Lanzafame az idény embere, hat honvédos a szezon csapatában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.06. 18:02
A labdarúgó NB I statisztikáival foglalkozó, a számszerűsíthető teljesítményeket mérő InStat indexei és a Nemzeti Sport osztályzatai alapján összeálló válogatottak után itt az NSO-olvasók álomcsapata is, lezártuk ugyanis a múlt héten indított voksolást. Olvasóink csapatába egy ferencvárosi két Vasas- és két Videoton-játékos mellett hat honvédos került be. Azt a bravúrt három játékos mondhatja el magáról, hogy mind a három válogatási mód alapján bekerült a legjobbak együttesébe.   

KOVÁCSIK ÉS NAGY GERGELY FEJ-FEJ MELLETT – KAPUSOK

Olvasóink csapatába a legkiélezettebb verseny a kapusok között alakult ki. A Videotonban védő, az InStatnál elsőnek bizonyuló Kovácsik Ádám (Videoton) ugyanúgy 45 százalékot ért el, mint a Nemzeti Sport szakíróinak osztályzatai alapján a legjobb kapusnak bizonyuló vasasos Nagy Gergely. Utóbbi azonban húsz szavazattal többet kapott, így olvasóinknál ő lett a legjobb kapus. Más kérdés, hogy Kovácsik a 3113 voksával más posztokon már bőven bekerült volna a csapatba, de kapusból mindig csak egy van, így hiába zárt 2. helyen, nem tudott helyet szorítani magának az NSO szezon csapatában.

Viszont a voksolás alátámasztotta, hogy valóban ők ketten nyújtották a legmeggyőzőbb teljesítményt, egyúttal azt is megmutatta, hogy kapusposzton továbbra is jól állunk, ha ilyen nagy verseny alakulhat ki a legjobbak között.

ÁTSZERVEZÉSSEL JUHÁSZ IS BEKERÜLT, IDE IS – A VÉDELEM

A védelmet illetően érdekes helyzet állt elő. A két szélen nem sokáig volt kérdéses a korábban az NS-tudósítói válogatottjába is bekerülő Patrick Ikenne-King (Honvéd) és Hangya Szilveszter (Vasas) győzelme, mind ketten egy-egy Vidi-játékost (Loic Negót, illetve Stopirát) előztek meg nagy fölénnyel. Akárcsak a bal oldali belső védő posztján kiemelkedő honvédos, Bobál Dávid (ő Vinicius Paulót megelőzve nyerte meg a posztját). Viszont a jobb oldali belső védő posztján a boszniai szerb Djordje Kamber (Honvéd) mindössze egy százalékkal előzte meg Juhász Rolandot (Videoton), akire 2465-en szavaztak, a második helyen végzett mezőnyjátékosok között ő kapta a legtöbb voksot.

Többet, mint a jobb oldali középpályások versenyében első helyen végző újpesti Balogh Balázs (2356, 36%). Ezért úgy döntöttünk – miután már a voksolás kiírásakor jeleztük, alapvetően a legtöbb szavazatot kapott játékosokból igyekszünk összeállítani csapatunkat –, hogy az ebben az idényben amúgy is népszerű három belső védős rendszerre váltunk, vagyis Kamber, Juhász és Bobál is bekerült csapatunkba. Ellentétben a posztját megnyerő, de olvasóinkat kevésbé meggyőző Balogh Balázzsal, akinél még a bal oldali középpályások között 2. helyen végző Amadou Moutarira is többen klikkeltek. Ikenne-Kingből és Hangyából pedig az átszervezéssel szélsők lettek. Ennek az átszervezésnek köszönhetően pedig Juhász lett az első olyan játékos, aki a szezon mindhárom, általunk összeállított válogatottjába, vagyis az NS-osztályzatok, az InStat-indexek és az NSO olvasóinak szavazatai alapján kialakuló csapatba is bekerült.

GERA ÉS HOLENDER KIEMELKEDETT – KÖZÉPPÁLYA

A középső középpályások versenyében az NSO-olvasók csapatába egyedüli ferencvárosiként bekerülő Gera Zoltán a voksoknak több mint 50 százalékát gyűjtötte be. Minden posztot figyelembe véve is a negyedik legtöbb szavazatot kapta, ő volt a legnépszerűbb nem kispesti játékos. Igazán meggyőző szezonbeli teljesítményét mutatja, hogy a mind a három összeállított álomcsapatba bekerült, az Instatnál a legmagasabb indexszel.

Rajta, illetve a támadásban a védelemből előrelépő Ikenne-Kingen és Hangyán kívül Holeneder Filip (Honvéd) került még be csapatunkba. Gerához hasonlóan ő is a voksok több mint 50 százalékát kapta, viszont két vokssal még Gerát is megelőzte, így a posztoktól független összevetésben Davide Lanzafame és Eppel Márton mögött a 3. lett.

Davide Lanzafame (jobbra) bekerült a szezon álomcsapatába, Vinícius nem (Fotó: Veres Viktor)
Davide Lanzafame (jobbra) bekerült a szezon álomcsapatába, Vinícius nem (Fotó: Veres Viktor)

LANZAFAME MÉG EPPELNÉL IS MEGGYŐZŐBB VOLT – CSATÁRSOR

Mivel ebben szezonban több nagyon hasonló csatárteljesítményt is láthattunk, így a szezon csapatában is megadtuk a lehetőségét annak, hogy minél több, akár három ék is bekerüljön az együttesbe. A jobb szélen az InStat-csapatába is beválogatott (holtversenyben a 2. legjobb indexszel), a góllövőlistán 13 góllal a 2. helyen végző szerb Marko Scsepovicsnak nem volt igazi vetélytársa.

Nem úgy a 16 találattal gólkirály Eppel Mártonnak (Bp. Honvéd). Ugyanis a középső támadó posztjára hét futballistát is jelöltünk, de a 2. helyen végzett Böde Dániel is csak 17 százalékot kapott, míg az MLSZ-nél a szezon legjobbjának megválasztott, az InStatnál Scsepoviccsal együtt holtversenyben 2. Danko Lazovics (Videoton) csak 12 százalékot ért el. Eppel minden posztot összevetve is a 2. helyen zárt (4413 szavazattal).

A játékosok közül nála többen csak Davide Lanzafaméra adták le voksaikat, 4615-en, így az NSO-olvasóknál a 11 gólos olasz csatár lett a szezon embere. Elismertségét és kiemelkedő teljesítményét mutatja, hogy juhász és Gera mellett csak ő mondhatja el magáról, hogy három különböző összevetésben is bekerült a legjobbak csapatába.

A LEGNAGYOBB KÜLÖNBSÉGŰ SIKER – AZ EDZŐK VERSENYE

A vezetőedzők versenyét a játékosok voksolást figyelembe véve is a legnagyobb különbséggel nyert a Honvéddal bajnok Marco Rossi. Az olaszt a szavazók 78 százaléka jelölte az évad edzőjének, míg a 2. helyen végzett német Michael Oenninget (Vasas) csak 13 százalék támogatta.

A SZEZON CSAPATAI

AZ NSO-OLVASÓK VÁLOGATOTTJA
Nagy Gergely (Vasas, 3133 szavazat, 45% százalék) – Djordje Kamber (Bp. Honvéd, 2574, 36%), Juhász Roland (Videoton, 2465, 35%), Bobál Dávid (Bp. Honvéd, 2718, 37%) – Patrick Ikenne-King (Bp. Honvéd, 3540 szavazat, 47%), Gera Zoltán (FTC, 3676, 56%), Holender Filip (Bp. Honvéd, 3678, 51%), Hangya Szilveszter (Vasas, 3377, 49%) – Marko Scsepovics (Videoton, 3477, 54%), Eppel Márton (Bp. Honvéd 4413, 58%), Davide Lanzafame (Bp. Honvéd, 4615, 65%)

AZ NS VÁLOGATOTTJA A SZAKÍRÓK OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Nagy Gergely (Vasas, 5.3-as osztályzatátlag) – Patrick Ikenne-King (Bp. Honvéd 5.35), Vaskó Tamás (Vasas, 5.333), Juhász Roland (Videoton, 5.2), Szabó János (Paks, 5.053) – Gera Zoltán (FTC, 5.13), Berecz Zsombor (Vasas, 5.094), – Balogh Balázs (Újpest, 5.08), Holman Dávid (DVSC, 5.125), Davide Lanzafame (Bp. Honvéd, 5.48) – Eppel Márton (Bp. Honvéd, 5.52)

AZ INSTAT VÁLOGATOTTJA
Kovácsik Ádám (Videoton, 239-es InStat-index) – Loic Nego (Videoton, 255), Juhász Roland (Videoton, 250), Leandro (FTC, 249), Szolnoki Roland (Videoton, 252) – Pátkai Máté (Videoton, 238), Gera Zoltán (FTC, 260), Anel Hadzic (Videoton, 242) – Marko Scsepovics (Videoton, 253), Danko Lazovics (Videoton, 253), Davide Lanzafame (Honvéd, 246).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik