Erwin Koeman: Futballőrült ország a magyar

Vágólapra másolva!
2011.03.21. 16:51
null
Erwin Koeman 2008 és 2010 között irányította a magyar válogatottat (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya az onsoranje.nl internetes oldalnak nyilatkozva elmondta, Juhász Rolandot és Dzsudzsák Balázst tartja Egervári Sándor csapata legjobbjának, és hatalmas szurkolótáborra számít a hollandok budapesti meccsén.

 

„Az Anderlechtben futballozó Juhász és a PSV-ben szereplő Dzsudzsák a magyar válogatott két legjobb játékosa. Rajtuk kívül van néhány tehetséges játékos, akiket még én válogattam be. A jelenlegi csapatban sok a fiatal, akiknek még sok tapasztalatra van szüksége. Most magyar szakember irányítja az együttest, akinek más a mentalitása, mint nekem" – mondta Koeman, aki a klubcsapatok helyzetéről is beszélt.

SZAVAZÁS

Pénteken Magyarország–Hollandia Eb-selejtező a Puskás-stadionban. Mire számít?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Magyarországon kevés a pénz a labdarúgásban. Számos klubnál nem elég fejlett az infrastruktúra, és ez a válogatottnál is lecsapódik. Csak egy klubnak van elég pénze, a Videotonnak. Most jó úton halad a csapat, de nem sok perspektívája van az európai kupaporondon" – tette hozzá a szakember.

Koemannak jó emlékei vannak a magyar csapat hazai meccseiről, legalábbis úgy nyilatkozott, a fontosabb találkozókon mindig telt ház van a stadionokban.

„Magyarország futballőrült ország. A jó csapatok ellen, vagy ha van esély a sikerre, a stadionok mindig megtelnek. Biztos vagyok benne, hogy Hollandia ellen negyvenezren (a találkozót alig 25 ezer néző előtt rendezheti meg az MLSZ – a szerk.) lesznek a lelátón.

Amikor fontos vébé-selejtezőket játszottunk a csapattal, mindig teli voltak a stadionok. Él a futball az országban. A magyarok most jól állnak a csoportban, de azt nem szabad elfelejteni, hogy csak Magyarország nem találkozott eddig a hollandokkal. Svédország nem sokkal van mögöttük, és szerintem előttük fog végezni" – jelentette ki Koeman.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik