Videoton: az elnök elárulta, négy edzőjelölttel tárgyaltak

Vágólapra másolva!
2013.01.22. 09:11
null
Kovács Ferenc tárgyalt az új edzővel (Fotó: NS-archív)
A Videotonnál már bevett szokás, hogy az edzőjelöltekkel a klub tiszteletbeli elnöke, a csapatot szakvezetőként 1985-ben az UEFA-kupa döntőjébe vezető Kovács Ferenc tárgyal. Nem volt ez másként most sem, ő tárgyalt José Gomessel, és javasolta a szerződtetését.

– Mi szólt José Gomes mellett?
– Intelligens, feltörekvő fiatalemberről van szó. Emellett felkészült szakember, akire szép jövő vár a szakmában. A szakmai beszélgetéseink után tájékoztattam a klub tulajdonosát, és közösen döntöttük el, hogy őt választjuk.

– Hogyan találtak rá?
– Több úton is kerestük Paulo Sousa utódját, de ezek a csatornák nem publikusak. Mindenkiről, aki képbe került, kértünk referenciákat a korábbi klubjaitól, alaposan feltérképeztünk mindenkit.

– Hány edzővel tárgyalt?
– Néggyel, és éppen az ő érdekükben titkolóztunk az elmúlt hetekben. Nem szerettük volna azokat a szakembereket kellemetlen helyzetbe hozni, akik esetleg valamiért nem feleltek meg nekünk. Úgy érzem, hogy ez így volt korrekt, és amint megszületett a döntés, kiálltunk a nyilvánosság elé.

– A klub közleménye szerint José Gomes a Puskás Akadémián folyó munkát is felügyeli. Mit jelent ez?
– A Videoton szakmai irányítása mellett zajlik a tehetséggondozás az akadémián, amely átlagosan kétévente négy játékost kell, hogy adjon az első keretnek. Ez azt jelenti, hogy a kétezer-tizenötben rajtoló idényben a keret negyven százalékának kell felcsúti nevelésűnek lennie. Természetesen nem teszünk le arról, hogy külföldi játékosokat is foglalkoztassunk, így jöhet olyan rutinos tapasztalt játékos az együtteshez, mint Marco Caneira, vagy olyan fiatal, mint Paulo Vinícius.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIK A VIDEOTON CÉLKITŰZÉSEI, MELYEKET JOSÉ GOMES IS ELFOGADOTT KOVÁCS FERENC SZERINT, KERESSE A KEDDI NEMZETI SPORTOT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik