„A hivatalos megnyitó előtt már lejátsszuk az első meccsünket” – Golovin az olimpiáról

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 10:45
Női kéziseink is mennek az olimpiára (Fotó: Kovács Péter)
Mint beszámoltunk róla, a magyar felnőtt kézilabda-válogatottak szövetségi kapitányai rendszeresen megosztják gondolataikat a szurkolókkal blogjukban. Golovin Vlagyimir, a női csapat edzője a nagy sikerre, az olimpiai kijutásra emlékezett vissza, de már a párizsi játékokra is előretekintett. A blogbejegyzést tartalmi változtatás nélkül közöljük!

„Természetesen büszke és boldog vagyok, hogy sikerült kijutnunk az olimpiára – kezdte Golovin Vlagyimir. – Amikor kineveztek, egyértelmű volt, hogy ez a fő cél, és a magyar szövetségi kapitánynak tudnia kell, hogy ha ezt a célt nem teljesíti, az könnyen az állásába kerülhet. Mi viszont kijutottunk. Hétfőn nagyon jó volt újra látni a családot, a gyerekeimet, a kertemre ugyanez már nem igaz, mert nagyon »gáz« állapotba került, sokat kellett dolgozni rajta.

Mint a csapaton, mert a tavalyi vb-n, a horvátok elleni meccs második félidejéig ránk is mondták páran, hogy ez gáz. Most viszont már egészen más arcát mutatja a válogatott, de ez engem nem lep meg annyira, mert ha visszanézünk, a vb-n a montenegróiak és a svédek elleni első félidő is teljesen rendben volt, egyik sem alakulhatott így véletlenül. Azt viszont nem tudtuk, hogy Montenegró ellen a szünet után mitől jött az összeomlás, az, hogy minden, ami addig működött, egyszer csak elromlott. De a vb-n a svédek ellen is vezettünk félidőben, az ő tizenegy ezer nézőjük előtt, aztán gyorsan elkövettünk öt hibát, ziccert rontottunk, kidobtuk taccsra a labdát, és ők átvették az irányítást. Biztos vagyok benne, hogy most, Debrecenben, az olimpiai selejtezőn, amikor a négygólos előnyünk után egyenlítettek 17–17-re, mindenkinek beugrott, nehogy ez újra megtörténjen, mert nem fér bele, de pont az ellenkezője történt. Sokáig állt 17–17-en az eredmény, és az, hogy mi tudtunk újítani, megint vezetni, plusz erőt adott. Nagyon sokat dolgoztunk ezért, az utolsó két meccsre készültünk, és tudom, hogy a lányok fejében mindig ott volt az olimpia.

A japánok elleni meccs előtt már azt mondtam, ha így tudunk játszani, mint a svédek ellen, nem kell félnünk senkitől. Persze, ha ugyanazzal az ellenféllel játszol minden nap, akkor is mindig más lehet a mérkőzés képe, hát még, ha az ellenfél is változik. De azt is tudjuk, hogy minden fejben dől el, és ezt akkor sem fogjuk elfelejteni, amikor legközelebb találkozunk, hogy megkezdjük az olimpiai felkészülést.

Kedd óta a csoportunkat is ismerjük. Nem panaszkodhatunk nagyon a sorsolásra, az újságírókkal együtt néztük a közvetítést a „Kézikedden”, és mindenki láthatta, hogy az öt ellenfélből, amelyet a csoportunkba kívántam, három bejött. A franciák, mint rendezők, választhattak csoportot, és a miénket választották, ami azért is kár, mert így két-három nappal az olimpia előtt nem játszhatunk velük felkészülési mérkőzést. Pedig már előre lekötöttük, de az volt a feltételük, hogy ne kerüljünk azonos csoportba. Azért így is vannak jelentkezők, jellemző, hogy még a románok is eljönnének, pedig ott sincsenek az olimpián. Szóval, attól nem kell félni, hogy meccs nélkül maradunk.

Érdekes olimpia vár ránk, mert például olyan sem volt még, hogy egy nappal a hivatalos megnyitó előtt már lejátsszuk az első mérkőzésünket – ráadásul pont a franciákkal. Az is szokatlan, hogy a csoportmeccsek után, az egyenes kiesésre a mezőny átköltözik Lille-be, úgyhogy most az a célunk, hogy szeretnénk megnézni Lille-t. És ha már ott vagyunk, nem csak egy napig maradnánk.”

 

XXXIII. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK
A NŐI KÉZILABDATORNA CSOPORTBEOSZTÁSA (South Paris Arena)
A-CSOPORT: Norvégia, Németország, Szlovénia, Svédország, Dánia, Dél-Korea
B-CSOPORT: MAGYARORSZÁG, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Brazília, Angola

MAGYAR MÉRKŐZÉSEK A B-CSOPORTBAN (mérkőzésidőpontok: 9.00, 11.00, 14.00, 16.00, 19.00, 21.00)
Július 25., csütörtök: Magyarország–Franciaország
Július 28., vasárnap: Magyarország–Brazília
Július 30., kedd: Magyarország–Angola
Augusztus 1., csütörtök: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 3., szombat: Magyarország–Hollandia

A további menetrend (Lille, Pierre-Mauroy Stadion)
Negyeddöntő: augusztus 6., kedd, 9.30, 13.30, 17.30, 21.30
Elődöntő: augusztus 8., csütörtök, 16:30, 21:30
Döntő, bronzmérkőzés: augusztus 10., szombat, 10.00, 15.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik