Két bombagól, piros lapok, kimaradt 11-es és debreceni siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.29. 17:50
A Tőzsér Dániel kiállítása miatt csaknem 40 percig emberhátrányban játszó DVSC Róbert Vittek és Holman Dávid bombagóljával 2–1-re legyőzte a tizenegyest hibázó, majd a csereként beálló Madarász Márk révén szépítő Gyirmótot a labdarúgó NB I 14. fordulójában.

LABDARÚGÓ NB I
14. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–DEBRECENI VSC 1–2 (Madarász 71., ill. Vittek 8., Holman 13.) LABDARÚGÓ NB I
14. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–DEBRECENI VSC 1–2 (Madarász 71., ill. Vittek 8., Holman 13.)

Fölösleges ragozni, a DVSC két gyönyörű találatnak köszönhetően már kevesebb mint tizenöt perc elteltével kétgólos előnybe került a leggyengébb hazai mutatóval rendelkező Gyirmót vendégeként. A nyolcadik percben Róbert Vittek harminc méterről ragasztott hatalmas gólt a bal felső sarokba (0–1), majd öt perccel később a szlovák támadó okos lesimítása után Holman Dávid emelt húsz méterről ugyanoda (0–2).

A DVSC eseménydús meccsen nyert Gyirmóton (Fotó: Hegedüs Gábor)
A DVSC eseménydús meccsen nyert Gyirmóton (Fotó: Hegedüs Gábor)

A korai gólok után nem sok helyzetet láthattak az Alcufer Stadionba kilátogató nézők, csendesen csordogált a mérkőzés, és közeledett az első félidő vége. A 42. percben aztán Tőzsér Dániel a felezővonal közelében, teljesen ártalmatlan szituációban hátulról rácsúszott Sallói Dániel bokájára, vádlijára, amiért Vad II István játékvezető azonnal kiállította. A televíziós visszajátszások alapján Tőzsér megpróbálta visszahúzni a lábát, de a piros lap így sem nevezhető túlzóan szigorú ítéletnek.

A DVSC számára ezzel egy könnyűnek induló mérkőzés vált nehézzé, a második félidőben ugyanis már sokkal többet veszélyeztetett a Gyirmót, amely az 53. percben Ivan Bobko fölösleges szabálytalansága után tizenegyeshez jutott. A labda mögé Kiss Máté állt, akinek félmagas, enyhén balra tartó lövését az egész meccsen jó teljesítményt nyújtó Braniszlav Danilovics kivédte!

A 71. percben aztán meglett az eredménye a hazaiak erőfeszítéseinek, a csereként beálló Madarász Márk technikailag nehéz, ám nagyon pontos lövéssel szépített Vass Patrik beadása után (1–2).

Tíz perccel később Présinger Sándor letalpalta Aleksandar Jovanovicot, ezért megkapta a második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Az utolsó percekben a Gyirmót kinyílt, a DVSC több kontratámadásából is megadhatta volna a kegyelemdöfést, ám a befejezésekbe hiba csúszott, így az eredmény már nem változott.

A legutóbbi három idegenbeli bajnokiján hét pontot szerző Debrecen feljött a tabella a hetedik helyére, míg a Gyirmót sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el, de továbbra sem áll kieső helyen.

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 14 9 2 3 22–11 +11 29
2. Ferencvárosi TC 14 7 4 3 28–20 +8 25
3. Videoton FC 14 7 3 4 30–16 +14 24
4. Budapest Honvéd 14 6 3 5 22–15 +7 21
5. Szombathelyi Haladás 14 6 3 5 17–17 0 21
6. Mezőkövesd Zsóry FC 14 5 4 5 16–19 –3 19
7. Debreceni VSC 14 5 3 6 19–21 –2 18
8. Újpest FC 14 4 6 4 22–21 +1 18
9. MTK Budapest 14 4 4 6 8–15 –7 16
10. Gyirmót FC Győr 14 3 4 7 7–18 –11 13
11. Paksi FC 14 2 7 5 12–19 –7 13
12. Diósgyőri VTK 14 3 3 8 19–30 –11 12

 

NB I, 2016–2017, 14. FORDULÓ
OKTÓBER 29., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Budapest Honvéd–Haladás 2–1
Budapest, Bozsik József StadionErdős József
Diósgyőri VTK–Ferencváros 2–3
Miskolc, DVTK StadionSzabó Zsolt
Vasas–Videoton 1–1
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Iványi Zoltán
Paksi FC–Újpest 1–1
Paks, Paksi Stadion
Bognár Tamás
Gyirmót FC Győr–Debrecen 1–2
Győr-Gyirmót, Alcufer StadionVad II István
Mezőkövesd–MTK Budapest 1–0
Mezőkövesd,
Városi Stadion
Berke Balázs

 

PERCRŐL PERCRE

95. perc: Véget ért a mérkőzés! A DVSC 2–1-re legyőzte idegenben a Gyirmótot!

94. perc: Horváth Zsolt kidolgozta magának az ajtó-ablak ziccert, majd a kapussal szemben állva az égbe lőtt, pedig passzolhatott is volna.

92. perc: Nagy Zoltán húszméteres bombája elsüvített a léc fölött.

90. perc: Öt perc a hosszabbítás!

90. perc: Nehéz volt követni, ami a debreceni kapu előtt történt – ami biztos, hogy a gyirmótiak nem tudták begyötörni az egyenlítő találatot.

89. perc: Bobko kapott sárga lapot.

A Debrecen most már feladta a támadások lehetőségét és a védekezésre koncentrál.

84. perc: Jancsó helyett Nagy Olivér a pályán a Gyirmótban.

83. perc: Madarász közeli, pattogós lövését Danilovics oldalra paskolta. A debreceni szurkolók a kapus nevét skandálják.

81. perc: Présinger rátartott Jovanovics lábára, amiért megkapta a második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Mindkét csapat tíz emberrel!

Beszorult a Debrecen, fokozódik a Gyirmót nyomása.

77. perc: Ismét Simon próbálkozott, de erőtlen lövését Danilovics hárította.

76. perc: Simon András kavargatott a vendégek tizenhatosán belül, majd tizenöt méterről, ballal lövésre szánta el magát, de Danilovicsról nem pattant ki a labda.

75. perc: Holman is megsérült, Nagy Zoltán állt be a helyére.

71. perc: GÓÓÓL! Szépített a Gyirmót! Megint Vass Patrik lőtte középre a labdát jobb oldalról, de ezúttal nem fej-, hanem derékmagasságban. Középen a csereként beálló Madarász érkezett, aki a földről felpattanó labdát kapásból a jobb alsó sarokba zúdította. Technikailag nehéz és pontos lövés volt (1–2).

68. perc: Mészáros le, Horváth Zsolt be a vendégeknél.

Karol Mészáros megsérült, aligha tudja folytatni a játékot.

66. perc: Vass Patrik beadása után Filkor érkezett lendületből a kapu elé, de tíz méterről középre, Danilovics kezei közé fejelte a labdát.

62. perc: Nemcsak a Debrecen cserélt, hanem a Gyirmót is. A hazaiaknál lement a pályáról Achim és Paku, beállt Simon András és Madarász Márk. A DVSC-ben Vitteket váltja Szekulics.

61. perc: Présinger kapott sárga lapot Karol Mészáros buktatásáért.

61. perc: Kiss Máté tért ölelő indítását Sallói remekül vette maga elé, ám a tizenhatoson belülre érve pontatlanul gurított középre.

60. perc: Sallói távoli lövését Danilovics könnyedén hárította.

Cseréhez készülődik a Debrecen, Danilo Szekulics lép majd pályára.

54. perc: Kiss Máté félmagas, gyenge lövését Danilovics kivédte! Marad a 0–2!

53. perc: Tizenegyes a Gyirmótnak! Ivan Bobko a tizenhatoson belül összerúgta Filkor Attila bokáját, pedig a labda a közelben sem volt.

A szünetben egyik csapat sem cserélt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

45+1. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben Gyirmót–DVSC 0–2! A Lokira Tőzsér kiállítása miatt nehéz második félidő várhat.

45. perc: Egy perc a hosszabbítás az első félidő végén.

42. perc: Ez nem volt benne a meccsben! Tőzsér Dániel kiállítása miatt emberhátrányba került a Debrecen! A Loki középpályása a felezővonal közelében, ártalmatlan szituációban hátulról rácsúszott Sallói Dániel bokájára. Vad II István habozás nélkül kiállította a válogatott játékost.

40. perc: Szépen szövögette támadását a hazai csapat, ám Paku Roland beadása elszállt a kapu fölött.

Ezeket mind volt idő leírni, mert ezekben a percekben nem forognak veszélyben a kapuk.

A Gyirmót hetedik hazai bajnoki mérkőzésén másodszor kapott egynél több gólt. Augusztus 7-én a Videoton 4–0-ra győzött az újonc vendégeként. A Gyirmót rendelkezik egyébként a leggyengébb hazai mutatóval (2–1–3), a gólkülönbsége mínusz négyes (2–6).

28. perc: Vass Patrik két védőt is átjátszott a bal oldalon, a harmadik azonban rárúgta a labdát, amely az alapvonalon hagyta el a játékteret. Kirúgás.

26. perc: Nagy helyzetet puskázott el a Loki! Három a kettő ellen fordulhattak a vendégek, Vittek a jobb oldalra tolta a labdát Karol Mészároshoz, aki azonban sokat várt, a visszazáró védő bele tudott lépni a lövésbe.

23. perc: Holman végzett el szabadrúgást húsz méterről, a tizenhatos előteréből, balról, a hosszú oldalra tartó lövése a sorfalon megpattanva vágódott szögletre. Sebők Zsolt már verve volt.

22. perc: Achim kapott sárga lapot Szakály megrúgásáért.

A két gól után is a DVSC játszik veszélyesebben, a gyirmóti játékosok még nem tették próbára Braniszlav Danilovicsot.

A DVSC egyik gólja szebb volt, mint a másik. Nagyon nehéz helyzetbe került a Gyirmót.

13. perc: GÓÓÓL! Holman Dávid óriási góljával 0–2! Holman indult meg a labdával az ellenfél térfelén, a bal oldalon felfutó Szakály Pétert szerette volna játékba hozni, ám az egyik gyirmóti védő lefülelte a labdát, amely Vittek elé került, aki lesimította azt a lendületből érkező Holman elé, ő pedig 22 méterről gyönyörűen emelt a bal felső sarokba.

8. perc: GÓÓÓL! Róbert Vittek góljával vezet a Debrecen! A korábbi szlovák válogatott támadó 25 méterről, kissé jobbról nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba (0–1).

A DVSC már pénteken elutazott Győrbe, szombaton innen buszozott tovább a meccs helyszínére.

3. perc: Az első kapura lövési kísérlet Holman Dávid nevéhez fűződött, de a DVSC játékosa nem találta el a kaput.

A Gyirmót sárga szerelésben, míg a Debrecen fehér mezben és piros nadrágban lépett pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

A DVSC az előző öt bajnokiján háromszor kikapott, a kilencedik helyen áll, és csak két ponttal előzi meg mai ellenfelét, a Gyirmótot.

A Gyirmót nem áll kieső helyen, viszont az előző két mérkőzését elveszítette, és eddig minden más csapatnál kevesebb gólt szerzett (6) az NB I-ben.

A mérkőzést Vad II István vezeti, aki ebben a szezonban a nyolcadik NB I-es mérkőzésére készül. A Gyirmótnak a Mezőkövesd elleni idegenbeli találkozón dirigált (2–2), míg a Debrecen az ő játékvezetése mellett kapott ki hazai pályán a Honvédtól (0–1).

Köszöntjük kedves olvasóinkat a labdarúgó NB I 14. fordulójában rendezendő Gyirmót FC Győr–DVSC mérkőzés online közvetítésében!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik