Magyar-görög: Félig tele van a pohár - Tőzsér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.29. 23:28
null
Gera Zoltán önkritikus: játszhatott volna jobban (Fotó: Hegedüs Gábor)
Tőzsér Dániel, a magyar labdarúgó-válogatott játékosa a lefújás után pozitívan értékelte a görögök elleni, gól nélküli döntetlennel záruló Eb-selejtezőt.  Dzsudzsák Balázs szerint rászolgáltunk a három pontra, Gera Zoltán örült, hogy nem kaptunk ki, de elmondta azt is: akár nyerhettünk is volna. Király Gábor támadásban hiányolt többet a magyar válogatottól, Nikolics Nemanja egyszerű, de hatékony játékot bemutató görögökkel találta szembe magát.

„Félig tele van a pohár. Nem értékeljük negatívan ezt a meccset – mondta a találkozót követően a magyar válogatott középpályása, Tőzsér Dániel. – Nagyon erős görög csapattal találkoztunk, az egyértelmű, hogy ők nem a csoport utolsó helyére valók. Tudni kell, hogy egy évvel ezelőtt a csoportból is továbbjutottak a vébén, de ez a mérkőzés nyilván más volt. A második félidő elején voltak veszélyes helyzeteik – tipikus egygólos meccs lehetett volna, ha az egyik fél betalál. Örülünk a pontszerzésnek, mert szerintem a görögök így elszálltak.”

„A finnek ellen újabb »sorsdöntő« mérkőzés következik, amit nagyon várunk. Sok esetben nekünk jobban fekszik az idegenbeli játék. Nyilván nem a szurkolók miatt, akik előtt kalapot kell emelni, hanem azért, mert tipikus kontracsapat vagyunk. Győzelemre játszottunk ma is, de ez nem jött össze egy erős csapattal szemben. Sajnáljuk a kihagyott helyzeteket, ilyen a futball. A finnek ellen bement a hajrában, most nem. A románok győzelmére számítani lehetett, és én az északírek sikerére is számítottam.”

Tőzsér: Mindkét csapatnál rezgett a léc

„Nagyon fegyelmezett volt a védekezésünk, a srácok előtt le a kalappal. Támadásban kellett volna többet nyújtanunk, de az új kapitánnyal érkező görögök ellen nagyon nehéz volt, és nem kaptunk gólt. A harmadik hely a cél, és én ezt értékes pontnak tartom a sebzett görög csapat ellen. Én mindennap úgy edzek, hogy akkor is kiadom magamból a maximumot, ha nem játszok, a játékomról pedig már az edzők dolga dönteni. A Fulhamnél egy fiatal kapust kell felépíteni, úgy tudom, ő sem kapott gólt most az U21-es meccsen, úgy tűnik tehát, hogy ez a stratégia működik” – mondta a londoni helyzetét firtató kérdésre Király Gábor.

„Nehéz mérkőzés volt, sokat kellett dolgozni, a küzdelem domborodott ki. Az én játékom is lehetett volna jobb, volt egy lehetőségem, amit nem sikerült értékesítenem. Örülök, hogy nem kaptunk ki, sőt a végén akár nyerhettünk is volna. Fontos, hogy a görögökkel szembeni különbség megmaradt. Összességében reális a döntetlen” – nyilatkozta a találkozó után Gera Zoltán.

„Örültem, hogy ezen a fontos mérkőzésen pályára tudtam lépni. Jó lett volna nyerni, de a célunk a pontszerzés volt. Szerintem a görög a legerősebb csapat a csoportban, jobb, mint a román. Sok beadásuk volt a görögöknek, sok akciót fejeztek be, de nekünk, nekem volt ziccerünk. Egy pontot szereztünk, ennek is örülnünk kell. Egyszerű volt a játékuk, de hatékony, míg mi kontrajátékból és átlövésekből veszélyeztettünk. Pozitív, hogy ma sem kaptunk gólt, úgy gondolom, inkább nyertünk egy pontot” – jelentette ki a vegyes zónában Nikolics Nemanja.

„A hosszú kapufánál voltam, és amikor Kádár Tomi lefejelte a labdát, nem a kaput néztem, hanem a labdát, átvenni sikerült is, de a labda feljebb pattant, mint számítottam, ezért nem tudtam rádőlni. Kár azért a lehetőségért” – idézte fel 88. percbeli helyzetét a Videoton csatára.

Ha a meccs összképét nézzük, mármint azt, hogy kinek volt több helyzete, vagy ki volt veszélyesebb a kapura, akkor minden elfogultság nélkül azt mondom, hogy szerintem rászolgáltunk a három pontra. Vagy úgy is mondhatom, hogy megérdemeltük volna a győzelmet – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs a találkozót követően. – Mindkét félidőben volt olyan lehetőségünk, hogyha az utolsó passz sikerül, akkor majdnem a félpályáról indulhattunk volna a kapusra. Sajnos, hiba csúszott a passzba. A végén Nikolicsnak volt egy nagyon nagy helyzete, Pintérnek egy nagyon jó lövése. Ellenben a görögök nagy helyzetet vagy olyat, aminél izgulnunk kellett volna, nem tudtak kialakítani. Ezúttal is nagyon jól vizsgáztunk védekezésből.”

„Attól függetlenül, hogy hol állnak a tabellán, a görög topcsapat, jó játékosokból áll. Azt Dárdai Pál is többször hangsúlyozta a mérkőzés előtt, hogy ilyen szintű rivális ellen két-három lehetőséged van csak a kilencven perc alatt, abból legalább az egyiket ki kell használni. Sajnos, ez most nekünk nem sikerült. Egy pontot szereztünk, viszont a görögöket kiütöttük a versenyből. Mert így is fel lehet fogni, hogy Magyarország végre kiejtett egy riválist, illetve minimálisra csökkentette az ő továbbjutási esélyeit.”

„Megyünk tovább, a harmadik helyen állunk, az egy pont ezúttal a minimum volt számunkra. A többi ajándék lett volna. Továbbra is versenyben maradtunk a továbbjutásért, újra nehéz mérkőzés vár ránk, júniusban a finnek ellen, ahol bravúr kell. Itthon már legyőztük őket, idegenben sem lesz egyszerű, sőt, biztos nehezebb lesz. Bízom benne, hogy egyre jobban nézünk ki csapatként. Ismét nem kaptunk gólt, lehet találni olyan dolgokat, amelyek abszolút pozitívak. Persze azért pici csalódottság is van bennünk, hiszen pontosabb játékkal több lehetett volna számunkra ebben a meccsben a nulla nullánál. Van mit tanulnunk, de a meccs összképét nézve azt tudom mondani, hogy jó ellenféllel szemben abszolút pariban voltunk, és még domináltunk is.”

„Bármikor aláírnám a pótselejtezős helyünket a végén. Továbbra is felfokozott hangulat van a válogatott körül, ami Dárdai Pál és a csapat közös munkájának az eredménye. Telt házas meccseink vannak, ettől függetlenül tudjuk, hogy hol a helyünk. Az első meccsünket itthon elrontottuk az északírek ellen, de ők azóta is magabiztosan teljesítenek. A harmadik hely volt a minimális célkitűzésünk, ez Dárdai Pállal sincs másként. Ő sem áltat bennünket, hogy az első helyen kell végeznünk. Erre a meccsre is az volt a cél, hogy minimum egy pontot szerezzünk, a többit pedig meglátjuk. Elégedett lennék a pótselejtezős hellyel, a magyar válogatott esetében az is előrelépés lenne.”

EURO 2016, SELEJTEZŐ
F-CSOPORT, 5. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 0–0
Budapest,
Üllői út, 22 000 néző. Vezette:Karaszjov (Averianov, Kalugin – oroszok)
MAGYARORSZÁG: Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Elek Á. (Pintér Á., 70.), Tőzsér – Stieber Z., Gera, Dzsudzsák – Szalai (Nikolics, 68.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
GÖRÖGORSZÁG: Karnezisz – Papasztathopulosz, Manolasz, Toroszidisz, Sztafilidisz – Papadopulosz, Szamarisz – Fetfacidisz (Janniotasz, 77.), Kone (Kacuranisz, 77.), Hrisztodulopulosz (Fortunisz, 69.) – Athanasziadisz. Szövetségi kapitány: Sergio Markarián

AZ ÁLLÁS
1. Románia 5 4 1 7–1 +6 13
2. Észak-Írország 5 4 1 8–4 +4 12
3. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 4–3 +1 8
4. Finnország 5 1 1 3 5–7 –2 4
5. Feröer 5 1 4 2–7 –5 3
6. Görögország 5 2 3 1–5 –4 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik