Magyar-görög: Markarián „extrém agresszivitást” vár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.26. 09:36
null
Markarián reméli, a játékosai nem ismernek kegyelmet Budapesten (Fotó: Action Images)
A magyarok ellen készülő görög labdarúgó-válogatott taktikájáról, az új szövetségi kapitány, Sergio Markarián terveiről közölt riportot a görög Novasports.gr.

 

A beszámoló szerint a görög válogatott háza táján mindenki tisztában van vele – ez általános hozzáállás –, hogy Budapesten csak az elfogadható, ha a kék-fehérek végre győztesen hagyják el a pályát. Ugyanakkor a „briliáns taktikusnak” nevezett Markarián egyértelművé tette, hogy nem a támadójátékra koncentrál, hanem a védekezés megacélozására, és hogy a fejekben rend legyen. Az uruguayi szakember arra szánja a hetet, hogy változtasson az „első gól pszichológiáján”, tudniillik a görögök eddig egyik meccsükön sem tudtak betalálni már, ha bevették a kapujukat, és mivel háromszor az ellenfél szerzett vezetést, háromszor ki is kaptak.

Mint beszámoltunk róla, a galanolefki (égszínkék-fehérek) becenévre is hallgató gárda valószínűleg a 4–3–3-as felállást favorizálja a vasárnapi összecsapáson, és a széleken, illetve a védőktől „extrém agresszivitást vár el”. Markarián azt kéri csapatától, hogy szélesen játsszon, míg labdavesztés esetén mindenkinek jut védekező feladat is, támadásban pedig az előretolt csatár mögé mindig felzárkózzon még egy ember.

A cikk szerint a hét kérdése, hogy néhány nap munkájával mennyire lesz képes a válogatott átültetni a játékba az új kapitány felfogását, mert hiába kellemesebb a hangulat most a nemzeti együttesnél, mint Claudio Ranieri utolsó mérkőzései idején, csak egy vasárnapi győzelem hozhatja vissza „a régi szép időket.”

A GÖRÖG KERET
Kapusok: Sztefanosz Kapino (Mainz), Oresztisz Karnezisz (Udinese), Markosz Vellidisz (PASZ Jannina)
Védők: Mihalisz Bakakisz (AEK Athén), Konsztantinosz Manolasz (Roma), Vangelisz Morasz (Hellas Verona), Kirjakosz Papadopulosz (Leverkusen), Szokratisz Papasztathopulosz (Dortmund), Dimitrisz Sziovasz (Olympiakosz), Kosztasz Sztafilidisz (Fulham), Vaszilisz Toroszidisz (Roma), Lukasz Vintra (Levante)
Középpályások: Jannisz Fetfacidisz (Chievo), Kosztasz Fortunisz (Olympiakosz), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Hellas Verona), Jannisz Janniotasz (Aszterasz Tripolisz), Kosztasz Kacuranisz (Atromitosz), Panajotisz Kone (Udinese), Anasztasziosz Lagosz (Panathinaikosz), Andreasz Szamarisz (Benfica), Panajotisz Tahcidisz (Hellas Verona)
Csatárok: Sztefanosz Athanasziadisz (PAOK), Aposztolosz Jannu (Panioniosz), Nikosz Karelisz (Panathinaikosz)

EB-SELEJTEZŐ, F-CSOPORT
2015. március 29.:
Magyarország–Görögország, 20.45
(tv: Duna)
Észak-Írország–Finnország 18.00
Románia–Feröer 18.00

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 4 3 1 6–1 +5 10
2. Észak-Írország 4 3 1 6–3 +3 9
3. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1 7
4. Finnország 4 1 1 2 4–5 –1 4
5. Feröer 4 1 3 2–6 –4 3
6. Görögország 4 1 3 1–5 –4 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik