Erwin Koeman szerint még nem jött el a kísérletezés ideje

Vágólapra másolva!
2009.02.11. 09:04
Erwin Koeman meglepetése: Juhász Roland. Az Anderlecht védője eltiltása miatt nem játszhat az Albánia elleni vb-selejtezőn (március 28., Tirana), a kapitány azonban kezdőként számít rá az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen. Hogyan lesz ebből a középső védő posztján tesztelés? Erre a kérdésre is magyarázatot adott a szövetségi kapitány.
Reggeli közben is az összeállításon törte a fejét
Fotó: Megyesi Bálint
Reggeli közben is az összeállításon törte a fejét
Reggeli közben is az összeállításon törte a fejét
Fotó: Megyesi Bálint
Reggeli közben is az összeállításon törte a fejét

– Eldöntötte már, kik alkotják a kezdőcsapatot?
– Nagyjából, de délelőtt még tartunk egy megbeszélést, a névsor ezt követően lesz nyilvános – felelte Erwin Koeman. – Vadócz Krisztián szereplése a sérülése miatt még kérdéses.

– A március végén esedékes tiranai vébéselejtező előtt ez az utolsó mérkőzése a csapatnak. Albániában Juhász Rolandra és Bodnár Lászlóra sem számíthat. Előbbi játékos kerettag. Pályára is lép?
– Vaskó Tamás volt az első számú jelöltem a tiranai összecsapásra, de az, hogy az Avellino nem engedte el idejében, új helyzetet teremtett. Gyepes Gábor sérült, őt sem tudom most megnézni, és ha végigfutunk a névsoron, láthatja, két ember marad, aki Juhász Roland helyén jelenleg szóba jöhet: Tímár Krisztián és Horváth Gábor. Az albániai selejtező előtt több napom és nagyobb esélyem lesz arra, hogy végigvigyem, amit akarok, hogy a kiválasztott játékost a megfelelő irányba tereljem. Hat hét van az első tétmérkőzésig, sérülés, betegség, annyi minden keresztülhúzhatja még a számításokat.

– Tizennyolc, ha Vadócz Krisztián kiesne, a kapusokkal együtt tizenhét játékosa marad. Tervezi, hogy valamennyiüknek lehetőséget ad?
– Sok csere lesz. Néhány esetben visszaigazolást várok a mérkőzéstől, illetve hogy a hibáink felszínre jöjjenek.

– Miben vár visszajelzést?
– Alapjában véve mindenben. Minden pozíciót érint a teszt, nem csupán a belső védőkét.

– Mennyiben segíti az Izrael–Elefántcsontpart mérkőzés felvételének megtekintése a magyar válogatottat a szerdai, illetve a március végi, tiranai vébéselejtezőn?
– Legutóbb Észak-Írország volt az ellenfelünk, a britek egészen más játékstílust képviselnek, mint az izraeliek, akik visszazárnak, leszűkítik a területet, és kiválóan reagálnak az ellenfél hibáira, játékosaik gyorsak, technikailag jól képzettek. Albánia és Izrael bizonyos elemeket tekintve hasonló futballt játszik, például az albánok is visszahúzódnak. Mindamellett az izraelit erősebb csapatnak tartom az albánnál. Miért áll a tizenkilencedik helyen Izrael a világranglistán? Mert roppant céltudatos együttes, s így dolgoznak a háttérben tevékenykedők is. Elérik, amit akarnak, és nem feltétlenül a legszebb futballal. Rossz játékkal nyerhetsz itt, de mit ér, ha tudod, hogy ez a produkció Albánia ellen semmire sem lesz elég? A játékosok és a stáb érdeme, hogy az elvárás megnőtt velünk szemben, de folyton hangsúlyozom a futballistáknak: ez nem teheti görcsössé őket, és ha egyénileg képesek fejlődni, csapatban harcolva is bizonyítaniuk kell. A negatív közeg, amely érkezésemkor Magyarországon fogadott, lassan átalakul, arról a pontról elléptünk, és erre büszkének kell lennünk.

– Viszont egy Avellino-szintű klub packázhat a válogatottal. Mit gondol Vaskó Tamás esetéről?
– Először tőle szeretném hallani, mi történt, csak ezt követően formálnék véleményt. Arra vagyok kíváncsi, a játékos a maga részéről mindent elkövetett-e, hogy köztünk legyen. Az északír meccshez hasonlóan, amikor gesztust gyakoroltunk, akceptálva az Avellino kérését, a mostanit is kihagyja. Ez nem jelenti azt, hogy nem számolok vele, ám Tel-Avivban csak azokra építhetek, akik itt vannak.

A IZRAEL–MAGYARORSZÁG TALÁLKOZÓRÓL TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN TALÁLHATNAK!

ILLÉS BÉLA SZEREZTE AZ ELSŐ MAGYAR GÓLT IZRAEL ELLEN



HORVÁTH FERENC GÓLJA IZRAELNEK (2000. 06. 03.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik