Horváth Ferenc „bosszúja”: hat pontot elvett a Viditől – megbukott az utódja

Vágólapra másolva!
2017.06.04. 10:44
null
Horváth Ferenc kétszer is megviccelte a Videotont (Fotó: Földi Imre)
A múlt hét végén nem kis izgalmak közepette fejeződött be az NB I 2016–2017-es idénye, az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa, a Honvéd lett az aranyérmes. A szezon közben a fordulók előtt és után rendszeresen jelentkeztünk az adott játéknaphoz kapcsolódó statisztikai érdekességeket, illetve legeket összegyűjtő cikkeinkkel; idényzáró anyagunkban a bajnokság leghosszabb sorozatait szedtük össze, s megnéztük azt is, hogy az egyes csapatok külön-külön hány pontot szereztek a riválisokkal szemben.




HORVÁTH FERENCBOSSZÚJA: HAT PONTOT VETT EL A VIDEOTONTÓL

A 12 csapatos, három körös NB I-ben valamennyi együttes háromszor találkozott mindegyik ellenfelével – mi mind a 12 gárda esetében kiszámoltuk, hogy hány pontot szerzett külön-külön az egyes riválisokkal szemben.

Összesen 66 párharcot vívtak a csapatok, ezek közül csupán nyolc volt olyan, amelyben az egyik fél mind a háromszor legyőzte a másikat: a Videotonnak három, a Bp. Honvédnak és a Debrecennek egyaránt kettő, míg az FTC-nek egy ilyen párharca volt.

A legnagyobb különbség a fehérváriak és a gyirmótiak „párviadalában" volt, ezt összesítésben 9–0-ra nyerte meg a Videoton. A legtöbb gól a Vidi és az Újpest meccsein esett, összesen 16, ebből 12-t a fehérváriak, négyet a lila-fehérek szereztek. A Ferencváros és a DVTK bajnoki összecsapásain 15 gól született, ez mérkőzésenként kereken 5-ös átlag – a Fradi tízszer talált be a Diósgyőr kapujába. Szintén 15 gól esett a DVTK és az Újpest mérkőzésein (9–6 a diósgyőriek javára), míg a Paks és a Mezőkövesd összecsapásain 14-szer került a labda a kapuba, a tolnaiak 10 gólig jutottak. A Videoton–Újpest, az FTC–DVTK és a Paks–Mezőkövesd párharcon kívül nem akadt olyan, amelyen az egyik csapat tíz vagy annál több gólt szerzett volna.

Egyetlen olyan párosítás volt, amelynek mind a három mérkőzése döntetlenre végződött, az MTK és a Debrecen kétszer 1–1-et, egyszer 0–0-t játszott egymással. A legkevesebb gól az MTK és a Gyirmót egymás elleni meccsein esett, összesen kettő (a 2. fordulóban 0–0-val zártak, majd előbb az MTK, aztán a Gyirmót győzött 1–0-ra). Az utolsó helyezett Gyirmót volt az egyetlen csapat, amelynek nem sikerült gólt szereznie valamelyik párharcban, ráadásul a kisalföldieket háromszor is lenullázták: a Videoton (9–0), a Honvéd (5–0) és a Paks (3–0) volt a „tettes"…

Ha azt nézzük, hogy a Bp. Honvéd az egyetlen csapat, amely valamennyi ellenfelét megverte legalább egyszer, akkor kijelenthetjük, hogy megérdemelt a kispestiek bajnoki címe. Három rivális ellen negatív a mérlege Marco Rossi együttesének – éppen a közvetlenül mögötte végző gárdák ellen: a Videotont, a Vasast és a Ferencvárost is csak egyszer győzte le, s mindegyiktől kétszer kapott ki. A Debrecen és az MTK ellen viszont begyűjtötte mind a kilenc pontot. Öt döntetlenje közül kettőt az Újpest ellen hozott össze.

A BUDAPEST HONVÉD PONTSZERZÉSEI A PÁRHARCOKBAN
EllenfélO./I.
Mérk.
Győz.
Dönt.
Ver.
Gólkül.
Pont
MTK Budapest 2/1 3 3 9–2
9
Debreceni VSC 1/2 3 3 7–2 9
Gyirmót FC Győr
2/1 3 2 1 5–0 7
Paksi FC 2/1 3 2 1 6–2
7
Haladás 1/2 3 2 1 4–2 7
Mezőkövesd 1/2 3 2 1 7–4 6
Diósgyőri VTK 1/2 3 2 1 5–2 6
Újpest FC 1/2 3 1 2 4–2 5
Ferencváros 2/1 3 1 2 4–5 3
Vasas FC 1/2 3 1 2 2–4 3
Videoton FC
2/1 3 1 2 2–5 3
Összesen 16/17
33 20 5 8 55–30 65

A Videoton egyedül a Vasast nem tudta legyőzni a bajnokságban, az angyalföldiek ellen csupán egy pontot szerzett: a Fáy utcában, a stadionbúcsúztatón 1–1-et játszott vele, míg odahaza kétszer kikapott tőle. A Vasason kívül csak egy olyan csapat van, amely ebben az idényben kétszer győzte le a Videotont: a Diósgyőr. Ebben az az érdekes, hogy amikor a Vidi tavalyi edzője, Horváth Ferenc irányította a DVTK-t, akkor a diósgyőriek mind a kétszer megverték a fehérváriakat (amikor ideiglenesen Vitelki Zoltán vette át a miskolciak vezetését, akkor a Videoton győzött). A székesfehérvári együttes ebben az idényben 14 vezetőedző csapatával mérkőzött meg, és egyedül a Horváth Ferenc által irányított gárda ellen nem sikerült pontot szereznie: az 1. fordulóban Felcsúton 2–1-re, a 12. fordulóban Diósgyőrben 2–0-ra kapott ki tőle. Horváth az előző bajnokságban a 11. forduló után vette át a Videoton irányítását, akkor a 7. helyen állt az együttes (két ponttal előzte meg a már kieső pozícióban lévő Vasast, és 19 pontos hátrányban volt a listavezető Ferencvárossal szemben), és az idény végére a második helyre hozta be a fehérváriakat. A nyáron nem hosszabbítottak vele szerződést, elment a DVTK-hoz, s bár Diósgyőrben gyakorlatilag megbukott (a 21. forduló után menesztették), a Videotontól elvett hat pontot – ami a végelszámolásnál milyen jól jött volna Lazovicséknak… A Videoton csak ezüstérmes lett a bajnokságban, ebbe belebukott a csapat vezetőedzője, Henning Berg, a norvég szakembert napokkal ezelőtt menesztették. A Vidi egyébként az Újpest, a Debrecen és a Gyirmót ellen mind a háromszor győzött, a DVTK-n és a Vasason kívül még a Mezőkövesdtől, az MTK-tól, és – az utolsó fordulóban – a Honvédtól kapott ki.

A VIDEOTON FC PONTSZERZÉSEI A PÁRHARCOKBAN
EllenfélO./I.
Mérk.
Győz.
Dönt.
Ver.
Gólkül.
Pont
Gyirmót FC Győr 1/2 3 3 9–0
9
Újpest FC 1/2 3 3 12–4 9
Debreceni VSC 2/1 3 3 9–3 9
Haladás 2/1 3 2 1 6–1
7
Bp. Honvéd
1/2 3 2 1 5–2 6
Paksi FC 1/2 3 1 2 6–2 5
Ferencváros 2/1 3 1 2 5–2 5
Mezőkövesd 2/1 3 1 1 1 4–3 4
MTK Budapest 1/2 3 1 1 1 3–2 4
Diósgyőri VTK 2/1 3 1 2 3–4 3
Vasas FC 2/1 3 1 2 3–5 1
Összesen 17/16
33 18 8 7 65–28 62

 

A Vasas a két nagy rivális, a Ferencváros és a Videoton elleni párharcban egyaránt hét pontot szerzett, az „albérlőtárs" Újpest és a Vasashoz ezer szállal kötődő Mészöly Géza által felkészített Haladás ellen viszont csak egy-egy pontot „kapart" össze, és a sereghajtó Gyirmót elleni négy szerzett pont sem sok… Az Újpest és a Haladás mellett a Paks is kétszer legyőzte a Vasast.

A Ferencváros a Gyirmót ellen a lehetséges összes pontot (9) begyűjtötte, az Újpest és a DVTK ellen is jól teljesített, hiszen egyaránt hét pontot szerzett. A Paks és a Vasas viszont ebben a szezonban „mumusnak" bizonyult, mind a két együttes ellen csak egy pontot tudott összeszedni az FTC – és az MTK, valamint a Mezőkövesd elleni négy pont is szerény termés.

A Paks számára a 2016–2017-es idényben a Ferencváros volt az ideális ellenfél (7 pont), míg a Honvéd ellen csupán egy pontot sikerült szerezni. Öt olyan csapat van (a Debrecen, a Videoton, az Újpest, a Gyirmót és az MTK), amellyel kétszer is ikszelt a bajnokság folyamán.

A Vasas kapcsán már említettük Mészöly Gézát és a Haladást, a szombathelyiek az angyalföldiek elleni három bajnokin összesen hét pontot gyűjtöttek. A Vasas mellett a Debrecent, a Diósgyőrt és a Paksot győzték le kétszer is. A Videoton, a Honvéd és az Újpest stílusa viszont nem feküdt nekik, ezek ellen a csapatok ellen csak egy-egy pontocskát szereztek.

Régóta szenved az Újpest a Videoton ellen, az utóbbi évtizedben alig akadt sikerélménye a fehérváriak elleni találkozókon. A mögöttünk hagyott bajnoki idényben mind a háromszor kikapott a Viditől. A Diósgyőr és az FTC ellen is csak egy pontot sikerült bezsebelni. A 11 ellenfél közül kilenccel legalább egyszer döntetlent játszott, csak a Debrecennel és a Videotonnal nem ikszelt. A lila-fehérek a pontjaik kétharmadát (a 42-ből 28-at) négy csapat ellen gyűjtötték be, a Vasas, a Haladás, a Mezőkövesd és a Gyirmót ellen is hét pontot szereztek.

A Vasas, az FTC, a Paks, a Haladás és az Újpest táblázatát IDE KATTINTVA nézheti meg.

A Debrecen szélsőséges szereplését jelzi, hogy két ellenfelével szemben begyűjtötte a lehetséges kilenc pontot – a DVTK-t és a Gyirmótot is mindannyiszor legyőzte –, viszont az első két helyezett, azaz a Honvéd és a Videoton ellen egyetlen pontot sem szerzett. A debreceniek 11 győzelmet arattak a bajnokságban, ezek több mint felét, hatot a Diósgyőr és a Gyirmót elleni sikerek teszik ki. Nyolc döntetlent játszottak: háromszor az MTK-val, kétszer az FTC-vel és a Pakssal, valamint egyszer a Mezőkövesddel.

A Mezőkövesd csupán egyetlen ellenfelét tudta az idényben kétszer legyőzni, az MTK-t, a kék-fehérek ellen hat pontot szerzett. Pozitívum, hogy a Honvédot és a Videotont is megverte egyszer, és csak két csapatot nem sikerült legyűrnie, az Újpesttel és a Vasassal szemben is egy iksz és két vereség (azaz egy szerzett pont) a mérlege.

Hol vannak már azok az idők, amikor a Diósgyőr képtelen volt megverni az Újpestet… 1966 és 1998 között, tehát több mint három évtizeden keresztül a lila-fehérek bajnokin egyszer sem kaptak ki a miskolci csapattól. Ebben a kiírásban viszont a DVTK az Újpest ellen szerezte a legtöbb pontot, hetet, sőt az Újpest volt az egyetlen csapat, amelytől nem kapott ki, az összes többivel szemben legalább egyszer alulmaradt. A Videoton és a Paks ellen begyűjtött hat ponttal is elégedettek lehetnek a diósgyőri klubnál, a Debrecen elleni három vereséget viszont nem teszik ki az ablakba a miskolciak, mint ahogy az FTC és az MTK ellen szerzett egy-egy ponttal sem büszkélkedhetnek.

Furcsa kettősség: az MTK Budapest a Diósgyőr ellen szerezte a legtöbb pontot, hetet (egyedül a miskolciakat tudta kétszer megverni), mégis a DVTK elleni pontvesztés vezetett a kieséshez: az utolsó előtti fordulóban ugyanis odahaza csak 0–0-t ért el az idény korábbi szakaszában 1–0-ra és 3–2-re is legyőzött piros-fehérek ellen, így nem sikerült helyet cserélnie a DVTK-val. A záró fordulóban már csak egy paksi sikerrel maradhatott volna bent, s ez nem jött össze a fővárosiaknak. Az MTK a Honvédtól mind a háromszor kikapott, míg a Debrecennel mindig döntetlent játszott.

Ha a Honvédról azt írtuk, hogy megérdemelten lett bajnok, mert – egyedüliként a mezőnyben – mindegyik ellenfelét legyőzte legalább egyszer, akkor az utolsó helyezett Gyirmót FC Győrről is azt kell írnunk, hogy törvényszerű volt a kiesése, a kisalföldi csapat volt az egyetlen, amelyik az összes riválistól kikapott minimum egyszer. A Haladás ellen szerezte a legtöbb pontot, hatot, kétszer is megverte a szombathelyi együttest. A bajnokságban összesen ötször nyert, a Halin kívül a Vasast, a DVTK-t és az MTK-t győzte le. A Ferencvárostól, a Videotontól és a Debrecentől mind a háromszor kikapott, az Újpest és a Honvéd ellen is csak egy pontot szerzett.

A Debrecen, a Mezőkövesd, a Diósgyőr, az MTK és a Gyirmót táblázatát IDE KATTINTVA nézheti meg.

NEM IS GONDOLNÁ, MELYIK CSAPAT VOLT A LEGHOSSZABB IDEIG VERETLEN AZ NB I-BEN – AZ IDÉNY POZITÍV ÉS NEGATÍV SOROZATAI

♦ Egy évvel ezelőtt, a 2015–2016-os kiírásban a Ferencvárosnak volt egy remek szériája, az első kilenc fordulóban az összes bajnokiját megnyerte, azaz kilencmeccses győzelmi sorozatot rakott össze. A mögöttünk hagyott idényben ilyen terjedelmes sikerszériát egyik csapatnak sem sikerült felmutatni, a bajnok Bp. Honvéd büszkélkedhet azzal, hogy a leghosszabb győzelmi sorozatot építette: zsinórban ötször nyert, ráadásul az idény során ezt kétszer is megtette. Először az ősz végén és a tavasz legelején, amikor a Vasast (2–1), a Gyirmótot (4–0), a Mezőkövesdet (1–0), az MTK-t (2–1) és a DVSC-t (1–0) verte meg, majd a bajnokság hajrájában, kispesti szempontból a legjobbkor nyert ismét egymás után ötször. Az ellenfelek jó része ugyanaz: a Gyirmótot (1–0), a Mezőkövesdet (5–1), az MTK-t (2–1), a DVSC-t (5–2), valamint a bajnoki döntőnek beillő találkozón a Videotont (1–0) múlta felül. Négyes győzelmi sorozata a Haladásnak, az Újpestnek és a Videotonnak volt a bajnokságban.

♦ Maradjunk még két bekezdés erejéig a győzelmeknél. Ebben a „műfajban" pályaválasztóként a Honvéd volt a legjobb, a kispestiek odahaza – az Újpest elleni októberi 1–1-et követően – egymás után tízszer győztek, a sorozat utolsó állomása a Videoton elleni aranyrangadón aratott siker volt.

Vendégként hosszabb pozitív szériák nem akadtak, a csapatok többsége annak is örült, ha egymás után két idegenbeli meccset meg tudott nyerni. A Vasas már azzal is kiemelkedett, hogy a szezon elején látogatóként sorozatban három bajnokit megnyert: az MTK-t (1–0), a Videotont (2–1) és a Ferencvárost (2–1) győzte le idegenben. Ezt a szériát a DVTK elleni 1–1-es döntetlen zárta le.

♦ A bajnoki címért folytatott versenyfutás két főszereplőjének, a Honvédnak és a Videotonnak ebben az idényben akadt nyolcmeccses veretlen sorozata (a fehérváriaknak kettő is), a tavaszi szezonban jól rajtoló Paks még ennél is jobban teljesített: kilenc fordulón keresztül nem talált legyőzőre. Ám a szezon leghosszabb veretlenségi sorozatát mégsem az előbb említett csapatok hozták össze, hanem – talán meglepő – az Újpest! A lila-fehérek az őszi szezonban – miután szeptember 17-én a Fáy utcában 4–3-ra kikaptak a Videotontól – tíz fordulón keresztül veretlenek maradtak. Kétségtelen tény, hogy nem „nyerték agyon" magukat, hiszen a tíz meccsből csak kettőn győztek, nyolcszor ikszeltek, ettől függetlenül az övék az idény leghosszabb veretlenségi sorozata. A téli szünet után ezt a szériát már nem tudták folytatni, az első tavaszi bajnokin 5–1-re kikaptak Felcsúton a Videotontól…

♦ Rögtön említsük meg, hogy az Újpest játszott egymás után a legtöbbször döntetlent, a fentebb említett széria részeként zsinórban hatszor ikszelt (Haladás 1–1, FTC 3–3, Honvéd 1–1, DVTK 4–4, Paks 1–1, Vasas 2–2). Ha Gyirmóton a 93. percben Windecker József nem szerez győztes gólt, akkor a döntetlenszéria kilencmeccses is lehetett volna, hiszen a gyirmóti 2–1-es siker után két újpesti iksz következett: 1–1 a Mezőkövesddel és az MTK-val is…

♦ Említettük, hogy hazai környezetben a Honvéd egymás után tízszer győzött. A sorozat az Újpest elleni iksz után indult, azt megelőzően otthon a Videotontól 2–1-re kikapott a kispesti együttes, amely 11 hazai bajnokin maradt veretlen – de ez kevésnek bizonyult az idei rekord felállításához. Merthogy a Paks zsinórban 13 otthoni NB I-es meccsen nem talált legyőzőre! A tolnaiak őrizték meg a legtovább a veretlenségüket pályaválasztóként, hiszen idénybeli első 13 hazai meccsükön nem kaptak ki, ám aztán a 28. fordulóban (április 22-én) a kiesés ellen harcoló Diósgyőr Pakson 1–0-ra legyőzte őket.

Látogatóként ebben a tekintetben magasan kiemelkedett a Videoton, a fehérváriak 2016 decemberétől 2017 májusáig egymás után hét idegenbeli mérkőzésen maradtak veretlenek: háromszor győztek, négyszer ikszeltek. Kell-e mondani, hogy ez a sorozat a számukra legrosszabbkor zárult le: az utolsó fordulóban kikaptak a Honvéd otthonában. Tegyük hozzá, bár egy iksszel tovább építhették volna idegenbeli veretlenségi sorozatukat, a Honvéd elleni aranymeccsen a döntetlen nem ért volna számukra semmit, hiszen a Vidinek nyernie kellett volna a bajnoki cím megszerzéséhez…

A paksiak az ősz közepén otthon egymás után ötször ikszeltek, így az övék a leghosszabb hazai döntetlensorozat – a vendéglátóként zsinórban négyszer ikszelő Újpestet előzték meg ezen a listán.

♦ Több csapatnak is volt óriási hullámvölgye a nemrég befejeződött bajnokságban, a Diósgyőr és az Újpest például kilenc fordulón keresztül volt képtelen győzni, mind a két együttes nehezen mászott ki a gödörből. A leghosszabb nyeretlenségi sorozatot a Gyirmót hozta össze, az újonc kisalföldiek egy biztató, ötmeccses veretlenségi széria után (ezen az öt találkozón nem kaptak gólt, háromszor 1–0-ra győztek, kétszer 0–0-t játszottak…) októbertől áprilisig sorozatban 12 meccsen maradtak nyeretlenek. Ebben az időszakban egymás után nyolc bajnokit vesztettek el, ez a leghosszabb vereségsorozat az NB I 2016–2017-es kiírásában.

A gyirmótiakkal folytatjuk, hazai pályán sorozatban négyszer kaptak ki, ez volt a legrosszabb otthoni széria a mögöttünk hagyott idényben. Egymás után hat hazai meccsen maradtak nyeretlenek, ezzel is „a futottak még" kategóriába tartoznak, de nem egyedül, mert az Újpestnek is volt a tavaszi szezonban egy hasonlóan hosszú negatív szériája, a lila-fehéreknek – miután visszaköltöztek a felújított Szusza Ferenc Stadionba – egymás után hat hazai mérkőzésen nem sikerült nyerniük, háromszor ikszeltek, háromszor kikaptak. Az utolsó előtti fordulóban, a Haladás elleni győzelemmel törték meg a Megyeri úti átkot…

♦ Több csapat is igen gyengén szerepelt idegenben, ezek az együttesek hónapokon keresztül nem tudtak győzni vendégként. Az MTK, a Gyirmót és a Mezőkövesd tízmeccses idegenbeli nyeretlenségi sorozata holtversenyben „csak" a második leghosszabb ilyen széria, a Diósgyőr ugyanis vendégként egymás után 13 bajnokin nem tudott nyerni. Pedig a piros-fehérek a Videoton felcsúti legyőzésével kezdték július 17-én a bajnokságot, aztán egészen április 22-ig, a paksi 1–0-s sikerükig képtelenek voltak látogatóként győzni. Az említett, 13 mérkőzésből álló széria közben vendégként kétszer is egymás után ötször kikaptak – ők hozták össze a leghosszabb idegenbeli vereségsorozatot az NB I 2016–2017-es idényében.

A HONVÉD A „BAJNOKI DÖNTŐK" SPECIALISTÁJA

A magyar labdarúgó-bajnokságok történetében az élvonalban egyszer játszottak igazi bajnoki döntőt: az 1970 tavaszi kiírásban, amikor a 16 NB I-es együttes két nyolccsapatos csoportban játszotta mérkőzéseit, és a szezon végén helyosztókat rendeztek. A két csoport első helyezettje, az Újpesti Dózsa és a Ferencváros mérkőzött meg az aranyéremért, tehát szó szerint bajnoki döntőt játszottak egymással. Az első talákozón 3–2-re a lila-fehérek győztek, a visszavágó 1–1-es döntetlennel zárult, így az Újpest lett a bajnok.

Emellett az első osztályban négyszer fordult elő, hogy a tabella első és második helyezettje éppen az utolsó fordulóban játszott egymással úgy, hogy még mind a két csapatnak volt esélye a bajnoki cím megszerzésére, és már csak az a két együttes lehetett aranyérmes, harmadik rivális nem szólhatott bele a bajnoki címért folytatott küzdelembe – tehát „bajnoki döntőnek" lehetett nevezni az aranyrangadót.

A négy esetből egyszer – az 1934–1935-ös kiírásban – az 1970-es döntő kapcsán már említett két csapat, az Újpest és a Ferencváros játszott a záró fordulóban „bajnoki döntőt", s a 0–0-s eredmény az újpestieknek kedvezett, a lila-fehérek lettek az aranyérmesek.

A másik három esetben mindig a Honvéd volt a „bajnoki döntő" egyik szereplője, és mind a háromszor a kispestiek győztek, s szerezték meg az aranyérmet.

1950 decemberében a 25 pontos, listavezető Honvéd a 24 ponttal második Textilessel (MTK-val) mérkőzött meg, és 1:3-ról fordítva, Puskás Ferenc és Kocsis Sándor triplájával 6:3-ra nyert (nem ez volt az évszázad mérkőzése…), így az első helyen végzett.

Az 1988–1989-es bajnokságban az egyaránt 58 pontos Honvéd és MTK a Bozsik József Stadionban találkozott egymással az utolsó fordulóban, és a kispestiek Szijjártó István duplájával 2–0-ra győztek, így ők lettek a bajnokok.

A mögöttünk hagyott idény utolsó játéknapján a 62 pontos Honvéd az ugyanannyi ponttal álló Videotonnal játszott „bajnoki döntőt". Eppel Márton találatával a kispesti együttes 1–0-ra győzött, és aranyérmes lett. A 16 találatig jutó Eppel elnyerte a gólkirályi címet, Puskás Ferenc (négyszer), Kocsis Sándor (háromszor), Czibor Zoltán, Machos Ferenc, Tichy Lajos (ötször), Kozma Mihály (háromszor), Détári Lajos (háromszor), Gregor József és Illés Béla után ő a tizedik olyan labdarúgó, aki a kispestiek játékosaként lett gólkirály.

VOLT EGY SZÁZSZÁZALÉKOS EDZŐ AZ IDÉNYBEN

A 2016–2017-es élvonalbeli bajnokságban nyolc csapatnál – az első hét helyezettnél, valamint az utolsó Gyirmótnál – végig ugyanaz a szakember volt a vezetőedző. Csak a klubok egyharmadánál, négy együttesnél volt a szezon közben edzőváltás: az MTK-nál két, a Debrecennél, a Diósgyőrnél és a Mezőkövesdnél egyaránt három tréner irányított az idényben. Összesen tehát 19 vezetőedző ült ebben a bajnokságban NB I-es gárda kispadján, és közülük Herczeg András százszázalékos teljesítményt ért el, irányításával ugyanis a DVSC mind a három mérkőzését megnyerte: az ősszel a Gyirmótot és a Mezőkövesdet verte meg, míg a tavaszi utolsó fordulóban a Diósgyőrt győzte le.

Egy olyan szakember is akadt, akinek vezetésével nem szerzett pontot csapata: a diósgyőrieket megbízott edzőként két meccsen irányító Vitelki Zoltánnal a kispadon mind a két találkozón kikapott a DVTK. Vitelki egyébként két évvel ezelőtt, 2015 őszén lényegesen eredményesebb „beugró" volt, irányításával akkor öt bajnoki meccsből négyet megnyert a Diósgyőr, és egyszer ikszelt.

EDZŐVÁLTÁSOK A 2016–2017-ES SZEZONBAN
2016. július 27.Debreceni VSC
Kondás Elemér helyett ideiglenesen Herczeg András
2016. augusztus 8.
Debreceni VSC
Herczeg András helyett Leonel Pontes (portugál)
2016. december 19.
MTK
Teodoru Vaszilisz helyett Tamási Zsolt
2016. december 22.
Mezőkövesd
Pintér Attila bejelentette távozását.
2016. december 27.
Mezőkövesd
Bejelentették Tomiszlav Szivics érkezését.
2017. március 3.
Diósgyőri VTK
Horváth Ferenc helyett ideiglenesen Vitelki Zoltán
2017. március 13.Diósgyőri VTK
Vitelki Zoltán helyett Bódog Tamás
2017. május 2.
Mezőkövesd
Tomiszlav Szivics helyett Radványi Miklós
2017. május 22.
Debreceni VSC
Leonel Pontes helyett ideiglenesen Herczeg András


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik