Ötgólos mérkőzésen nyert a Debrecen az újonc ellen

NAGY ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)NAGY ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.08.17. 16:50
A mérkőzés előtt és a mérkőzés közben is hatalmas hibákat követett el a Zalaegerszeg, így 3–2-re kikapott a Debrecen otthonában.
Nagy csata, sok izgalom hazai siker (Fotó: Meder István) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Nagy csata, sok izgalom hazai siker (Fotó: Meder István) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

NB I
3. FORDULÓ
Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE 3–2 (Trujics 2., Szécsi 24., Garba 65., ill. Bedi 17., Mitrovics 63.)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4150 néző. Vezette: Kassai

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Négyszázötven kilométer. Legalább ennyit kellett megtennie annak a zalaegerszegi drukkernek, aki Zala megye székhelyéből Debrecenbe utazott, hogy a helyszínen szurkolhassa végig kedvencei élvonalbeli visszatérése utáni második bajnokiját. Ha belegondolunk, hogy a távolság hazafelé sem kevesebb, érthetővé válhat, miért csak húszan-harmincan foglaltak helyet a vendégszektorban. Ráadásul a kék-fehér mezes fanatikusoknak rögtön a második percben hideg zuhany jutott...

Már a Loki első támadásánál megszerezhette volna a vezető gólt Szécsi Márk, Demjén Patrik azonban hatalmas bravúrral szögletre ütötte a labdát. A folytatásban már ő is tehetetlen volt: Haruna Garba – akit a mérkőzés előtt a hangosan beszélő egyszerűen csak gólzsák jelzővel illetett, utalva arra, hogy az Európa-ligában a Kukësi és a Torino, múlt héten az OTP Bank Ligában pedig a Kisvárda kapujába is betalált – lécről visszapattanó labdáját Nikola Trujics közelről a hálóba kotorta, megadva a mérkőzés alaphangját.

A hazaiakat viszont túlságosan megnyugtatta a gól, fokozatosan engedtek a szorításon, és ezt kihasználta a Zalaegerszeg. A játékosok zavara – amelyhez hozzájárult, hogy az eredetileg kezdőbe jelölt Barczi Dávid nem tudta kiszedni a fülbevalóját, így Kassai Viktor a szabályoknak megfelelően nem engedte pályára lépni, s Babati Benjamin kezdett – tíz perc után elmúlt, nem sokkal később pedig ugyancsak szöglet után érkezett az egyenlítés: a magasra felugró Bedi Bence fejelt a debreceni hálóba.

A zalaiak a folytatásban már sokkal bátrabban futballoztak, újabb gólt mégis a Debrecen szerzett: Ferenczi János bal oldali beadására Szécsi Márk érkezett remek ütemben, és közelről a kapuba passzolta a labdát. A Loki támadója az első félidőben akár mesterhármast szerezhetett volna, hiszen a szünet előtt nem sokkal a lécet is eltalálta.

A második félidőben elmaradt a viharos kezdés. A Debrecen nem rontott neki ellenfelének, a Zalaegerszeg így nyugodtan próbálta szövögetni támadásait. Babati Benjamin előtt adódott ígéretes lehetőség, a támadó bal oldalról leadott, tizenöt méteres lövése azonban mintegy másfél méterrel elkerülte a kaput.

A vendégtábor nagyobb harcra buzdította a kedvenceiket, akik tették is a dolgukat becsülettel. A Debrecennek főként az ellentámadások maradtak, de a tizenhatoshoz érve elfogyott a tudomány, és a szurkolók izgatott moraja többnyire csalódottságba fordult. A hazaiak „Lőjetek egy gólt!” kívánságát ráadásul a vendégek váltották valóra: Kusnyír Erik hibáját kihasználva Tamás Krisztián beadásából Nikola Mitrovics egyenlített. Csakhogy ezúttal sem örülhetett sokáig Dobos Barna együttese, Haruna Garba újfent igazolta jó hírét, ezúttal a tizenhatos vonaláról, szemben a kapuval lőtte ki a jobb alsó sarkot. 3–2

Az utolsó negyedórára felpörgött az unalmasnak amúgy sem nevezhető meccs. Bobál Gergely lerántásáért büntetőt kapott a Zalaegerszeg, Mitrovics gyenge lövését Nagy Sándor hárította, a 85. percben pedig Bedi huszonnyolc méterről a kapufát találta el. A vendégek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de a szerencse sem állt melléjük, a Loki így otthon tartotta a három pontot.

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

NB I, 2019–2020, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Debreceni VSC–ZTE FC 3–2
Debrecen, Nagyerdei StadionKassai Viktor
4150
19.30: Ferencváros–Kaposvár (m4sport.hu)Budapest, Groupama ArénaIványi Zoltán
19.30: Mezőkövesd–PAFC (m4sport.hu)Mezőkövesd, Városi StadionBognár Tamás
19.30: Mol Fehérvár FC–DVTK (Tv: M4 Sport)Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóBogár Gergő
19.30: Újpest FC–Paksi FC (m4sport.hu)Budapest, Illovszky Rudolf Stadion Solymosi Péter
19.30: Bp. Honvéd–Kisvárda (m4sport.hu)Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionPintér Csaba
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik