Nagyot küzdött a Barcika, de a listavezető Szpari Beke góljával elvitte a három pontot Borsodból

F. E.F. E.
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 16:52
Beke Péter (jobbra) góljával győzött a Szpari a Kazincbarcika otthonában (Fotó: Kovács Donát/kbsc.hu)
A labdarúgó NB II 28. fordulójában a fordulót megelőzően 8. helyezett Kazincbarcika a listavezető Nyíregyházát fogadta. Beke Péter első félidőben szerzett góljával a Szpari 1–0-s győzelemmel távozott a kék-sárgák otthonából.

 

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0–1 (0–1)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 900 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Vrbovszki Pál, Dobos Dávid)
KAZINCBARCIKA: Tóth B. – Ternován (Ádám F., 60.), Heil, Süttő, Kotula – Varga J. (Dobozi, 77.) – Pinte P., Csatári, Kártik (Szabó B., 60.), Pekár L. (Kurdics, 60.) – Pethő B. Vezetőedző: Csábi József
NYÍREGYHÁZA: Dala – Baki, Alaxai, Temesvári – Sigér Á., Kesztyűs B., Nagy D., Nagy B., Gresó (Vida K., 74.) – Beke P. (Novák Cs., 67.), Kovácsréti. Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Beke P. (32.)
Kiállítva: Csábi József (88.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Legutóbb az első fordulóban veszítettünk hazai pályán. Több sérültünk is van, valószínű, hogy Varga Józsefet is nélkülöznünk kell a fejsérülése miatt. Nagyon erős volt az ellenfelünk, és élt az esélyével. A második játékrészben szervezettebbek voltunk, de nem jött össze az egyenlítés.
Tímár Krisztián: – Több gólt is szerezhettünk volna, de nem vagyok elégedetlen. Feszült hangulatú meccs volt, amelyet sikerült megnyernünk. Elismerésre méltó a középpályásaink teljesítménye, nagyon keményen küzdöttek.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Kazincbarcika a múlt heti kozármislenyi bravúr után arra készült, hogy ezúttal hazai pályán, a listavezető Szpari dolgát is megnehezíti. A tökéletes futballidőben megrendezett találkozón jó hangulat fogadta a csapatokat. Ahogy a hazaiak, úgy a Szparit elkísérő szurkolók is végig buzdították sajátjaikat rögtön a kezdő sípszótól kezdve.

Pethő Bence (labdával) a kozármislenyi dupláját követően ezúttal nem tudott kapuba találni (Fotó: Kovács Donát/kbsc.hu)

Az első negyedórában egyik fél sem tudott kialakítani nagy helyzetet, elsősorban a mezőnyben folyt a játék. A 32. percben Beke Péter lövését először még hárította a hazaiak hálóőre, Tóth Balázs, a kipattanóval azonban már nem tudott mit kezdeni, így a Paksról szerződtetett támadó megszerezte a vezetést a Szparinak. A folytatásban a hazaiak előtt is adódtak lehetőségek, de egyenlíteni nem sikerült az első félidőben, így egygólos nyíregyházi vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőt jobban kezdte a Nyíregyháza: Temesvári és a gólszerző Beke előtt is adódott lehetőség, ám újabb gólt nem sikerült szerezniük. A 65. perctől felélénkült a Barcika játéka, több veszélyes akciót is vezettek a hazaiak, az egyenlítés azonban nem jött össze Csábi József együttesének. Az utolsó negyedórára is maradt még helyzet mindkét oldalon Ý hiába. Bár a Kazincbarcika nagyot küzdött, ezúttal csak megnehezíteni tudta ellenfele dolgát, ráadásul sérülés miatt Varga Józsefet is elvesztette. Győzelmével a Szpari továbbra is a tabella élén, míg a Barcika előnye hét pont a már kieső helyen álló BVSC-Zugló előtt. 0–1
 

Beke Péter (fehérben) eldöntötte a három pont sorsát (Fotó: Kovács Donát/kbsc.hu)

 

Kazincbarcika–Nyíregyháza (Fotó: Kovács Dont/KBSC)
Kazincbarcika–Nyíregyháza (Fotó: Kovács Dont/KBSC)

 

Kazincbarcika–Nyíregyháza (Fotó: Kovács Dont/KBSC)

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik