Pakson megszerezte első bajnoki pontját a DVSC

Vágólapra másolva!
2017.07.29. 20:16
null
Sós (99) lő, 0–1 (Fotó: Makovics Kornél)
A labdarúgó NB I 3. fordulójában az idényt két vereséggel kezdő DVSC Sós Bence góljával az első félidő végén vezetést szerzett a Paks otthonában, a hazaiak a második félidőben Bertus Lajos tizenegyesével tudtak egyenlíteni. A debreceniek a döntetlennel elkerülték a történelmi rossz szezonrajtot, a hajdúságiak ugyanis még sosem kezdték három vereséggel az idényt.

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

PAKS–DVSC 1–1 (Bertus 68. – 11-esből, ill. Sós 45+2.)
Paks, Fehérvári úti Stadion. Vezette: Németh Á.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Ha valami, a két csapat közös múltja nem a Paks mellett szólt.

Bármennyire hihetetlen, a hazai együttes az eddigi huszonnégy mérkőzésből csak hármat nyert meg riválisa ellen, ráadásul Pakson még rosszabb a mérlege: egyetlen győzelmét még 2014. szeptember 27-én aratta (2–1). Persze gyorsan tegyük hozzá, a jelenlegi DVSC már messze van a kétezres évek magyar sikercsapatától, hogy mást ne mondjunk, sereghajtóként, pont nélkül várta az összecsapást.

A vendégek vezetőedzője, Herczeg András némi meglepetésre kihagyta a védelemből a gárda legrutinosabb labdarúgóját, Mészáros Norbertet, ami azt eredményezte, hogy a hátsó alakzat jobb oldalán Bényei Balázs kezdett, Szatmári Csaba társa pedig a tengelyben a legutóbb az NB II-es Budaörs alkalmazásában álló Kinyik Ákos lett.

Mondhatjuk, alkalmi védelem volt ez, korábban soha nem játszott még ilyen összetételben, ennek ellenére az első húsz percben inkább a hazaiak részéről láthattunk zavarodott játékot. A paksiak már nemegyszer a saját térfelükön labdát veszítettek, és ha Sós Bence egy kicsit rámenősebb, a hatodik percben a vendég tizenegy megszerezhette volna a vezetést.

Csertői Aurél joggal elégedetlenkedett az oldalvonal mellett, ugyanis együttese játékának nem volt ritmusa, rengeteg pontatlanság jellemezte, ráadásul szabadrúgásból sem tudott veszélyeztetni. Bebizonyosodott, egy hét alatt nem egyszerű olyan helyzetből felállni, mint ami a Pakssal Mezőkövesden történt.

Akkor ugyanis a paksiak egyórányi futballt követően két góllal vezettek, végül azonban Kecskés Tamás kiállítása miatt emberhátrányban fejezték be a meccset, de ami ennél is hangsúlyosabb, 3–2-re kikaptak.

Írhatnánk, hogy az igazi profi nem rágódik a múlton, szinte azonnal túlteszi magát a történteken, s hazai pályán fölényben futballozik az olyan ellenféllel szemben, amely nála is rosszabbul indította a bajnokságot és a tabellán mögötte helyezkedik el – nos, ebből a találkozó első felében szinte semmi nem valósult meg.

Amikor egy csapat mondjuk öt esetből kétszer is a saját kapujától harminc-negyven méterre lévő sávban veszít labdát, esélye sincs arra, hogy rendezetlen védelemmel találja magát szemben és villámgyors támadást vezessen, s bár a Loki futballja is messze volt a tökéletestől, a több fantázia inkább a vendégek játékát jellemezte.

Úgy tűnt, gól nélküli első félidőt láthatnak a szurkolók, azonban a ráadásban egy felívelt szabadrúgásnál nem tudtak menteni a hazai védők, Sós Bence a tizenhatoson kívülről bátran elvállalta a lövést, és a labda, ha kis szerencsével is, de a kapuban kötött ki.

Nyilvánvaló, az öltözőben Csertői Aurél nem dicsérte meg a labdarúgóit, ugyanakkor kevés volt az esélye annak, hogy a folytatásban varázsütésre megváltozik a hazaiak futballja. A látogatók, ha kellett, teljesen visszaálltak a saját térfelükre, olykor a kapujuktól negyven méterre húzták meg a védővonalat, és mert a paksiak továbbra is pontatlanul játszottak, bizony, a kedvükre kontrázhattak.

Holman Dávid fejesében benne volt az újabb debreceni gól, és ha nem sokkal később Ioan Filip nem választ rossz megoldást a hazaiak tizenhatosánál, megint komoly helyzet alakulhatott volna ki Molnár Péter kapuja előtt.

Bő egy órai futballt követően Csertői Aurél két támadót, Hahn Jánost és Daru Bencét is a pályára küldött – gyorsan bebizonyosodott, hogy ez jó döntés volt. Igaz, a ZTE-től szerződtetett csatár és Kinyik Ákos párharcánál Németh Ádám játékvezető először továbbot intett, ám ütemnyi késéssel ezután határozottan a büntetőpontra mutatott és mert Bertus Lajos nem hibázott, a Paks tulajdonképpen helyzet nélkül egyenlített.

A változtatás egyébként azt is eredményezte, hogy a Paks átállt a kétcsatáros játékra, és ha Daru Bence nem hibázik ajtó-ablak helyzetben (de fogalmazhatunk úgy is: ha Nagy Sándor nem véd bravúrral), a Paks megfordíthatta volna a meccset. Igaz, a találkozó utolsó ziccere Justin Mengolóé volt, vagyis az sem lett volna meglepetés, ha a DVSC három ponttal zárja a párharcot.

AZ ÁLLÁS
1. Diósgyőri VTK 3 2 1 7–2 +5 7
2. Mezőkövesd Zsóry FC 2 2 5–3 +2 6
3. Budapest Honvéd 3 1 2 6–4 +2 5
4. Videoton FC 2 1 1 4–2 +2 4
5. Vasas FC 2 1 1 1–2 –1 3
6. Szombathelyi Haladás 3 1 2 1–5 –4 3
7. Újpest FC 2 2 4–4 0 2
8. Ferencvárosi TC 2 2 3–3 0 2
9. Paksi FC 3 2 1 5–6 –1 2
10. Balmazújváros 3 2 1 3–4 –1 2
11. Puskás Akadémia FC 2 1 1 2–4 –2 1
Debreceni VSC 3 1 2 2–4 –2 1

NB I, 2017–2018, 3. FORDULÓ
JÚLIUS 29., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Paksi FC–Debreceni VSC 1–1
Paks, Városi Stadion Németh Ádám
Haladás–Diósgyőri VTK 0–3
Sopron, Városi StadionFarkas Ádám
Bp. Honvéd–Balmazújváros 2–2
Budapest, Bozsik József StadionSzőts Gergely
JÚLIUS 30., VASÁRNAP
18.00: Vasas FC–Puskás Akadémia FC
Budapest, Szusza Ferenc Stadion Erdős József
18.00: Videoton FC–Újpest FC
(Tv: Duna World)
Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
18.00: Ferencváros–Mezőkövesd Budapest, Groupama Aréna Solymosi Péter
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik