően tartott sajtótájékoztatót. A szakember elmondta, hogy a románok az első félidőben annyit futottak, hogy érezhető volt, hogy ha nem szereznek három-négy gólt, akkor a második félidőben föléjük kerekedünk. A szakember igazságos döntetlent említett.

 

 

„Nem úgy kezdtünk, ahogy terveztem, nem úgy húztuk meg az első tíz percet, ahogy szerettem volna. Amíg nem kerültünk hátrányba, addig nagyon kapkodtunk, nem nyugodtunk meg” – mondta Dárdai Pál.

„A románok nagyon sokat invesztáltak ezzel a futómennyiséggel, ha nem rúgták volna a gólt a szünet előtt, a második félidőben végük lett volna, ennyit nem lehet futni. Belementek a kockázatba. A második félidőben fölénybe is kerültünk, és ha mi vezettünk volna, kicsit másképp nézett volna ki. De ez igazságos döntetlen” – tette hozzá a kapitány, aki szerint a második félidőben szét is zilálhattuk volna a román csapatot.

„Gera Zoltán a mezőny legjobbja volt, de nem tud kilencven percet játszani. Jól jöttek be a cserék. A középpályás letámadásban azokon a területeken, ahol szerettük volna, megszereztük a labdát, négy nap alatt ez volt az elsődleges cél. Nem maradt azonban idő a támadózónában való nyomásra, ott bizonytalanok voltunk. A labdaszerzés utáni megindulások az első félidőben nem jöttek, a másodikban igen. Reméljük, két-három meccs múlva ez még jobban funkcionál.”

Dárdai a középpályás védekezésnél a csapat fontosságát emelte ki, szerinte mindenki nagyszerűen játszott. Viszont nem szabad lebecsülni a következő ellenfelet, mert ez a munka ezen a talajon a Feröer elleni meccsen benne lesz a lábakban.

„A románok nem leptek meg semmivel, talán csak azzal, hogy a védekezésüket kissé visszább húzták.”

„Nagyon jó érzés volt, hogy a szurkolók engem éltettek, igen jó stábbal dolgozom, rendkívül segítették a munkát. Ez az egész a szurkolók körül forog. Régóta járnak Romániába, gólt rúgni és pontot vinni innen nem szoktunk. Elégedetten mennek haza, és ezt meg is érdemlik a szurkolók.”

„Ne legyünk telhetetlenek, ez egy nagyon jó és összeszokott román csapat. Az én játékosaim négy napot kaptak a mi játékrendszerünk megtanulására. Ennek ellenére nagyobbat játszottunk, mint a románok.”

„Nem éreztem a nagy veszélyt, alig vártam, hogy a gól után az öltözőbe menjünk, s meghúzzuk az előre eltervezett cseréket. Mondom még egyszer, hogy ennyit nem lehet futni, mint a románok tették az első félidőben. Biztos voltam, hogy a másodikban meglesznek a lehetőségek. A románok eltaktikázták magukat.”

„A románok belementek abba rizikóba, hogy minket agyonvernek húsz-harminc perc alatt, de nem rúgták be a három négy gólt. Ha nem kapjuk azt az egyet, a második játékrészben jobban szétziláltuk volna őket. Nem lehet ennyit futni a futballban.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik