Női válogatott: szerdán kezdődik a Ciprus-kupa, előtte egy edzés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.01. 06:52
A magyar női labdarúgó-válogatott március 2–9. között a Ciprus-kupa elnevezésű felkészülési tornán vesz részt, amelyen Olaszországgal, Ausztriával és Írországgal szerepel azonos csoportban. Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak elmondta, a 20 fős keret minden tagja megkapja a lehetőséget a bizonyításra, de az alapcsapatot alkotó játékosok több időt töltenek majd a pályán, hiszen a fő cél, hogy minél jobban összecsiszolódjon a játékunk a soron következő Európa-bajnoki selejtezőkre.

A magyar nemzeti csapat áprilisban a horvátok elleni hazai, valamint az oroszok elleni idegenbeli mérkőzéssel folytatja szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban – Markó Edina szövetségi kapitány nívós ciprusi tornán készíti fel játékosait a két tétmérkőzésre.

„A válogatott esetében hosszabb távú fejlődési folyamatról beszélhetünk, azt szeretném, ha ennek jeleit látnánk a ciprusi tornán is. Ez azt jelenti, hogy míg az osztrákoktól tavaly egy góllal kikaptunk, szeretném, ha most ahhoz a mérkőzéshez képest előre tudnánk lépni, és hasonló javulást láthatnánk az írek ellen is, akikkel egy éve döntetlent játszottunk. Az olaszok ellen kezdünk, szeretném, ha masszív védekezést, kompakt csapatjátékot láthatnék a játékosoktól. Nem lesz sok időnk felkészülni az első összecsapásra, a szerdai találkozó előtt egyetlen edzésünk lesz, de megpróbáljuk továbbvinni azt a játékot, amit az oroszok elleni Eb-selejtezőn mutatott a csapat” – mondta Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

„Hét nap alatt négy mérkőzést játszunk, kemény fizikai megterhelésnek lesznek kitéve a játékosok, ezért minden kerettagnak lehetősége lesz a bizonyításra, de terveink szerint az alapcsapat tagjai több szerepet kapnak majd a találkozókon, hiszen a fő cél, hogy az áprilisi Eb-selejtezőkre minél jobban összeálljon a játékunk” – tette hozzá a szakember.

A világranglista 42. helyén álló magyar csapat március 2-án az olaszok (13.) ellen kezdi meg szereplését a Ciprus-kupán, két nappal később az osztrákokkal (27.) találkozik, majd a csoportkör utolsó fordulójában az írekkel (32.) csap össze. A negyedik meccsre március 9-én kerül sor, ekkor játsszák a helyosztókat.

A másik csoportban Finnország (24.), Lengyelország (31.), Csehország (33.) és Wales (36.) szerepel.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT CIPRUS-KUPÁRA UTAZÓ 20 FŐS KERETE
Kapusok:
Szőcs Réka (FC Basel – Svájc), Bíró Barbara (Viktória-Trend Optika FC)
Védők: Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Tálosi Szabina (SC Südburgenland – Ausztria), Szabó Viktória (1. FC Lübars – Németország), Tóth Gabriella (Werder Bremen – Németország), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Papp Dóra (MTK), Tóth Alexandra (SC Südburgenland – Ausztria)
Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Nagy Lilla (MTK), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Szuh Erika (1. FC Lübars – Németország), Csiszár Henrietta (1. FC Lübars – Németország), Jakabfi Zsanett (Wolfsburg – Németország), Szarvas Alexandra (FC Basel – Svájc)
Támadók: Zeller Dóra (Hoffenheim – Németország), Sipos Lilla (St. Pölten-Spratzern – Ausztria), Vágó Fanni (St. Pölten-Spratzern – Ausztria), Zágor Bernadett (Ferencváros)

A VÁLOGATOTT PROGRAMJA A CIPRUS-KUPA CSOPORTKÖRÉBEN
Március 2., 17.30 (Derüneia):
Magyarország–Olaszország
Március 4., 14.30 (Larnaka): Magyarország–Ausztria
Március 7., 17.30 (Paralimni): Magyarország–Írország

A B-VÁLOGATOTT HORVÁTORSZÁGBA UTAZIK

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörére készülő U19-es nemzeti csapat az A-válogatott keretéből kimaradó játékosokkal kiegészülve a horvátországi Isztria-kupán vesz részt. Turtóczki Sándor csapata a következő egy hétben a horvát, a szlovák és az északír felnőttválogatottal is összecsap.

„A keretből tizenhárom játékosra számíthatok az U19-es Eb-selejtező elitkörében, terveim szerint lesznek olyan periódusok, amikor tisztán utánpótláskorú játékosok lesznek a pályán. Ez a három mérkőzés számunkra nem az eredményekről szól, azt szeretném, ha a játékosok képességeik maximumát adnák, és bátor, önbizalomtól duzzadó játékot látnék tőlük. Nehéz mérkőzések várnak ránk, de éppen az ilyen összecsapások visznek előre, emellett ezeknél az ellenfeleknél az U19-es elitkörben sem várnak ránk erősebb riválisok” – mondta Turtóczki Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Korosztályos nemzeti csapatunk az áprilisi, hazai rendezésű minitornán a svájci, az orosz és a norvég válogatottal küzd meg az Eb-részvételért.

A NŐI B-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Schildkraut Fruzsina (Szegedi AK), Samu Anna (Ferencváros)
Védők: Pinczi Anita (MTK), Nagypál Fatima (Ferencváros), Vicai Katalin (Ferencváros), Turányi Lilla (MTK), Németh Hanna (Kóka FNLA), Rozmis Gabriella (Kóka FNLA), Szabó Dorottya (Ferencváros)
Középpályások: Horváth Zsófia (Ferencváros), Bognár Enikő (Ferencváros), Gruber Brigitta (Ferencváros), Farádi-Szabó Edina (MTK), Magyarics Zoé (Viktória-Trend Optika FC), Gelb Mónika (MTK), Krascsenics Petra (Kóka FNLA)
Támadók: Diószegi Fanni (MTK), Kocsán Petra (Ferencváros), Kaján Zsanett (MTK), Burján Nóra (1. FC Femina)

A B-VÁLOGATOTT PROGRAMJA AZ ISZTRIA-KUPÁN
Március 2., 11.00:
Magyarország B–Horvátország
Március 4., 14.00: Magyarország B–Szlovákia
Március 7., 11.00: Magyarország B–Észak-Írország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik