Lengyelország: nincs irgalom, Kádár Tamást kikezdték

Vágólapra másolva!
2015.08.03. 11:23
Kádár Tamás, a Lech Poznan magyar labdarúgója mostanában sok kritikát kap a lengyel sajtótól, és sajnos a Wisla Kraków elleni szombati lengyel bajnoki (0–2) újabb muníciót adott a fejét követelőknek.

„Kádár Tamás úgy játszik, mint egy szabotőr” – írja elemzése címében a Glos Wielkopolski, amelynek szerzője szerint a magyar védő a Lech minden kapott góljában „sáros” ebben a szezonban.

„Ha a magyart nem ültetik le a kispadra, arra rámehet a poznaniak egész szezonja” – állapítja meg a cikkíró, hozzátéve: egy lánc (egy csapat) annyira erős, amennyire a leggyengébb láncszeme az – márpedig a „messze a leggyengébb láncszemnek tűnő Kádár” alapvető hibákat követ el, a sebessége és az erőszakossága is kívánnivalót hagy maga után.

Nem egyedül a magyar légiós szombati produkciójára kettes osztályzatot adó Glos Wielkopolski hegyezi ki Lech-kritikáját Kádár Tamásra.

„Kádár Tamás elszalasztotta a javítás lehetőségét” – írja a lechpoznan.com; „Arajuuri helyett Kádár, ez az elképzelhető legrosszabb csere” – fogalmaz a Weszlo, utalva a csapat sérült finn védőjére, Paulus Arajuurira; „Kádárnak át kell adnia a helyét” – írja a poznan.sport.pl, amelynek egyik bloggere a jól ismert és igen idegesítő webhibaüzenetet is felhasználta kritikája címében: „Error 404: Tamas Kadar not found”, azaz Kádár Tamás nem található…

Maciej Skorza, a Lech vezetőedzője – aki korábban védelmébe vette a magyar játékost – a szombati mérkőzés után bevallotta: részben azért adott újra játéklehetőséget Kádárnak, hogy bebizonyítsa, képes jóvátenni korábbi hibáit.

Az eddigi három bajnokijából kettőt elveszítő Lech – amelynek Lovrencsics Gergő és Holman Dávid személyében két további magyar légiósa is van – szerdán a Basellel játszik BL-selejtezőt, és a hazai vereség után (1–3) meglehetősen kicsi az esélye a továbbjutásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik