A Vasas volt az úr a háznál, biztosan győzött a PAFC ellen

Vágólapra másolva!
2017.07.30. 17:49
null
A Vasas útját állta a felcsútiaknak (Fotó: Dömötör Csaba)
A Vasas taktikus játékkal két góllal legyőzte a Puskás Akadémiát a labdarúgó NB I 3. fordulójában. Az első félidőben jobban játszott a Vasas – meg is szerezte a vezetést –, a vendégeknek helyzetük sem akadt. A második félidőt nagyon meghajtotta a PAFC, helyzetekig, kapufáig jutott, de gólt Kulcsár Tamás révén a Vasas ért el, így biztosan nyert 2–0-ra, a felcsútiak pedig továbbra is nyeretlenek.

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

VASAS–PUSKÁS AKADÉMIA 2–0 (Burmeister 41., Kulcsár T. 75.)
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion. V: Erdős

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI.

Ennek a triónak jó néhány esztendeje bizonyosan örültek volna a drukkerek a zöld gyepen... Órával a mérkőzés kezdete előtt Komjáti András, a Vasas legendája, a Puskás Akadémia jelenlegi klubigazgatója, Pintér Attila, a felcsútiak vezetőedzője, valamint Ferenczi István, az angyalföldiek erőnléti edzője, egyben játékosa csevegett jókedvűen az oldalvonal mellett.
Az egyik Vasas-sállal pózoló hölgy mindeközben beszaladt a pályára, majd miután elkészült róla néhány kép, lesétált a játéktérről – csak bízhattunk benne, a futballisták gyorsabban közlekednek majd, mint a lány...

Így is történt, s már a második percben vezetést szerezhetett volna a Vasas, de a térdműtéte után visszatérő Berecz Zsombor lövését Hegedüs Lajos bravúrral védte.

„Bubu!” – kiabált Pintér Attila széttárt karokkal Balogh Balázsnak, aki ahelyett, hogy a jobb helyzetben lévő Nagy Zsolthoz passzolt volna, eltotojázta a lehetőséget, pedig nem lehet mondani, hogy a középpályás ne ismerné az újpesti pálya minden szegletét, hiszen épp a Megyeri útról szerződött a nyáron Felcsútra.

S majdnem hátrányba is került az újonc, de Jevhen Pavlov jobb oldalról leadott lövését Hegedüs Lajos szépen védte – Felix Burmeister fejesét azonban már ő sem háríthatta az első félidő hajrájában, a védő remekül csúsztatott a hosszú sarokba. 1–0

Pintér Attila a földet nézte, s kétségtelen, csapata nem játszott jól, sőt...

A szünetben a vendégek trénere cserével próbálta felrázni együttesét, s hogy Szécsi Márk beállítása jó húzás volt, pár másodperc elteltével kis híján bizonyságot is nyert, hiszen a szélső lövése után a labda nem sokkal kerülte el a lécet.

Elkélt a támogatás hazai oldalról, ennek örömére a kockás inges, szemüveges úr úgy elkezdte püfölni a dobot, hogy a saját hangunkat nem hallottuk... Annak is volt hangja, amikor Josip Knezevic szánta el magát lövésre, a labda pedig a lécen csattant. A kipattanóra Ulysse Diallo érkezett, de senkitől sem zavartatva az égbe fejelte a labdát.

A hazai együttes beszorult, kis túlzással csak az angyalföldiek térfelén pattogott a labda, Michael Oenning reagált is, mégpedig kettős cserével. Pintér Attila is kihasználta mindhárom változtatási lehetőségét, s mire ezt leírtuk, Jonathan Heris fájdalmas arckifejezéssel a földre rogyott... A vendégek szerencséjére a belga folytatta a játékot – a fővárosiak viszont kettőt alig tudtak egymáshoz passzolni, haloványan játszottak, fel is hangzott az „ébresztő!” rigmus.

Elérkezett az újabb ivószünet, amely nem is meglepő, hiszen ebben az időjárásban nem futballmérkőzésen, hanem inkább a medenceparton kellene ülni. Kulcsár Tamás a kispadon ült, de onnan beállva megszerezte a hazaiak második gólját – a semmiből... 2–0

A hazaiak második győzelmüket szerezték meg, míg a felcsútiak három forduló elteltével mindössze egyetlen pontot kapartak össze – nehéz szezon előtt áll Pintér Attila együttese.

AZ ÁLLÁS
1. Diósgyőri VTK 3 2 1 7–2 +5 7
2. Vasas FC 3 2 1 3–2 +1 6
3. Mezőkövesd Zsóry FC 3 2 1 5–8 –3 6
4. Ferencvárosi TC 3 1 2 8–3 +5 5
5. Videoton FC 3 1 2 6–4 +2 5
5. Budapest Honvéd 3 1 2 6–4 +2 5
7. Szombathelyi Haladás 3 1 2 1–5 –4 3
8. Újpest FC 3 3 6–6 0 3
9. Paksi FC 3 2 1 5–6 –1 2
10. Balmazújváros 3 2 1 3–4 –1 2
11. Debreceni VSC 3 1 2 2–4 –2 1
12. Puskás Akadémia FC 3 1 2 2–6 –4 1
NB I, 2017–2018, 3. FORDULÓ
JÚLIUS 29., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Paksi FC–Debreceni VSC 1–1
Paks, Városi Stadion Németh Ádám
Haladás–Diósgyőri VTK 0–3
Sopron, Városi StadionFarkas Ádám
Bp. Honvéd–Balmazújváros 2–2
Budapest, Bozsik József StadionSzőts Gergely
JÚLIUS 30., VASÁRNAP
Vasas FC–Puskás Akadémia FC 2–0
Budapest, Szusza Ferenc Stadion Erdős József
Videoton FC–Újpest FC 2–2
Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
Ferencváros–Mezőkövesd 5–0 Budapest, Groupama Aréna Solymosi Péter
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik