Busai mesterhármasával gyakorlatilag továbbment a Fradi

Vágólapra másolva!
2015.03.04. 17:55
null
A ferencvárosi Busai Attila megszórta a Csákvárt (Fotó: Teknős Miklós)
Busai Attila mesterhármast szerzett a Ferencváros színeiben a Csákvár elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén, mellette Roland Lamah és Cristian Ramírez is betalált egyszer-egyszer, így gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás kérdése. A visszavágót március 31-én rendezik meg.

 

 

MÁRCIUS 4., SZERDA
MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
FERENCVÁROS–CSÁKVÁR 5–0 (2–0)
Budapest, Üllői út, 3 514 néző. V: Karakó
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Nalepa, Ramírez – Gyömbér, Busai – Nagy Dániel (Varga R., a szünetben), Gera (Somália, 63.), Lamah – Böde (Csukics, 83.). Vezetőedző: Thomas Doll
A kispadon: Jova (k.), Bönig, Kukuruzovic, Ugrai
Csákvár: Gelei – Wild (Fényes, a szünetben), Szalai T., Dulló, Kocsis G. – Domján A., Bakos Sz. (Horváth R., a szünetben) – Molnár Cs., Nyilasi B., Varga Z. – Gajdos Zs. (Molnár T., a szünetben) Vezetőedző: Toldi Gábor
A kispadon:
Milinte (k.), Oldal, Mihály, Hegedűs D.
Gólszerző: Busai (7., 62., 70.), Lamah (37.), Ramírez (64.)

Felesleges is azzal áltatnunk magunkat, hogy esetleg kiharcolhatjuk a továbbjutást – vette le terhet játékosairól a Ferencváros elleni két felvonásos kupacsata előtt Bognár György, a csákváriak szakmai igazgatója, pedig csapata egy Kocsis, Nyilasi, Varga Zoltán trióval kezdett az Üllői úton.

No és azzal a Gelei Vincével a kapuban, akinek édesapja, Gelei Károly egyszeres válogatottként akasztotta szögre anno a kesztyűt, nagyapja, a legjobbak között 11-szer szerepet kapó József pedig olimpiai bajnok – a kapusdinasztia harmadik oszlopa most pedig már a hetedik percben kotorhatta ki hálójából a labdát, ugyanis Gera Zoltán a tökéletesség irányába mutató beadását Busai Attilának pár méterről csak a kapu közepébe kellett gurítania. 1–0!

Túlságosan is megnyugtatta a gól a Fradit, és a hazaiak kényelmes játékát a nyáron az Újpesttől igazolt Wild Tamás egy kapufával büntette. Még a szünet előtt újabb találatot szerzett azonban a hazai csapat: egy akción belül Böde Dániel és Busai is elrontott egy-egy lövést az ötösön, és Roland Lamah lett a nevető harmadik, a teljesen üres kapu torkában. 2–0!

A szünetben kiderült, hogy a vendégmester, Toldi Gábor haladó számmisztikus, ugyanis a Csákvár mezszámok szerint klasszikusan, az 1-estől a 11-esig állt fel, a második félidőre pedig pályára kocogott a 12-es, a 13-as és a 14-es „rendszámú" labdarúgó is. Ez sem segített azonban a vendégeken, előbb Busai Attila állt a legjobb helyen, és a hálóba terelte Lamah kapufán csattanó beadását (3–0), majd Lamah adott egy gólpasszt Cristian Ramíreznek is (4–0), aztán egy formás Vladan Csukics, Busai akció végén a magyar játékos megszerezte harmadik (idei tizenegyedik) találatát is: 5–0!

A végére mindkét Varga kihagyott egy-egy ziccert, de ez nem osztott, nem szorzott: nem tartalékolt Thomas Doll, a Fradi pedig az elvárásoknak megfelelően már az első mérkőzésen bebiztosította magának a továbbjutást.

„Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy milyen, amikor egy NB I-es csapat tempót diktál – mondta Toldi Gábor, a Csákvár vezetőedzője. – Az a sebesség, amelyben ellenfelünk játszott teljesen más, mint amihez mi hozzá vagyunk szokva. Az első félidőben helyenként pariban voltunk, de a másodikban dominált a Fradi, rövid ideig tudtuk csak megtartani a labdát, ezért volt ilyen nagy a különbség a végén.”

„Öt-null, szép stadion, jó néhány néző, minden rendben volt – kezdte az értékelést Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Jól kezdtünk, időben megszereztük a vezető gólt, de utána jött egy szakasz, hogy mindent rosszul csináltunk. Nem az volt a baj, hogy nem tudtunk betalálni, szeretném látni a srácokon a fejlődést. A középpálya ekkor átjáróház volt, így egyenlíthetett volna a Csákvár. Tudom, hogy mindenki boldog, nyertünk simán, de hétvégén is voltak hibák, a Győr ellen pedig lehetnek ebből problémák, megbosszulhatják magukat a rontások. Nem akarok félreértést, örülök a győzelemnek, de a sikerek esetén is át kell beszélni a problémás területeket. Meg szeretném köszönni mindenkinek, aki itt volt a stadionban, remélem, hogy hétvégén is sokan kijönnek.”

 

PERCRŐL PERCRE

A szerdai találkozó csak a párharc első része, a visszavágót március 31-én rendezik. Nagy izgalmakat ne várjunk.

Doll sportszerűen minden ellenfélnek gratulál.

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

87. perc HOPP!
Lamah bal oldali beadásánál Varga Roland óriási lyukat rúg az ötösön!

86. perc
Busai, dettó, csak ő Ramíreztől kapta a passzt, balról.

85. perc
Varga Roland ballal 15-ről éppen Geleihez lő, Csukics újabb pompás passza után.

81. perc Domján Attila
17-ről jobbal a bal sarok mellé lő, majd lerántja Varga Rolandot nem sokra rá saját 16-osa előtt. Sárga. Sértett, lő. Sorfal. Szöglet. Varga, kapura, Gelei, kipattanó, Nalepa fejjel, Fejes blokkal!

77. perc Csukics középtávolija csemege Geleinek, majd Gyömbér állítja meg becsúszva Nyilasit.

77. perc
Domján egy szemtelen légstoppos csellel csapja be Somáliát.

71. perc Molnár Tibor bal oldali beadását Varga Zoltán ballal hét méterről a jobb sarok mellé lövi. NAGY CSÁKVÁR-ZICCER!

70. PERC MEGVAN BUSAI ATTILA 11. IDEI GÓLJA: Csukics a 16-os elől nagy labdát ad a magyar középpályásnak, aki jobbal a 11-es pont elől higgadtan a jobb sarokba helyez. 5–0!

69. perc Fényes ment a kapura törő Varga Roland elől kapusához. Nincs hazaadás.

„A Fradi ecuadori Roberto Carlosa” - ki az a Cristian Ramírez?

65. PERC ÉS MÉG EGY! CRISTIAN RAMÍREZ balról középre tör, és az ötös bal sarka elől ballal a hosszú alsóba lő. Lamahé az assziszt: 4–0!

63. perc Gera és Böde le, Somália és Vladan Csukics be.

62. PERC ÚJABB GÓL! Lamah jobb oldali, lágyan szálló beívelésének mellécsap a Michal Nalepával felugró Gelei, a labda a jobb oldali kapufán csattan. A kipattanó BUSAI ATTILÁÉ, aki estében jobbal az ötös bal sarkától a jobb sarokba lő. 3–0!

61. perc Szalai löki és tolja Bödét a 16-oson belül, de nincs büntető!

60. perc HELYZET! Varga Roland bal oldali szögletét Pavlovic az ötös elől nem sokkal bólintja a bal sarok mellé!

58. perc
Varga Roland távoli lövését Domján blokkolja, majd Ramírez is kiharcol egy szögletet.

56. perc
Szép Ramírez, Lamah akció után Szalai hárítja ezt a beadást is.

51. perc Gelei lekap egy balról érkező szabadrúgást, indítása jó Nyilasi Bálintnak, akit Gyömbér és Ramírez szerel egyesült erővel.

Varga Roland most éppen Molnár Tiborhoz passzol véletlenül...

46. PERC FOLYTATJUK!

45. perc Gajdost Molnár Tibor, Wildet Fényes Szabolcs, Bakost Horváth Roland, Nagyot Varga Roland váltja.

Mint arról beszámoltunk, a kispadtól elküldött Bognár György, a Csákvár szakmai igazgatója szerint Nazsa Tamás játékvezető botrányosan bíráskodott a labdarúgó NB II 17. fordulójában rendezett Békéscsaba elleni mérkőzésen, amely gól nélküli döntetlenre végződött.

„Ön csákvári szurkoló de Pesten lakik? Még nem vett jegyet, de a mérkőzés előtti órákban úgy dönt, hogy ki akar jönni? Már lekésett a találkozóról. A vendégek szimpatizánsainak napokkal a meccs előtt el kellett dönteniük, hogy ki akarnak menni, ma már nem lehetett jegyet venni – csak akkor, ha Csákváron van a bejelentett lakcímük. Szurkolói kártya az NB II-ben (még) nem kell, így a vendégek előre elküldték a listát azokról a szurkolókról, akik bejöhettek az MK-negyeddöntőre" – jelentik a helyszínről.

A hazai B-közép, pedig a bérleteseknek ma nem kellett jegyet venniük (FOTÓ: K. B.)
A hazai B-közép, pedig a bérleteseknek ma nem kellett jegyet venniük (FOTÓ: K. B.)

 

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Nagy jobb oldali, 15 méteres bombáját kisimogatja Gelei a léc alól.

41. perc Domján lő a 16-os elől, Busai fejjel tisztáz, előtte Dibusz kiöklözte a balról kapuja elé érkező szabadrúgást.

Igen önzetlen volt a Busai, Böde kettős most...


37. PERC KETTŐ NULLA, ROLAND LAMAH! Nagy jobb oldali beadását Böde az ötös közepéről a jobb sarok felé lövi, de Busaié a labda, aki a bal alsót veszi célba, ám szintén rossz lövéséből gólpassz lesz, mert Lamah egy lépésről az üres kapu bal sarkába passzol. Jobbal: 2–0!

33. perc Busai passzát Böde 10-ről jobbal a léc alá vágná, Kocsis Gábort kicselezve, de Gelei nagyot véd, majd a korner után Böde hatméteres, ballábas löketét blokkolja Szalai.

31. perc
Gera passzol Lamahhoz, aki ballal kissé jobbról 10-ről a jobb felső mellé lő egy ölnyivel.

Érdekes jelenetnek lehettek szemtanúi a figyelmes szurkolók: a csákvári játékosok elindultak Dibusz kapuja mögé (ez van a vendégpadhoz közelebb) melegíteni, onnan a bírók átküldték őket a másik oldalra, mondván, mozogjanak a saját kapujuk mögött. Azon az oldalon azonban már ott volt Varga Roland, és mivel – úgy tűnik – a Fradi-játékosok mindig ott szoktak melegíteni, a hazaiak szertárosa-masszőre, Czakó Péter megkérte a vendégek cseréit, hogy fáradjanak vissza. Ők ezt megtették, de jót derültek a kavarodáson.

29. perc
Varga Zoltán jó helyzetből cselez, de az ötös bal sarka előtt Böde szereli.

28. perc KAPUFA!
Wild szélsebesen indul be kissé jobbról, a 16-os előteréből, 22-ről jobbal kapura lő, és a labda a jobb oldali kapufa alján csattan. Egy védő és a vetődő Dibusz Dénes is beleért még a lövésbe!

Varga Roland elindul melegíteni.

25. perc
Wild ad be jobbról, Gera takarít ismét az ötös előtt. Lamah egy gyors kontra végén gólpasszt adhatna Busainak, ha hat méterre tőle nem egy védőbe passzolna.

25. perc
Doll igen ideges, két csákvári szöglet egymás után, végül Gera segít ki hátul.

A vendégek egyik cserejátékosa nem mindennapi előzmények után lehet ma itt. VIDEÓ!

19. perc
Gera jobb oldali beadását Dulló Martin éppen Böde elé fejeli, aki a 16-os elől a jobb sarok mellé lő, kapásból.

Egyelőre a Csákvár-drukkerek sokkal hangosabbak, síppal, dobbal és mintha nádi hegedűvel is fel lennének szerelkezve.

12. perc Böde Dániel meglép a balon Gyömbér Gábor passzával, de Wild Tamás szereli. A szöglet után Gera 12-ről ismét Gelei kezei közé talál!

10. perc
Szalai Tamás kivágja az ötösről Gera jobbos beadását.

9. perc
Ramírez nem tud középre passzolni a gólra éhes Busaihoz, majd Lamah jelentkezik egy rossz középtávoli lövéssel.

7. PERC VEZET A FRADI! BUSAI ATTILA, KI MÁS? Gera egy csellel meglep két embert is a 16-os jobb oldalán belül, majd két bekk közül remekül játszik középre, az ötösre, ahonnan BusaiAttila jobbal a kapu közepébe gurít. 1–0!

6. perc Cristian Ramírez bal oldali beadása után Gera Zoltán lő ballal 12-ről, de éppen a kapus ölébe talál.

A hétvégi bajnokin a veterán Milinte Árpád védett, remekül.

4. perc
Gelei Vince kap el egy megpattant Nagy Dániel-beadást. Gelei Károly és József után újabb remek kapus a Gelei-famíliában, immáron unokai minőségben.

Helyszínen tartózkodó kollégánk végzett a számolással: 180 fős a vendégszektor.

1. perc Mateo Pavlovic hárítja kétszer is fejjel Domján Attila felíveléseit.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak fehér-zöldben, a vendégek tiszta kékben.

Kissé hideg az idő, de nem vészes.

Aluljáró, 10 perccel a mérkőzés előtt (FOTÓ: K. B.)
Aluljáró, 10 perccel a mérkőzés előtt (FOTÓ: K. B.)



Eltiltott nincs.

Sérült: Hajnal Tamás és David Mateos itt, Köntös Dániel ott.

„Már az is csodaszámba megy, hogy alig ötezer fős kisvárosunk csapata bejutott a legjobb nyolc közé, oda, ahová az NB I-ből csak a Ferencvárosnak, a Videotonnak, az Újpestnek és a Pécsnek sikerült beverekedni magát″ – néz szembe büszkén a tényekkel a Csákvár remek kis honlapja.

A Fradi német trénere a fradi.hu-n arról nyilatkozott, hogy okos, magabiztos játékot vár játékosaitól. Természetesen csapatát tartja a párharc esélyesének, de egy pillanatig sem éreztethetik, hogy ellenfelük a másodosztályból jött, tisztelniük kell a vetélytársat. A Ferencváros egy hét alatt három tétmérkőzést játszik – ezt muszáj figyelembe venni, amikor a vezetőedző kiválasztja játékosait a bő keretből.

Némi kapaszkodót jelenthet, hogy a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll a második sorát küldi pályára – ám Bognár György amondó, így is jó erőkből áll a hazai csapat. Ráadásul a német szakember helyében ő is elsősorban a hétvégi bajnokira tartalékolna.

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy állandóan arra rugdossuk a labdát, amerre állunk – mondta Bognár György, az Aqvital FC Csákvár szakmai igazgatója, lapunk szakértője. – Ez esetben tálcán kínálnánk a lehetőséget a hazaiaknak a szűnni nem akaró támadásvezetésre. A Ferencváros ránk erőlteti az akaratát, de ha nem szeretnénk az áldozati bárány szerepét eljátszani, vállalnunk kell a bátor játékot, hogy nemcsak a lelátóra bikázzuk a labdát, hanem megtartjuk, s türelmesen járatjuk. Addig sincs nyomás a védelmünkön, nem?! Osztálynyi különbség van a felek között, ezt jobb már most, az elején tisztázni. Felesleges is azzal áltatnunk magunkat, hogy esetleg kiharcolhatjuk a továbbjutást. Azt azonban megígérhetem, hogy útját álljuk a hazaiaknak, amíg csak bírjuk. A párharcot komolyan vesszük, nem kell senkit motiválni vagy jól hátba verni, hogy tessék, a Fradi ellen játszhatsz. Ha ezért bárkit is külön ösztönözni kell, az holnap már ne jöjjön edzésre, sőt a cipőjét is akassza rögvest szögre."

A télen kiválóan, az NB I-es mezőnyben talán a legjobban erősített az FTC. Három válogatott labdarúgó, Hajnal Tamás, Varga Roland és Cristian Ramírez érkezett. A Fradiról el lehet mondani, hogy tudatosan igazolt: hiányposztokra jöttek megfelelő játékosok. És győzelemmel kezdte az idényt. BŐVEBBEN A FRADI-TÉLRŐL ITT!

Nehéz helyzetből várja a tavaszi folytatást az Aqvital-FC Csákvár. Bognár György szakmai igazgató együttese a télen két rutinos futballistával, Milinte Árpáddal és Szalai Tamással erősített, míg a Puskás Akadémiától két fiatal játékos, Fényes Szabolcs és Oldal Tibor érkezett. Imrik László távozása érzékeny veszteség, de nem ez a Fejér megyeiek legnagyobb gondja, hanem az, hogy a csapatnak egyelőre nincs egészséges balhátvédje. A korábban az MTK-ban futballozó Hajdú Sándor nemrégiben porcműtéten esett át, felépülése két hónapot vesz igénybe, Köntös Dániel pedig a közelmúltban összefejelt Molnár Tiborral, és vélhetően eltört az orra. Bognár György azonban így is bízik a bennmaradásban és a tisztes kupaszereplésben, amelyhez azonban szinte csoda kellene.

A billentyűknél: B.J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–CSÁKVÁR MAGYAR KUPA-NEGYEDDÖNTŐ ELSŐ FELVONÁSÁN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik