Lech: Kadarstrofa; a lap támad, az edző védi a magyart

Vágólapra másolva!
2015.07.31. 22:54
A Lechia Gdansk elleni bajnokit követően, majd az FC Basel elleni BL-selejtező (1–3 hazai pályán) után is kritizálta a lengyel sportsajtó Kádár Tamást, a Lech Poznan magyar labdarúgóját, ám edzője védelmébe vette.

„Nehéz olyan mérkőzést találni, amelyen Kádár Tamás ne hibázna” – fogalmaz a sport.pl lengyel honlap, amely e kevéssé hízelgő bevezető után idézi Marcin Skorzát, a poznaniak vezetőedzőjét

„Tamás meglehetősen nagy igénybevételnek van kitéve ezekben a hetekben, ráadásul olyan poszton játszik, ahol óriási a felelősség – vette védelmébe a tréner a magyar légióst. – Egy középpályás labdavesztésének sokszor nincs súlyos következménye, egy védő hibája azonban többnyire látványos és végzetes. Tapasztalt futballista, így a jövőben is építek rá. Nem varrom a nyakába a rossz eredményeket. A lényeg az, hogy tanuljon a hibákból, és törekedjen arra, hogy többé ne kövesse el őket.”

Skorza hozzátette: nem tervez változtatást a védelemben, azaz a jelek szerint Kádár ott lesz a Lech védelmében a Wisla Kraków (Guzmics Richárd csapata) elleni szombati bajnokin.

A Przeglad Sportowy még keményebben fogalmaz: „Kadarstrofa a Lechnél” – vet be egy gúnyos szójátékot a sportlap, amely szerint a magyar légiósnak mindhárom kapott gólban szerepe volt a Basel elleni hétközi BL-selejtezőn (1–3).

A lap ugyanakkor megengedően hozzáteszi: a magyar légiós helyére visszasírt, jelenleg sérülésből lábadozó Paulus Arajuurinak hosszú hónapokra volt szüksége, hogy nevetség tárgyából vezéregyéniséggé váljon. „Csak Kádáron múlik, végigmegy-e ezen az úton ő is” – teszi hozzá a lap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik