Harmadik meccsén is kikapott a Honvéd, most a Kisvárdától

CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló) HARMATH ÁKOS (percről percre)CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló) HARMATH ÁKOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.08.17. 19:19
A labdarúgó NB I 3. fordulójában a Budapest Honvéd a Kisvárdát fogadta, és 3–1-es vereséget szenvedett, így az előző idényben negyedik helyen záró kispestiek háromból három bajnoki mérkőzésüket is elveszítették.
Kisvárdai öröm: a szabolcsiak legyőzték a Honvédot (Fotó: Balogh László) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Kisvárdai öröm: a szabolcsiak legyőzték a Honvédot (Fotó: Balogh László) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

NB I
3. FORDULÓ
Budapest Honvéd–Kisvárda 1–3 (N'Gog 89., ill. Ene 10., Lucas 61., Grozav 93.)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2591 néző. Vezette: Pintér Cs.

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Megvan annak a bája, amikor a stadion egyik vécéjében úgy végzi el az ember a (kis)dolgát, hogy a mellette álló férfi tetőtől talpig katonaruhában dudolászik...

Persze az úriember nem véletlenül érkezett a Hidegkuti Nándor Stadionba, hiszen zenélt a Honvédség Katonazenekarában – a Bp. Honvéd szombat este, a Kisvárda elleni bajnokin ünnepelte fennállása 110. születésnapját drukkerei előtt.

Fel is lépett többek között Varga Miklós, sőt bemutatót tartott a Cheerdance is, s akit ez nem elégített volna ki, meghallgathatta a már említett Katonazenekart, valamint megcsodálhatta a Lángoló Leguánok Tűzzsonglőrjeit is.

Aki a kezdőcsapatokra pillantott, pedig két „új” nevet is láthatott a kezdőcsapatban, a pesti együttesben nem meglepő módon helyet kapott a hét elején a Ferencvárostól visszatérő Davide Lanzafame, míg a kisvárdai csapatban Felipe állt a kapuban – a brazil kapus késve érkezett vissza Magyarországra, az első és a második fordulóban is Mihai Minca védett, a kispestiek ellen azonban már a dél-amerikai.

„Örülök, hogy Lanzafame visszatért, de még mindig zsoldosnak tartom”

Nos, elég hamar megbocsátottak a légiósnak.

„Pisont István a legnagyobb király!” – zúgott még a kezdő sípszó előtt, az ünnepélyes kezdőrúgást ugyanis a klub korábbi két remek játékosa, Csábi József és Pisont István végezte el.

Akkor viszont csönd telepedett a stadionra, amikor a meccs elején Cornel Ene megszerezte a vendégeknek a vezetést – a kisvárdai védő bántóan üresen fejelhetett a kispesti kapuba. A percek lassan peregtek, mezőnyjátékot láthattak a nézők, a kapuk ritkán forogtak veszélyben.

A 40. percben azonban a legtöbben talpra pattantak, hiszen Eke Uzoma mozdulatlanul terült el a földön, miután összefejelt Roman Karaszjukkal. A leggyorsabban Ene ért oda, s stabil oldalfekvésbe fordította a hazaiak védőjét. Szerencsére az ijedtség nagyobb volt, mint a baj, hiszen néhány másodperccel később a kispesti futballista már felállt, és folytatta a játékot.

S a fordulás után végre megélénkült a meccs – előbb Lucas Bertucci lőtt kevéssel a bal kapufa mellé, majd egy perccel később Lanzafame egyenlíthetett volna, de néhány centit tévedett, a labda a bal kapufa mellett suhant el.

A kisvárdai azonban újra próbálkozott, és sikerrel járt – lövése után az NB I-ben három év után újra szerepet kapó Horváth András hiába nyújtózkodott, nem érte el a labdát. A kisvárdaiak joggal örültek, az azonban érthetetlennek bizonyult, amikor Gheorghe Grozav kifele mutogatott a szurkolók felé – a román jó játékos, de a viselkedésén még van mit csiszolnia.

A kispestiek játéka finoman szólva is akadozott, igaz ez akkor is, ha David N'Gog góljával izgalmassá tette a hajrát. Olyannyira, hogy Lanzafame lövése után a labda csak centikkel ment mellé.

A hosszabbításban azonban meglőtte harmadik gólját is a Kisvárda, miután Horváth András óriásit hibázott – a kapus úgy rúgta ki a labdát, hogy Grozav egyből a kapuba fejelhetett –, elképesztő baki! 1–3

A Honvédnak össze kell kapnia magát, hiszen háromból három vereséggel kezdte a bajnokságot, a Diósgyőr (1–2) és a Paks (1–3) után a Kisvárda is jobbnak bizonyult nála.

Egyelőre Lanzafame sem segített...

Ezek a szurkolók a szívemben vannak, megértem a reakciójukat – Kamber

NB I, 2019–2020, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Debreceni VSC–ZTE FC 3–2
Debrecen, Nagyerdei StadionKassai Viktor
4150
Ferencváros–Kaposvár 1–0
Budapest, Groupama ArénaIványi Zoltán
6891
Mezőkövesd–PAFC 1–0
Mezőkövesd, Városi StadionBognár Tamás
2214
Mol Fehérvár FC–DVTK 5–1
Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóBogár Gergő3586
Újpest FC–Paksi FC 1–1
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion Solymosi Péter
2349
Bp. Honvéd–Kisvárda 1–3
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionPintér Csaba
2591
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC 3 3 11–3 +8 9
2. Mezőkövesd Zsóry FC 3 3 4–1 +3 9
3. Debreceni VSC 2 2 7–3 +4 6
4. Kisvárda 3 2 1 5–5 0
6
5. Paksi FC 3 1 1 1 4–3 +1 4
6. Újpest FC 3 1 1 1 4–5 –1 4
7. Ferencvárosi TC 1 1 1–0 +1 3
8. Puskás Akadémia FC 3 1 2 3–4 –1 3
9. Diósgyőri VTK 3 1 2 4–8 –4 3
10. Zalaegerszegi TE FC 2 2 2–4 –2 0
11. Kaposvári Rákóczi FC 3 3 3–7 –4 0
12. Budapest Honvéd 3 3 3–8 –5
0

Az 1. fordulóból a Ferencváros–Debrecen, a 2. fordulóból a Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzést halasztották el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik