BL: Nikolicsék továbbjutottak; a Partizani kiesett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.03. 22:39
null
Nikolics első mérkőzésen lőtt gólja BL-rájátszást ért a Legiának (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében a lengyel Legia Warszawa hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a szlovák Trencínnel, így az idegenbeli 1–0-s sikerének köszönhetően bejutott a BL-playoffba. A varsóiak magyar csatára, az első mérkőzést, és így a továbbjutást is eldöntő Nikolics Nemanja kezdőként 78 percet töltött a pályán.

 

A Ferencvárost kiejtő albán Partizani Tirana az első mérkőzéshez hasonlóan sokáig jól tartotta magát az osztrák bajnok Salzburg ellen, ám a találkozó hajrájában ismét kijött a két csapat közti különbség, sőt ezúttal az osztrákok kétszer is betaláltak, így a Salzburg lépett közelebb a BL-főtáblához.

A dán FC Köbenhavn az idegenbeli 1–1 után otthon egy félidő alatt hármat vágott a román Astra Giurgiunak, így 4–1-es összesítéssel a következő körbe jutott, ahonnan már csak egy lépés a BL-csoportkör.

BL-PLAYOFF, BAJNOKI ÁG
Kiemelt csapatok: Viktoria Plzen (cseh), Salzburg (osztrák), Celtic (skót), APOEL (ciprusi), Legia Warszawa (lengyel)
Nem kiemelt csapatok: Dinamo Zagreb (horvát), Ludogorec (bolgár), FC Köbenhavn (dán), Hapoel Beer-Seva (izraeli), Dundalk (ír)

A román Steaua Bucuresti a Csehországban elért 1–1 után hazai pályán mindkét félidőben bevette az 51. perctől kezdve emberhátrányban játszó Sparta Praha kapuját, így 3–1-es összesítéssel jutott be a playoffba – a román csapatok felemás mérleggel zárták a napot.

A görög és az izraeli bajnok összecsapásán sokáig úgy tűnt, nem lesz elég a kétszer kilencven perc, hogy a felek eldöntsék a továbbjutás kérdését, ám az Izraelben rendezett visszavágó 79. percében betalált a Hapoel Beer-Seva, így nagy meglepetésre elbúcsúztatta a BL-től az Olympiakoszt.

A skót bajnok Celtic a Kazahasztánban elért 1–1-es döntetlen után hazai pályán az első és a második félidő ráadásában is betalált büntetőből, így a két gól között hiába egyenlített az Asztana, a skótok ünnepelhettek.

BL-PLAYOFF, NEM BAJNOKI ÁG
Kiemelt csapatok: Manchester City (angol), Porto (portugál), Villarreal (spanyol), Ajax (holland), Borussia Mönchengladbach (német)
Nem kiemelt csapatok: AS Roma (olasz), Steaua Bucuresti (román), Monaco (francia), Young Boys (svájci), Rosztov (orosz)

A PAOK–Ajax visszavágón a görögök már a 4. percben vezetést szerezték azonban Davy Klaassen duplájával fordítottak a hollandok, így mindkét görög csapat búcsúzott a sorozattól. Az orosz Rosztov a hazai 2–2 után idegenben 2–0-ra legyőzte a belga Anderlechtet, a Monaco pedig a török Fenerbahcét ejtette ki az idegenbeli 2–1-es veresége után.

A svájci Young Boys meglepetésre hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Sahtar Donecket, majd a tizenegyespárbajban az egy svájci hibával szemben az ukránok kettőt is vétettek, így a Sahtar csak az Európa-ligában folytathatja, míg a svájciak készülhetnek a BL-rájátszásra.

A párharcok győztesei a BL-, míg a vesztesei az El-playoffban folytatják európai kupaszereplésüket. A rájátszások sorsolását pénteken készítik el a svájci Nyonban.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG

FC Köbenhavn (dán)–Astra Giurgiu (román) 3–0
Tj.: az FC Köbenhavn, 4–1-es összesítéssel
Hapoel Beer-Seva (izraeli)–Olympiakosz (görög) 1–0
Tj.: a Hapoel Beer-Seva, 1–0-s összesítéssel
Salzburg (osztrák)–Partizani (albán) 2–0
Tj.: a Salzburg, 3–0-s összesítéssel
Legia Warszawa (lengyel)–Trencín (szlovák) 0–0
Tj.: a Legia Warszawa, 1–0-s összesítéssel
Celtic (skót)–Asztana (kazah) 2–1
Tj.: a Celtic, 3–2-es összesítéssel

NEM BAJNOKI ÁG
Steaua Bucuresti (román)–Sparta Praha (cseh) 2–0
Tj.: a Steaua Bucuresti, 3–1-es összesítéssel
PAOK (görög)–Ajax (holland) 1–2
Tj.: az Ajax, 3–2-es összesítéssel
Monaco (francia)–Fenerbahce (török) 3–1
Tj.: a Monaco, 4–3-as összesítéssel
Anderlecht (belga)–Rosztov (orosz) 0–2
Tj.: a Rosztov, 4–2-es összesítéssel
Young Boys (svájci)–Sahtar Doneck (ukrán) 2–0 – 11-esekkel 4–2
Tj.: a Young Boys, 2–2-vel, 11-esekkel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik