Gálfi ismét nyerőember volt a Siófok ellen

BENDE BENCE GÁBORBENDE BENCE GÁBOR
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 16:53
A fekete mezes Soroksár a kiesés szélére taszította a Siófokot (Fotó: Nagy Gábor)
A labdarúgó NB II 28. fordulójában a Soroksár Gálfi Norbert duplájával 2–0-ra legyőzte a Siófokot. A hazaiak tízesét joggal hívhatják Siófok-specialistának, hiszen a kél csapat tavaly októberi mérkőzése is az ő góljával dőlt el.

 

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–BFC SIÓFOK 2–0 (1–0)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Horváth Zoltán, Szalai Dániel)
SOROKSÁR: Mergl – Króner, Schadirac, Kékesi, Kaján (Pintér D., 79.) – Tóth A. (Vass Á., 72.), Németh E. – Varga Z (Köböl, 72.), Korozmán, Gálfi N. – Lovrencsics B. (Dragóner F., 79.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
SIÓFOK: Hutvágner – Vékony V., Csató M. (Nemes M., 85.), Debreceni Z.– Major G. (Svedyuk, 79.), Gyurkits G. (Tóth B., 75.), Varjas Z., Posztobányi (Balogh B., 75.), Varga B. (Schildkraut K., 79.) – Németh B., Dénes. Vezetőedző: Dragan Vukmir
Gólszerző: Gálfi N. (38., 70. – a másodikat 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Végig mi irányítottunk, az első fél óra taktikai csatát hozott, majd szép góllal vezetést szereztünk, és az előnyünket a hetvenedik percben tovább növeltük. A legfontosabb az volt, hogy megszerezzük a három pontot, mert nagyon sűrű a középmezőny.
Dragan Vukmir: – Kaptunk két gólt, vereséget szenvedtünk, ezt elemezni felesleges, így csupán ennyit mondanék: gratulálok a Soroksárnak…

ÖSSZEFOGLALÓ

A Soroksár a tabella 10., míg a Siófok a kiesést érő 16. helyről várhatta a vasárnap délutáni összecsapást. Az első helyzet a balatoniak nevéhez fűződött, Németh Barnabás fejesét könnyedén védte Mergl Szabolcs. Ezt követően inkább a hazaiak akarata érvényesült, és a 38. percben megszerezték a vezetést. Gálfi Norbert gyűjtötte össze a labdát a bal szélen, majd remek befelé cselt követően védhetetlenül tekert a kapuba (1–0). Érdekesség, hogy a két csapat előző mérkőzésén a 24 éves támadó gólja döntötte el a három pont sorsát.

A második félidő elején Gálfi kis híján megduplázta csapata előnyét, de a szabadrúgása néhány centiméterrel elkerülte Hutvágner Gergely kapuját. Picivel később ismét Gálfi került főszerepbe, ugyanis ő harcolt ki büntetőt csapatának. A soroksáriak 10-ese maga végezte el a tizenegyest, amelyet magabiztosan értékesített (2–0).

Gálfi duplájának köszönhetően értékes három ponttal gazdagodott a Soroksár, míg a Siófok egyre nehezebb helyzetből vághat neki a bajnokság hajrájának.

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik