Lech: az alelnök szerint nem kell felfújni a Kádár-kritikákat

Kántor BarnabásKántor Barnabás
Vágólapra másolva!
2015.08.28. 11:27
null
Kádár Tamás felé töretlen a bizalom a Lechnél (Fotók: Szabó Miklós)
A Videoton kettős vereséggel búcsúzott el az Európa-ligától a playoffkörben, miután a Lech Poznan idegenben és hazai pályán is legyőzte a székesfehérvári együttest. Magyar csapat így nem került a főtáblára a lengyeleknél azonban három magyar légiós is szerepel. Maciej Skorza vezetőedző után ezért Piotr Rutkowskit, a Lech alelnökét is megkérdeztük róluk.

Kádár Tamás az előző hetekben kiemelt figyelmet kapott a lengyel sajtóban – ám nem pozitív értelemben. Először július végén kritizálták, amikor aLech Poznan 2–1-re legyőzte a Lechia Gdansk együttesét, ám a kapott gólt az ő nyakába varrták, a Przeglad Sportowy azt írta, „Kadarstrofa volt a Lechnél”.

A magyar válogatott védő a Wisla Kraków elleni bajnoki után további kemény kritikákat kapott, Maciej Skorza vezetőedző már azt követően is elmondta, azért adott lehetőséget neki, hogy bizonyíthasson kritikusainak. A bizalom azonban nem fogyott el.

Bár a Videoton elleni első mérkőzésen nem kezdett Kádár, a Piast Gliwice elleni meccsen (0–1) csereként már beállt, az El-visszavágón pedig ismét a kezdőcsapatban kapott lehetőséget. A találkozó után, amikor arra kértük a vezetőedzőt, értékelje a magyar játékosokat, Kádár Tamás játékát kiemelte, nagyon elégedett volt vele.

Piotr Rutkowski véleményére is kíváncsiak voltunk a magyarok teljesítményéről. A Lech alelnöke szerint nem kell felfújni azt, amit a lengyel sajtó hetek óta ír, a klubnál hisznek a játékosokban. Mivel mindenki hibázik, ez Kádár esetében is belefér, ettől még ugyanúgy értékes futballistának tartják.

Csakúgy, mint Lovrencsics Gergőt, akivel kapcsolatban arról érdeklődtünk volna, problémát jelent-e a klubnak, hogy a válogatotthoz el kell engedniük két játékost. Ám mielőtt ezt megtehettük volna, Rutkowski már lelkesen magyarázta, mennyire örülnek ennek.

„Egyáltalán nem okoz ez gondot nekünk, sőt! Büszkék vagyunk rá, hogy Tamásra és Gergőre is rendszeresen számítanak hazájukban – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Rutkowski, aki szerint lehet ennél jobb is a helyzet. – Ráadásul az is előfordulhat, hogy hamarosan hárman is játszhatnak a magyar válogatottban, nem lennék meglepve, ha Holman Dávidra is felfigyelnének hazájában.”

Holman és Lovrencsics is a padon kezdett, ám mindketten beálltak, edzőjük elégedett volt velük
Holman és Lovrencsics is a padon kezdett, ám mindketten beálltak, edzőjük elégedett volt velük

A Ferencvárostól kölcsönvett játékos december végéig biztosan marad a Leché. A támadó tavasza nem sikerült a legjobban, az ősszel azonban fokozatosan egyre több lehetőséghez jut. Kérdés, meg akarják-e tartani őt.

„Ez egyáltalán nem rajtunk múlik – szögezte le Rutkowski. – Ha ugyanígy halad a fejlődése, és az edzések mellett a mérkőzéseken is bizonyít, nem gondolkodunk azon, hogy meg akarjuk-e tartani vagy sem. Csak rajta múlik, hogy mit hoz a jövője!”

Rutkowski elmondta azt is, hogy a több poszton bevethető játékost eredetileg csatárként játszatták volna, de úgy néz ki, a tízes, azaz a center mögötti pozíció fekszik neki a legjobban, ám abban már biztosak, hogy a szélen „semmiképpen sem” szeretnék játszatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik