Magyar-görög: Dárdai-lufi; 30 éves álom; Egervárit vissza! - önök írták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.30. 18:18
null
Félig üres vagy félig tele? Olvasóinkat megosztotta a találkozó (Fotó: Szabó Miklós)
Olvasóinkból vegyes érzelmeket váltott ki a magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlenje Görögországgal. Félig üres vagy félig tele van az a bizonyos pohár? Összegyűjtöttük most a legérdekesebb véleményeket, amelyeket önök írtak.

FÉLIG ÜRES…

Farlicsirpo
– Jó ez az U40-es magyar válogatott.

DrogbaGy
– Továbbra is azt mondom, hogy ez a Dárdai-edzősködés egy lufi. Jól tud motiválni, de nem látom, hogy több lenne benne. A Hertha játékosait pedig nyilván könnyebb motiválni, mint a magyar válogatott tagjait. Ez kiderült már Feröer ellen is, és azért ma sem tűnünk nagyon motiváltnak. Én azt hiszem, a válogatottnál hamarabb kipukkad ez a lufi. Ettől persze még nyerhetünk, de Dárdai nem lesz megmentő…

Most látom, Azerbajdzsán hirdet nálunk, ez a meccs legérdekesebb jelenete…

zsoti666
– Nem kedvelem, de az Egervári-féle csapat röhögve hozta volna a második helyet ebben a csoportban, látva az ellenfeleket! Ne feledjük, hozta az összes kötelező meccset, meg egy-két bravúrt. Persze itt divat utálni a románok meg a hollandok elleni meccsei miatt…

hajragibraltar
– Ezen a magyar brigádon csak az segítene, ha a Dárdai beállna. Eleket csak a PR-értéke miatt hívta be, mert azt gondolta, hogy így 1.2 milliárd kínai szurkol nekünk.

rb_captain
– Ha nagyon nagyvonalú vagyok, akkor min. 10 bajnokság jobb, mint a magyar, az kb. 160-180 csapat és kb. 1700-2000 labdarúgó, akik nagy(obb) színvonalon edződnek nap mint nap. Most őszintén, van értelme kijutni egy világversenyre? Persze közhely, de ezt az egészet nagyon-nagyon az elején kellene kezdeni…

indyy
– Ez szánalmasan gyenge volt. Majd a pótselejtezőn megint kapunk egy nyolcast pl. a hollandoktól.

spencer reid
– Mindkét csapat teljesítménye együtt egy nagy nulla. Sajnos nagyon bátortalanul, gyengén játszottunk. Ezt a görög csapatot illet volna megverni, még nekünk is. De valószínűleg nincs ebben a csapatban több. Ez a harmadik hely semmire nem jó, de ezt, gondolom, mindenki tudja….

Egyafrikaibongoantilopbalhereje
– Szerintem jobb,ha nem jutunk ki.A saját érdekünkben…

Pisti19741974
A magyar válogatott csak egyetlen dolgot felejtett el a pályán, hogy ott focizni kell és nem szaladgálni. EZ A TEGNAPI TELJESÍTMÉNY SZÉGYEN!!!

Josemariaguti75
– Rövid leszek: sok NB I-es meccset láttam/látok, tisztában vagyok az erőviszonyokkal, és tudom, mennyit érnek a játékosaink. Nem is voltak extra elvárásaim a meccs előtt. Egyetlen kritikám van továbbra is: OK, hogy gyenge a bajnokságunk. OK, hogy nincs egy épkézláb játékosunk. OK, hogy jobbak a görög játékosok. De az nem OK, hogy már a meccs előtt szinte a fejekben kizártuk a győzelem lehetőségét, ami a mutatott játék alapján látszott is. Még azt is aláírom, hogy nem tudhatjuk, Dárdai mit mond a fiúknak, csak a sajtóverziót olvassuk. De a véleményem ettől még ugyanaz.

FÉLIG TELE…

GaiusM
– Engem nem érdekel, hogy kinek köszönheti, Dárdai mentalitása éppen elég ahhoz, hogy ezek a játékosok végre eredményesek lehessenek. Igen, Dárdainak is szurkolok, és az egésznek együtt. Egy halvány reménysugár. Ettől nem lesz jobb sem az NB I, sem az utánpótlásunk, de talán utat mutathat… Igazából ennek szurkolok, és ebben a mutatott játék másodlagos.

Sabinum
– Annyira szerény képességűek a játékosaink, hogy egyszerűen ebből a csapatból nem lehet jobb játékot elvárni, akárki is az edző. Dárdai szervezettséget adott, ami eddig hiányzott, de a támadójátékunk nagyon gyenge. Nem tudom, mi lenne, ha kijutnánk az Eb-re, de ott keményen beáraznák megint a focinkat.

Rolvik
– Én akkor is azt mondom hogy a válogatott nagyon sokat fejlődött. Utoljára ilyen szervezett Erwin Koeman keze alatt volt a csapat. Nem játszunk látványosan, de nagyon szervezettek vagyunk. Egy ilyen képességű csapatnak ez az egyetlen egy lehetősége.

hagyomanyos_erlelesu_asvanyviz
– Nem volt rossz meccs, látszik a görögökön, hogy sokkal erősebb fociból jött mindenki, de nem igazán tudják, mit akarnak a válogatottban. Félelmetes, hogy mennyire nem állta meg a helyét ma Gera. Nem akkora gond ez a döntetlen, látszott, hogy ki, miből válogathat. Szerintem a magyar válogatott védekezésben nagyon sokat lépett előre. Egervárihoz képest észben, Pintérhez képest hozzáállásban…

dilettans
– Azért olvasva a kommenteket, akadnak itt realisták is. Így van, Dárdai 150 százalékon teljesít. Nézzük már meg, könyörgöm, milyen képességű játékosok állnak a rendelkezésére. És ezekkel összebarkácsolt valahogy nyolc pontot négy meccsen. Rajta kívül ezt senki nem tudta volna megcsinálni, ebben biztos vagyok. Megkockáztatom, hogy az elődei már elszálltak volna lényegében és csak az a fránya matek meredt volna nekik utolsó reménynek.

Yoliyoli
– Ebben a Dárdai taktikában az a jó, hogy bárki ellen (legalábbis ebből a csoportból) az utolsó percekig marad esély egy gólt betuszkolva nyerni, mert nem kapunk hármat az első félidőben. Ugyanez a hátránya is sajnos, mert senkinek sem tudunk könnyedén gólt lőni.

Zenn
– Csoda most sem történt. Reálisan ennyit tud a válogatottunk. Akartak, küzdöttek, de a képességeikből ennyire futja. Ez jó egy hasonlóan gyenge görög csapat ellen itthoni döntetlenre.Komolyabb nemzetközi eredmény – látva az utánpótlás bukdácsolását – még hosszú évekig nem várható. Csatárunk nincs. Szalai lassú, körülményes, kerékkötő, Nikolicsot még nem láttam jól játszani a válogatottban. Aztán, ki is lehet még? A láthatáron sincs senki. Dárdai kihozta belőlük, amit lehetett. Ennyit tudunk. Kéretik tudomásul venni.

Tomkakos
– SZÉP VOLT FIÚK! Érdekes, amikor kikaptunk a románoktól, mindenki azzal jött, hogy nem az a gond, hogy kikaptunk, hanem hogy lélektelenül játszottunk, nem látszott az a küzdés amit elvárnánk! Most mutassatok már rá egyetlen játékosra aki nem tett meg mindent a jó eredményért! Mutassatok sétálgató játékosokat! Mutassatok szituációkat, mikor labdavesztés után nem jön vissza valaki! Mikor nem segítették egymást egy-egy hiba után? Melyik játékos félt otthagyni a lábát? Fel kellene fogni, hogy nem vagyunk topcsapat! Nem várhatjuk el, hogy egy nálunk két és félszer értékesebb csapatot kitömjünk! Nincsenek klasszis játékosaink!

ANNYIT VÁRHATUNK EL, HOGY BÁRMILYEN GYENGE NAPOT IS FOGNAK KI A JÁTÉKOSAINK, AKKOR IS KITEGYÉK A LELKÜKET A PÁLYÁRA! Annyit várhatunk, hogy lefújás után nehéz legyen levegőt venni, hogy fájjanak másnap a megdolgoztatott izmok! Ezt pedig most megkaptuk, (mint Dárdai meccsein eddig mindig). Egyébként pedig ki sem kaptunk, gólt sem kaptunk, és versenyben is maradtunk.

KÖSZÖNJÜK!!!!

gringoman
– Értékeljünk pozitívan, mert lehet!
1. Talán Sousa Vidijétől láttam ilyen szervezett magyar csapatot.
Válogatott szinten ilyen precízen védekezőt még nem igazán láthatunk!
Ez óriási pozitívum.
2. Már megint lehoztunk kapott gól nélkül a meccset.
3. Van csapat, van csapategység.
4. Nekünk voltak a nagyobb helyzeteink. Közelebb álltunk a győzelemhez.
Összességében: erre nagyon is lehet alapozni. Nem olyan rossz ez az eredmény, de a finnek ellen, ha komoly terveink vannak, nyerni kellene idegenben, ami piszok nehéz lesz.

ntony66
– Nekem úgy tűnik, mintha a kritizálók 30 éves álmukból ébredtek volna fel… Emberek, ti milyen meccseket láttatok mostanában? Az 1985-ös osztrák–magyart vagy a 6–3-at?? Nincs jelenleg egyetlen jó formában lévő, élcsapatban játszó húzóemberünk sem – ellenben a görögökkel! Pali a maximálisat hozta ki ebből, és bőven megvolt a lehetőségünk az 1–0-ra is! Az északíreket kellett volna megverni, 1–0-s vezetéssel, 15 perccel hátra… Ez MOST jó eredmény, hajrá, Magyarok, hajrá, Palcsi!

KONKLÚZIÓ

Stothrugby
A fórum jobb, mint a meccs…

EURO 2016, SELEJTEZŐ
F-CSOPORT, 5. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 0–0
Budapest,
Üllői út, 22 000 néző. Vezette:Karaszjov (Averianov, Kalugin – oroszok)
MAGYARORSZÁG: Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Elek Á. (Pintér Á., 70.), Tőzsér – Stieber Z., Gera, Dzsudzsák – Szalai (Nikolics, 68.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
GÖRÖGORSZÁG: Karnezisz – Papasztathopulosz, Manolasz, Toroszidisz, Sztafilidisz – Papadopulosz, Szamarisz – Fetfacidisz (Janniotasz, 77.), Kone (Kacuranisz, 77.), Hrisztodulopulosz (Fortunisz, 69.) – Athanasziadisz. Szövetségi kapitány: Sergio Markarián

AZ ÁLLÁS
1. Románia 5 4 1 7–1 +6 13
2. Észak-Írország 5 4 1 8–4 +4 12
3. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 4–3 +1 8
4. Finnország 5 1 1 3 5–7 –2 4
5. Feröer 5 1 4 2–7 –5 3
6. Görögország 5 2 3 1–5 –4 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik