U19-es női Eb: gólzáporos győzelem a házigazdák ellen

Vágólapra másolva!
2016.10.22. 15:36
A magyar U19-es női labdarúgó-válogatott 6–0-ra megverte a házigazda Montenegrót az Európa-bajnoki selejtező második fordulójában. A mieink az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert, majd a szünet után emberelőnyben fölényessé tették a sikerüket.

A Szlovákia elleni döntetlen után a magyar csapat számára csak a győzelem számított elfogadható eredménynek a csoport leggyengébb együttese ellen, és a magyar lányok nem is okoztak csalódást, gólzáporos sikert könyveltek el.A Szlovákia elleni döntetlen után a magyar csapat számára csak a győzelem számított elfogadható eredménynek a csoport leggyengébb együttese ellen, és a magyar lányok nem is okoztak csalódást, gólzáporos sikert könyveltek el.

A mieink az első félidőben Gelb Mónika két, valamint Krascsenics Petra egy góljával 3–0-ra elhúztak, majd az 53. percben Ana Trutics kiállításának köszönhetően emberelőnybe kerültek. A folytatásban újabb három magyar gól következett, ebből kettőt Gruber Brigitta, egyet Csigi Eszter jegyzett.

A magyar válogatott három nap múlva a csoport legerősebb csapatával, Dániával találkozik.

U19-ES NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
11. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Magyarország–Montenegró 6–0 (3–0)
Kotor.
MAGYARORSZÁG:
Varga Luca – Fél Patrícia, Csigi Eszter, Turányi Lilla, Fél Alexandra – Kiss Stella, Gruber Brigitta, Zágonyi Barbara (Kiss Gabriella, a szünetben) – Szakonyi Emese, Gelb Mónika, Krascsenics Petra. Szövetségi edző: Turtóczki Sándor
Gólszerző: Gelb (15., 43.), Krascsenics (19.), Csigi (54.), Gruber (64., 66.)

A csoport másik mérkőzésén
Dánia–Szlovákia 10–1

A csoport állása: 1. Dánia 6 pont, 2. MAGYARORSZÁG 4, 3. Szlovákia 1, 4. Montenegró 0
A tizenegy selejtezőcsoport győztese, valamint a tíz legjobb második jut be a 24 csapatos elitkörbe. A csoportmásodikak közötti összevetésben a negyedik helyezettek elleni eredményt nem veszik figyelembe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik