Hajdú Ádám nyerő cserének bizonyult, fordítani tudott a BVSC ellen a Gyirmót

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 16:56
Egyre nagyobb bajban a három mérkőzés óta nyeretlen zuglóiak (szürkében) (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)
A labdarúgó NB II 28. fordulójában a forduló előtt 6. helyezett Gyirmót hazai pályán fogadta a forduló előtt 14. helyen álló BVSC-t. A vendégek sokáig domináltak, a vezetést is megszerezték, ám a végén a gyirmótiak fordítani tudtak, és 2–1-es győzelmet arattak.

 

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ
GYIRMÓT FC GYŐR–BVSC-ZUGLÓ 2–1 (0–0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 550 néző. Vezette: Kovács Imre (Szabó Dániel, Király Zsolt)
Gyirmót: Hársfalvi – Lányi (Polgár, 68.), Csörgő V., Hudák D., Helembai (Hajdú Á., 68.) – Kovács M., Madarász M., Kovács D. – Molnár J. (Adamcsek, a szünetben), Erdei M., Kicsun. Vezetőedző: Tamási Zsolt
BVSC-Zugló: Csenterics – Poór (Szilágyi M.), Benkő-Bíró, Vinícius, Hesz, Király Á. (Deutsch B., 78.) – Mitrovics (Csősz R., 71.), Hidi P., Tóth K. (Rabatin, 71.) – Bacsa P., Kelemen P. (Mucsányi M., 78.). Vezetőedző: Szekeres Tamás
Gólszerző: Hajdú Á. (76.), Adamcsek (90+1.), ill. Kelemen P. (57.)
MESTERMÉRLEG
Tamási Zsolt: – Sokadszor bizonyította a csapat, hogy helyén van a szíve. A hajrát erőnlétileg jobban bírtuk, és jók voltak a cserék is.
Szekeres Tamás: – Elégedett vagyok a csapattal, bár több volt ebben a mérkőzésben. Sajnos megint pontrúgásból kaptuk az első gólt.

ÖSSZEFOGLALÓ

A BVSC a két legutóbbi meccsén vereséget szenvedett, és mindössze két pont választotta el a kiesést jelentő 15. helytől. A gyirmótiak múlt hétvégén pocsék sorozatot törtek meg azzal, hogy legyőzték a kieső helyen álló Siófokot.

A mérkőzést a BVSC kezdte jobban. Poór kétszer is veszélyeztetni tudott az első 15 percben, aztán Kelemen beadása után kellett mentenie a hazai védelemnek. Poór sérülés miatt a 26. percben kiszállt a mérkőzésből, ezután alig történt valami a pályán a félidő végéig. A hajrában még Kelemen lövését jegyezhettük fel.

Bacsa Patrik (szürkében) ismét gólképtelen maradt (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)

A második félidő – akárcsak az első – zuglói helyzetekkel kezdődött. Az 51. percben Hársfalvinak előbb Kelemen, aztán Mitrovics lövése után is védenie kellett. A túloldalon Csentericsnek nem sok dolga akadt, az 55. percben védett talán másodszor a meccsen. Az 57. percben egy felívelést követően Kelemen Patrik megszerezte a vezetést a BVSC-nek. Öt perc hátrány után a védelemben változtatott kettőt Tamási Zsolt, beállt Hajdú Ádám és Polgár Patrik is. Előbbi egy szöglet után egyenlített a 76. percben. Az utolsó tíz percben két további gyirmóti cserejátékos, Adamcsek és Polgár is veszélyes lövést adott le a BVSC kapujára, de ezekből nem született gól. Nem úgy a ráadás első percének legvégén, amikor Hajdú Ádám belőtt passzából a középen érkező Adamcsek Máté a kapuba lőtt.

Győzelmével a Gyirmót maradt a 6. helyen, a BVSC viszont a pécsiek győzelme miatt már kieső helyen, a 15. pozícióban áll. 2–1

Bajban a szürke mezes zuglóiak, kieső helyre csúsztak a gyirmóti vereséget követően (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)

 

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik