Bódog: Aki csereként lehetőséget kap, mutassa meg, hogy hülye az edző

Vágólapra másolva!
2017.07.30. 10:02
A labdarúgó NB I 3. fordulójának szombati mérkőzései után a szombathelyiek vezetőedzője, Mészöly Géza „langyos meccsről” beszélt, a diósgyőri Bódog Tamás a cserék szerepéről. A paksiakat dirigáló Csertői Aurél elmondta, a DVSC nem annyira gyenge, ahogy az eredmények mutatják, míg Herczeg András megjegyezte, centerposzton erősíteniük kell. Erik van der Meer szerint olyan csapatokkal találkozik mostanában a Honvéd, amelyek csak védekezni akarnak, míg a Balmazújváros vezetőedzője, Horváth Ferenc szerint nyerhettek volna Kispesten, ha az első félidőben kihasználják a helyzeteiket. Mestermérlegek. 

HALADÁS–DVTK 0–3HALADÁS–DVTK 0–3

A DVTK harmadik gólját Busai Attila szerezte (Fotó: dvtk.eu)
A DVTK harmadik gólját Busai Attila szerezte (Fotó: dvtk.eu)

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Csalódottak vagyunk, ez nem is kétséges. Langyos meccs volt, utólag azt mondom, le kellett volna hozni valahogy gól nélküli döntetlenre, de el kell ismerni, a Diósgyőr tudott váltani, mi pedig nem. Ahogy mondani szokás: a fordulópontokból nagyon rosszul jöttünk ki. Két döntő momentum volt. Az egyik, hogy kettős cseréhez készülődtünk, Miroszlav Grumics valamint Halmosi Péter is jól szállt be, lökést tudott adni a csapatnak. Csakhogy amikor eldöntöttük, hogy változtatunk, éppen gólt kaptunk, mielőtt beállhattak volna. Ha gól nélküli állásnál állnak be, sokkal többet ért volna a plusz, amelyet a játékuk jelentett. A másik fordulópont David Williams helyzete volt egygólos hátrányban. Sajnos kihagyta. Nem találtuk a játék ritmusát, és hiába volt néhány lehetőségünk, képtelenek voltunk élni velük. A mérkőzés több szakaszában is megfelelő volt a labdabirtoklásunk, de nem tudtunk megfelelő mennyiségű helyzetet kialakítani.

BÓDOG TAMÁS, a DVTK vezetőedzője: – Azt gondoltam, már a meccs eleje is izgalmasabb, fordulatosabb lesz, az azonban nagyon „rágós” volt. Felvállaltuk az egy az egy elleni játékot, nem volt könnyű mérkőzés, de három góllal legyőzni a Haladást idegenben nagyon jó teljesítmény. Nem azért ül valaki a kispadon, mert gyengébb annál, mint aki a pályán van – mondta a szakember a jól sikerült cserék kapcsán, hiszen a diósgyőriek mindhárom cserejátékosa jól futballozott. – Aki csereként lehetőséget kap, mutassa meg, hogy hülye volt az edző, hogy nem tette a kezdőbe! Nos, Tóth Barnabás sárga lapja miatt elővigyázatosságból váltottunk, és a görög légióssal is elégedett voltam, de arra gondoltunk, hogy Nono gyorsítani tud a támadójátékunkon. Ugrai Roland pedig különösen motivált volt, hiszen korábbi csapata ellen játszhatott, ráadásul egy hete Kispesten hozott egy rossz döntést, de ezt most abszolút feledtetni tudta.

PAKS–DVSC 1–1

CSERTŐI AURÉL, a Paksi FC vezetőedzője: – Keveset futottak a játékosok az első félidőben, emiatt aztán nem volt könnyű megjátszani az elöl lévőket. Többet kellett volna cselezni, ütközni, és mint ahogyan mondtam, futni. A szünetben is azt mondtam, hogy többet kell vállalni, bátrabban kell futballozni. Az az igazság, meglátszott mindkét csapaton, hogy eddig még nem nyert meccset a bajnokságban. Ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy a Debrecen nem annyira gyenge, mint amit az eddigi eredményei mutatnak. A második félidőben két erőcsatárt küldtem pályára, akiknek nagyobb esélyük volt a párharcok megnyerésére, Daru Bence kiharcolt egy tizenegyest, és ha később higgadtabb, eldönthette volna a mérkőzést.

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője: – Azt terveztük, hogy a megszerzett labdával gyorsan a paksi kapu elé érünk, és ez egyszer sikerült is. Centerposzton mindenképpen erősítenünk kell. Viszont örömmel tölthet el bennünket, hogy hat debreceni kötődésű futballista volt a kezdőcsapatban, és meggyőződésem, hogy ezen az úton kell tovább mennünk. A klub jelenlegi helyzete csak azt teszi lehetővé, hogy a fiatalokhoz nyúljunk. Ehhez persze türelem kell a játékosokkal szemben.

BP. HONVÉD–BALMAZÚJVÁROS 2–2

ERIK VAN DER MEER, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Az elmúlt három hétben olyan csapatokkal találkoztunk, amelyek igazából csak védekezni akartak, ez sokkal egyszerűbb, mint támadni. Nem voltunk eléggé szervezettek, nem jött az eredmény. A félidőben változtattunk a szisztémán, próbáltunk szervezettebbek lenni, mondtam, hogy maradjunk nyugodtak, mert a gól úgyis jönni fog. Megrúgtuk a gólokat, de sajnos Laczkó Zsolt hibájából kaptunk egyet. A végén már négy csatárral támadtunk, mögöttük Herjeczkivel, aki ugyancsak támadó szellemű, de sajnos nem jött a harmadik gól a győzelemhez. A védekező csapatok akkor tudnak veszélyes kontrákat vezetni, ha kinyílik az ellenfél, de ezzel együtt kell élni. Nekünk támadófutballt kell játszani, hogy kiszolgáljuk a közönségünket, jönnie kell az eredményeknek.

HORVÁTH FERENC, a Balmazújváros vezetőedzője: – A bajnokcsapat otthonából hoztunk el egy pontot. Ha nyugodtabban játszunk, akkor ezt a mérkőzést az első félidőben el is dönthettük volna, de hozzáteszem, hogy a Honvéd nagyon jó csapat, és gratulálok neki. Nem voltak ordító helyzeteink, de a kontrára voltak lehetőségeink és ha higgadtak vagyunk, akkor lehetett volna belőle gólt rúgni. Elöl hidegebb fejekre van szükség. A csapat fejlődik, büszke vagyok a srácokra.

(A honvedfc.hu alapján)

NB I, 2017–2018, 3. FORDULÓ
JÚLIUS 29., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Paksi FC–Debreceni VSC 1–1Paks, Városi Stadion Németh Ádám
Haladás–Diósgyőri VTK 0–3
Sopron, Városi StadionFarkas Ádám
Bp. Honvéd–Balmazújváros 2–2
Budapest, Bozsik József StadionSzőts Gergely
JÚLIUS 30., VASÁRNAP
18.00: Vasas FC–Puskás Akadémia FC
Budapest, Szusza Ferenc Stadion Erdős József
18.00: Videoton FC–Újpest FC
(Tv: Duna World)
Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
18.00: Ferencváros–Mezőkövesd Budapest, Groupama Aréna Solymosi Péter
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik