NB I: Külföldi úriemberektől ez nem fér bele – Pintér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.15. 09:48
A labdarúgó NB I 26. fordulójában a Puskás Akadémia hazai pályán nem bírt a Budapest Honvéddal. Az első játékrész a hazaiak fölényét hozta, Hegedűs János szöglet után juttatta vezetéshez a Puskás Akadémiát. Fordulás után a Honvéd nagy erőket  mozgósított az egyenlítésért, egymás után rúgta a szögleteket, végül négy perccel a rendes játékidő letelte előtt Danilo fejese révén sikerült is kiharcolnia a döntetlent. Lássuk a mérkőzés utáni mestermérlegeket.

Először a vendégek trénere, Supka Attila értékelt.Supka Attila értékelt.

„Az első perctől kezdve kontrolláltuk a mérkőzést, jól járattuk a labdát. Viszont megint olyan hibát követtünk el, ami nagyon jellemző a csapatra tavasszal. Nem tudtuk levédekezni azt a rögzített helyzetet, amelyet tulajdonképpen el lehetett volna kerülni egy jobb helyezkedéssel. A második félidőben mindent egy lapra feltéve megpróbáltunk egyenlíteni, ez sikerült is. Ha egy kicsit előbb elkapjuk a fonalat, akkor sikerülhetett volna a fordítás, függetlenül attól, hogy kinyíltunk, és ebből volt egy-két lehetősége a Puskás Akadémiának is."

Majd a Puskás Akadémia vezetőedzője, Pintér Attila mondta el a véleményét a mérkőzésről.

„Amit elterveztünk, az ült. A három csatárunk egy az egyben tudott játszani a három belső védővel. Sokkal több párharcot kellett volna megnyerni, de úgy gondolom, miután megszereztük a vezetést is, megvoltak a lehetőségeink, hogy megrúgjuk a második gólt. A második félidőben kontrolláltuk a játékot. Megint jól szereztünk labdát, előre tudtunk volna indulni, erre a csatárunk hátra passzol. Ez számomra érthetetlen. Ilyenből volt több is a második félidőben, de ennek ellenére megvoltak a lehetőségeink a győzelemre. Nem sikerült. Ilyen az élet."

A Nemzeti Sport újságírója ezután felvetette a felcsúti trénernek, hogy Supka szerint a Honvéd irányította a mérkőzést. Pintér ezután kollégánk véleményére volt kíváncsi, aki elmondta: szerinte az első félidőben a Puskás, a másodikban inkább a kispestiek irányítottak. A szakember ezután visszakérdezett, hogy melyik csapatnak volt több helyzete?

„A Puskásnak" – válaszolta kollégánk.

„Köszönöm szépen, akkor itt is a válasz, hogy ki kontrollált, kit" – nyugtázta a tréner.

A Puskás Akadémia vezetőedzője arra is kitért: az akarattal nem volt baj, de a külföldi játékosai néha rossz döntést hoztak, ami náluk nem fér bele.

LABDARÚGÓ NB I
26. FORDULÓ
Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 1–1
(Hegedűs J. 34., ill. Danilo 86.)
Felcsút, Pancho Aréna, 1785 néző: Vezette: Szőts

NB I, 2017–2018, 26. FORDULÓ
ÁPRILIS 14., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Paksi FC–Haladás 1–2
Paks, Városi StadionBerke Balázs
500
Mezőkövesd–Videoton 0–0
Mezőkövesd, Városi StadionKassai Viktor
2325
Újpest–Vasas 4–2
Budapest, Szusza Ferenc StadionErdős József
2418
Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 1–1Felcsút, Pancho ArénaSzőts Gergely1785
Balmazújváros–Diósgyőri VTK 2–1
Balmazújváros, Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
903
Debreceni VSC–Ferencváros 1–1Debrecen, Nagyerdei StadionIványi Zoltán10 841
TABELLA •TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik