U21-es Eb-selejtező: Az a célunk, hogy nyerjünk – Gera Zoltán

Vágólapra másolva!
2023.11.20. 19:24
null
Gera szerint nem szabad eszetlenül előre törniük a skótok ellen (Fotó: Árvai Károly)
Gera Zoltán szövetségi edző szerint az U21-es férfi labdarúgó-válogatott a skótok elleni sikerrel még életben tarthatja kijutási esélyét a 2025-ös szlovákiai Európa-bajnokságra.

Az U21-es válogatott a Málta és Kazahsztán elleni győzelemmel nyitotta az évet, majd három vereséggel folytatta a skótokkal, a belgákkal és a spanyolokkal szemben.

„Az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést” – jelentette ki Gera Zoltán. A 44 éves szakember kiemelte, hogy nehéz dolguk lesz, és nem szabad „eszetlenül” előre menniük, mert könnyen megkontrázhatják támadásaikat, emellett le kell zárniuk az üres területeket. Azt is megemlítette, hogy a skótok elleni győzelemmel életben tartanák reményeiket a kijutásra a 2025-ös szlovákiai kontinensviadalra.

„Szeretnénk hasonlóképpen győzelemmel lezárni az évet, mint a felnőtt válogatott. Nyilván a mérlegünk nem olyan, mint az övék, de ettől függetlenül mindent meg akarunk tenni azért, hogy itthon tartsuk a három pontot” – mondta az M4 Sportnak Baráth Péter középpályás, aki azt is elárulta, hogy szeretnének visszavágni a skótoknak. Ez nem lesz könnyű feladat, mivel a keddi ellenfél legutóbbi három mérkőzését sikerrel zárta, és az Eb-selejtezők során mindössze egyszer, a spanyoloktól kapott ki, így a hat csapatot felvonultató B csoport második helyéről várja az összecsapást.

A vasárnapi, Montenegró elleni 3–1-es hazai győzelem után a felnőtt keretből Kata Mihály és Horváth Krisztofer is csatlakozott az U21-esekhez, és Gera elmondása szerint nem kérdés, hogy pályára lépnek.

A magyar válogatott kedden 20 órakor fogadja a skótokat az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik