Pintér: Ez az én felelősségem! Doll: Szombaton fogalmam sem volt a kezdőcsapatról

Vágólapra másolva!
2017.07.31. 09:41
null
Pintér Attila és Michael Oenning a Vasas–Puskás Akadémia meccs után (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I-ben vasárnap három mérkőzést rendeztek. Lássuk a találkozók utáni edzői értékeléseket – jöjjenek a mestermérlegek!

FERENCVÁROS–MEZŐKÖVESD 5–0

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – Az elmúlt két hétben most voltunk a legfrissebbek, és valóban jó mérkőzést játszottunk. Itt kell megjegyeznem, hogy a meccs előtti napon még fogalmunk sem volt, milyen összeállításban lépünk pályára, de köszönhetően a segítőinknek, a rehabilitációt végző szakembereknek, összeállt a csapat. Gera Zoltán sérüléséével kapcsolatban egyelőre nem tudjuk, mi a pontos diagnózis, a jelek szerint a combjában történt valami baj. De reménykedünk, hogy szakembereink minél előbb újra harcképessé teszik fontos és láthatóan fiatalosan mozgó játékosunkat – mondta a szakember a 17. percben lecserélt csapatkapitányról, majd a kétgólos Amadou Moutarira tért rá. – Fiatal játékosról van szó, aki jól cselez, ráadásul a futballja dinamikus, és akiről el kell mondani, hogy még mindig tanítható, mert tanulékony labdarúgó. Ezt bizonyítja, hogy az edzéseken azt gyakoroltatjuk vele, hogy a cselsorozat után nem kell mindig feltétlenül a passzt választania, legyen néha önző, és rúgja kapura a labdát, lehetőleg ne laposan, hanem a léc alá. Ez történt most a Mezőkövesd ellen. Remélem, hogy tovább fejlődik.

RADVÁNYI MIKLÓS, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Alaposan megkönnyítettük a hazai csapat dolgát azzal, hogy rendkívül buta és szerencsétlen gólokat kaptunk már a mérkőzés elején. Természetesen nem erre készültünk. Elemeztük a Fradi játékát, ám terveinkből semmi sem valósult meg. Hatalmas verést kaptunk, mégis azt mondom, jobb egyszer öt góllal vereséget szenvedni, mint ötször eggyel. Mi is többet vártunk magunktól, és álmomban sem gondoltam, hogy Amadou Moutari így szlalomozhat a védőink között. Egyszerűen képtelenek voltunk felvenni vele a versenyt futásban. De ez csak egy vereség, tanulni kell belőle, és minél előbb túltenni magunkat rajta. Amúgy nemcsak a Ferencváros balszélsője csinált velünk azt, amit akart, az ellenfél több játékosa is könnyedén használta ki a hibáinkat, amiből bizony rengeteg volt ezen a meccsen. Novák Csanádnak balszerencsés esés után kiugrott a válla, kórházba kellett szállítani, reméljük, nem túl nagy a baj.

FTC–MEZŐKÖVESD 5–0 – ÖSSZEFOGLALÓ ÉS MECCS UTÁNI ÉRTÉKELÉSEK

VIDEOTON–ÚJPEST 2–2

MARKO NIKOLICS, a Videoton vezetőedzője: – Érdekes meccs volt. A csapat játékában előfordultak hibák, a mentalitására egy rossz szavam sem lehet. A fiúk egy másodpercre sem adták fel, noha nem vagyunk könnyű helyzetben. Csupán kettőt cseréltem, mert a kispadon kizárólag két támadó szellemű játékos foglalt helyet. A labdarúgók mindent kiadtak magukból, minimum a döntetlenre rászolgáltunk. Danko Lazovics és Juhász Roland már nem a fiatalabb generáció képviselője, vigyázni kell rájuk – indokolta előbbi cseréjét a szakember. – Mindketten óriási segítségére vannak a csapatnak, de csakugyan óvni kell őket. Dankót azért is hoztam le, mert nem akartam, hogy megkapja a második sárga lapját, arról nem szólva, hogy ez a plusz húsz perc pihenő jól jöhet a Bordeaux elleni Európa-liga-visszavágó előtt. Meglehet, az elmúlt hetek feszített tempója után kissé elfáradt a társaság, de most legalább három nap telik el a két mérkőzés között, s nem kettő. Azt ígérhetem, hogy a Bordeaux ellen is mindent kiadunk magunkból. A motivációval biztosan nem lesz gondunk.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Jó meccset játszottunk, de... Amit nyolcvanöt perc alatt felépítettünk, azt három perc alatt leromboltuk. Ez nagyon dühít! Sokat beszélek az összpontosításról, illetve annak hiányáról, mert ezúttal is ez okozta a vesztünket. A Fradi ellen ugyanúgy két pontunkba került a kihagyás, mint most. Olyan helyzetekből kapjuk a gólokat, amelyekre fel lehet készülni. A játékunkkal ugyanakkor elégedett vagyok, mert Magyarország legerősebb csapatával szemben egészen a hajráig jól teljesítettünk. Csak az a két kihagyás ne lett volna. Mindent összevetve, nagyon elégedetlen azért nem lehetek a döntetlen miatt, ám némi bosszúság van bennem.

VASAS–PUSKÁS AKADÉMIA 2–0

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Az első félidőben elégedett voltam a csapatom teljesítményével, koncentráltan, fegyelmezetten, az ellenfelet nyomás alatt tartva futballozott, és nagyon jókor, néhány pillanattal a szünet előtt sikerült a vezetést megszereznie. El kell ismernem, hogy a folytatásban volt egy tizenöt-húsz perces periódus, amikor a Puskás Akadémia nagyon közel állt az egyenlítéshez, de szerencsére túléltük ezt, és a második gólunk után eldőlt a mérkőzés. A DVTK jó csapat, az első fordulóban korán hátrányba kerültünk, és nem tudtunk ritmust váltani. A másik két mérkőzésen azonban mi szereztünk vezetést, és ez mindkét alkalommal kellő nyugalmat adott a játékosoknak. A középpályán szűkebben védekezünk az első meccs óta, a letámadási szisztémánkat módosítottuk. Mondtam a játékosoknak, ez iránymutató mérkőzés lesz. Ha nyerünk, ott lehetünk a tabella legelején, a mezőny első felében, és azt gondolom, más így folytatni a munkát, bizonyos terhek lekerülhettek most a vállakról. Kulcsfontosságú volt tehát ez a győzelem számunkra, de a legtöbb csapat még keresi a formáját, nehéz megjósolni, ki mire lesz képes a folytatásban.

PINTÉR ATTILA, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Az első félidőt mindkét csapat szívesen elfelejtené. Pontatlanul játszottak, ám a Vasas gólt szerzett, így a folytatásban nagy erőket kellett mozgósítanunk az egyenlítés érdekében. Úgy éreztem, hogy volt is esélyünk rá, a játékban nem igazán volt benne a Vasas második gólja, amely után már nagyon nehéz volt a helyzetünk. Újoncok vagyunk, sok az újonnan érkező játékos, idő kell ahhoz, hogy összeszokjanak. A sorsolásunk nem könnyű, de persze ennél többre számítottunk. Különösen ezen a mérkőzésen vártam lényegesen jobb teljesítményt, nagyon bátortalanul futballoztak néhányan. Hozzáteszem, ez az én felelősségem, mert hiába esett ki vírusos megbetegedés miatt mindennap valaki a csapatból, én jelöltem ki a kezdőcsapatot. Igaz, az is kiderült, kire lehet számítani, volt néhány olyan teljesítmény, amilyet egész egyszerűen nem bírt el a csapatunk. A mérkőzés elején nagyon jó pozíciókban tudtunk labdát szerezni, de nem tudtunk ziccert kialakítani, mert a végjátékunk egyszerűen nulla volt. A gól nem jön magától, és akkor sem, ha könnyelműen futballozik a csapat, rengeteget kell dolgozni érte. Hiába birtokoltuk a labdát, ezzel nem mentünk semmire. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy nem járunk rossz úton, de rengeteget kell dolgoznunk azért, hogy sikeresebbek legyünk.

NB I, 2017–2018, 3. FORDULÓ
JÚLIUS 29., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Paksi FC–Debreceni VSC 1–1
Paks, Városi Stadion Németh Ádám
1045
Haladás–Diósgyőri VTK 0–3
Sopron, Városi StadionFarkas Ádám
1544
Bp. Honvéd–Balmazújváros 2–2
Budapest, Bozsik József StadionSzőts Gergely
1753
JÚLIUS 30., VASÁRNAP
Vasas FC–Puskás Akadémia FC 2–0
Budapest, Szusza Ferenc Stadion Erdős József
1200
Videoton FC–Újpest FC 2–2
Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
2364
Ferencváros–Mezőkövesd 5–0 Budapest, Groupama Aréna Solymosi Péter
5849
A 3. forduló teljes nézőszáma: 13 755; meccsenkénti átlag: 2292
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik