Hollandia: eldőlt, hogy Robben nem lép pályára a mieink ellen

Vágólapra másolva!
2011.03.20. 09:13
null
Eldőlt, hogy Robben nem lép pályára a mieink ellen (Fotó: Action Images)
Bár tegnap este meg egyes holland források arról írtak, hogy Arjen Robben elutazhat Budapestre a holland labdarúgó-válogatottal a Magyarország elleni pénteki Eb-selejtezőre, most biztossá vált, hogy a Bayern München futballistája nem lép pályára a mieink ellen – adta hírül a Holland Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.

Robbent a Bayern Freiburg elleni tegnapi bajnokiján kellett lecserélni, mivel fájt a combhajlító izma, és a játékos jelezte Bert van Marwijk szövetségi kapitánynak, hogy elővigyázatosságból kihagyja a magyarok elleni mindkét találkozót. A szélső a Bundesliga hajrájában szeretné segíteni a klubcsapatát.

Mint ismert, Robben a dél-afrikai világbajnokságon annak ellenére játszott, hogy nem volt teljesen egészséges, majd emiatt fél évre kidőlt a sorból, amiért feszültség alakult ki a Bayern München és a Holland Labdarúgó-szövetség között.

Van Marwijk a mai nap folyamán dönt róla, hogy behívjon-e valakit Robben helyére, és ha igen, akkor ki helyettesítse a sérült játékost.

Mint korábban beszámoltunk róla, kapusposzton már meggyűlt a baja a hollandoknak a keret összeállításakor, ugyanis Maarten Stekelenburg hosszú pihenőre kényszerül, így az ötszörös válogatott, az oranjéban tétmeccsen csupán egyszer védő Michel Vorm lesz az első számú kapus.

 

A HOLLAND VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Sander Boschker (Twente), Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda), Michel Vorm (Utrecht)
Hátvédek: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax)
Középpályások: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Theo Janssen (Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Hedwiges Maduro (Valencia), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (Utrecht), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur)
Csatárok: Eljero Elia (Hamburger SV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal)
A MÁRCIUSI PROGRAM
2011. 03. 25. Magyarország–Hollandia
2011. 03. 29. Hollandia–Magyarország
2011. 03. 29. Svédország–Moldova
AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
MGyDVL-KGkP
1. Hollandia4 412– 2+1012
2. MAGYARORSZÁG4 3112– 4 +89
3. Svédország3 21 9– 4 +56
4. Moldova4 22 5– 3 +26
5. Finnország4
1
310– 6 +43
6. San Marino5 5
0–29–29
0

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik