Románia: a válogatott „csak kicsivel volt jobb a senkiknél”

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2015.03.30. 09:30
null
Bár nem játszott jól, három ponttal gazdagabb lett a román válogatott (Fotó: prosport.ro)
A gyepszőnyeg állapotára fogta Anghel Iordanescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hogy csapata a vasárnap kora esti Eb-selejtezőn csupán 1–0-ra győzte le Feröert. A román sajtó nem volt ennyire kíméletes és szakmai szemüvegen át belátó: ízekre szedte a válogatottat.

 

„Megérdemeltük a győzelmet, és három fontos pontot szereztük. A játékunk azonban nem volt meggyőző, ennek oka pedig a rossz minőségű pálya. A házigazdáink többet is tehettek volna azért, hogy jobb körülmények legyenek” – mondta a mérkőzés után az edző, aki a sérült Marica és Stancu hiányára is panaszkodott.

Az Ilie Oana-stadionban (Ploiesti) a meccs napján délelőtt még helikopterrel is próbálták szárítani az előző napok esőzései után nagyon vizes gyepet. A győztes gólt szerző Claudiu Keserü pedig a Steaua játékosait kifütyülő közönséget bírálta, mondván, a mérkőzés végén úgy érezte magát, mintha idegenben játszanának.

A román média nem kímélte a csapatot. A Prosport.ro szerint a csapat „csak kicsivel volt jobb a senkiknél”, mégis őrzi vezető helyét az F-csoportban. A Gazeta Sporturilor napilap internetes oldalának nyilatkozva Dorinel Munteanu, a korábbi 134-szeres válogatott futballista úgy értékelt: „három pont, de a többi nulla”.

A Digisport szerint a válogatott gyenge játékkal, valamint egy szerencsés góllal érte el célját, míg a stiridesport.ro portál kiábrándítónak nevezte a románok játékát. Szinte valamennyi hírforrás kiemeli, hogy a 92. percben Costel Pantilimon kapus bravúrja akadályozta meg a feröeri egyenlítést. A mérkőzés közvetítő TVR kommentátorai szerint pedig Románia hazai pályán továbbra sem képes igazán jó játékra.

EURO 2016, SELEJTEZŐK
F-CSOPORT, 5. FORDULÓ

ROMÁNIA–FERÖER 1–0 (1–0)
ÉSZAK-ÍRORSZÁGFINNORSZÁG 2–1 (2–0)
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 0–0

AZ ÁLLÁS
1. Románia 5 4 1 7–1 +6 13
2. Észak-Írország 5 4 1 8–4 +4 12
3. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 4–3 +1 8
4. Finnország 5 1 1 3 5–7 –2 4
5. Feröer 5 1 4 2–7 –5 3
6. Görögország 5 2 3 1–5 –4 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik