Legia: újabb nagy klub vinné Nikolicsot, aki csodára készül

Vágólapra másolva!
2016.08.04. 10:27
null
Nikolics Nemanja és Dzsudzsák Balázs az Izland elleni Eb-meccs egyenlítő gólja után (Fotó: Hegedüs Gábor)
A görög sajtó szerint az Olympiakosz Pireusz is érdeklődik Nikolics Nemanja iránt. A magyar válogatott labdarúgó egyelőre mással van elfoglalva: klubtörténelmi tettre készül csapatával, a Legia Warszawával a Bajnokok Ligájában.

 

A konkrétumokat nem tartalmazó, egymásra, valamint magyar forrásokra hivatkozó lengyel és görög sajtóértesülések szerint Nikolics Nemanja akár a görög Olympiakosz Pireusz játékosa is lehet a nyáron – azé a csapaté, amelyik a Legiával ellentétben már nincs versenyben a BL-főtáblára kerülésért. (A BL-csoportkör törzstagjának számító pireusziak az izraeli bajnok Hapoel Beer-Sevával szemben véreztek el a héten.)

Köztudott, hogy a varsói klub nem zárkózik el a magyar gólgyáros eladásától – a Porto, a Fulham és a Nantes érdeklődéséről szóltak a minapi hírek –, de még várja a megfelelő vásárlót. Filipovics Vladan, a labdarúgó menedzsere a Nemzeti Sportnak arról beszélt a napokban: egy konkrét ajánlat futott be eddig, de reményeik szerint lesz még jobb is.

Ami a BL-selejtező playoffkörébe jutást illeti: szerda este a Legia a szlovák Trencín elleni hazai 0–0-val harcolta ki a sikert, amelyet az odavágón éppen Nikolics góljával alapozott meg (1–0).

„Nagyon nehéz meccs volt, főleg a ránk nehezedő hatalmas lelki teher miatt – fogalmazott Nikolics a szerda esti lefújás után. – De ezzel a továbbjutással biztossá vált, hogy legalább az Európa-liga csoportkörében ott leszünk, ami a klub, a szurkolók és a játékosok számára rendkívül örömteli. Nagyon-nagyon jó érzés, hogy már csak egy lépés választ el bennünket a Bajnokok Ligája csoportkörétől. Mindent megteszünk a ránk váró száznyolcvan percben, hogy a Legia húsz év után újra ott lehessen a Bajnokok Ligája főtábláján. Csodálatos lenne, ha sikerülne!”

Korábban görög és török értesüléseink alapján megírtuk: az Olympiakosz egy másik magyar válogatott játékos, Dzsudzsák Balázs szerződtetését is fontolgatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik