Még egy veszéllyel kevesebb: Huntelaar sem játszhat a mieink ellen

Vágólapra másolva!
2011.03.21. 18:57
null
Huntelaar kiesett, Van Nistelrooy helyettesíti – szeretnénk mi ilyen „póttartalékot”! (Fotó: Action Images)
A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) hivatalos közleményben tudatta: térdproblémái miatt nem léphet pályára a Magyarország–Hollandia Eb-selejtezőn az oranje házi gólkirálya, a négy kvalifikációs mérkőzésen nyolc gólt szerző Klaas-Jan Huntelaar.

 

SZAVAZÁS

Pénteken Magyarország–Hollandia Eb-selejtező a Puskás-stadionban. Mire számít?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az Eb-selejtezők gólvadászai között az élen álló Huntelaar hétfőn megjelent a budapesti, pénteki találkozóra készülő oranje edzőtáborában, de az orvosi vizsgálat után kiderült: nem alkalmas a térde a játékra, mindenképpen lemarad a selejtezőkről.

Bert van Marwijk szövetségi kapitány – aki nem számolhat a szintén kidőlt Arjen Robbennel és Theo Janssennel sem, ráadásul Maarten Stekelenburg sérülése miatt kapusgondjai is vannak – kénytelen volt a keretszűkítésnél „kitett" játékosok közül hármat is visszahívni.

Luuk de Jong (Twente), Ruud van Nistelrooy (Hamburg) és Jeremain Lens (PSV) ismét bekerült az oranje keretébe, a hollandok kezdő középcsatára a Puskás Ferenc Stadionban minden bizonnyal az arsenalos Robin van Persie lesz.

A HOLLAND VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Sander Boschker (Twente), Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda), Michel Vorm (Utrecht)
Hátvédek: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax)
Középpályások: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Hedwiges Maduro (Valencia), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (Utrecht), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur)
Csatárok: Luuk de Jong (Twente), Eljero Elia (Hamburger SV), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Ruud van Nistelrooy (Hamburger SV), Robin van Persie (Arsenal)
A MÁRCIUSI PROGRAM
2011. 03. 25. Magyarország–Hollandia
2011. 03. 29. Hollandia–Magyarország
2011. 03. 29. Svédország–Moldova
AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
MGyDVL-KGkP
1. Hollandia4 412– 2+1012
2. MAGYARORSZÁG4 3112– 4 +89
3. Svédország3 21 9– 4 +56
4. Moldova4 22 5– 3 +26
5. Finnország4
1
310– 6 +43
6. San Marino5 5
0–29–29
0
KÉSZÜLJÖN AZ NSO-VAL A MAGYAR–HOLLANDRA – HÁTTÉRANYAGOK!
Magyar és holland focilegek: tízszer annyian fociznak, mint mi
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik