Horváth Ferenc: A felelősséget, a tiszteletet, az alázatot hiányolom

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.10. 09:25
null
„Mindössze tizenegy értékelhető percünk volt az első játékrészben” (Fotó: Földi Imre)
A Videoton vezetőedzője, Horváth Ferenc éles kritikát fogalmazott meg saját játékosaival szemben a DVTK-tól elszenvedett vereséget követően, míg a Paks szakvezetője, Csertői Aurél arról beszélt a Puskás Akadémia elleni, vesztes mérkőzést követően, hogy kieshet a csapata az élvonalból. Mestermérlegek a labdarúgó NB I 24. fordulója után.

 

PUSKÁS AKADÉMIA–PAKS 2–1

ROBERT JARNI, a Puskás Akadémia vezetőedzője: Lassan járattuk a labdát, a mélységi indítások mellett a szélsőjátékot is hiányoltam. A második félidőben felpörgettük a tempót, helyzetbe tudtunk kerülni, és éltünk a lehetőségekkel. Összességében veszélyesebbek voltunk a Paksnál, és megérdemelt győzelmet arattunk. Minden pontra égetően szükségünk van, remélem, a siker a játékosok önbizalmát is növeli. Korábban játszottunk már szebben és jobban is, mégis elmaradt a győzelem. Ezúttal gyengébb futballal is nyertünk. Ha azonban ilyen játék kell a bentmaradáshoz, a jövőben is ezt a taktikát alkalmazzuk, hiszen jelenleg nincs fontosabb a három pontnál.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Nem volt a csapatban átütőerő, nevetséges gólokat kaptunk, amelyeket óriási hibák előztek meg. Az első félidőben az ellenfelünknek helyzete sem volt, ám a második gól után kicsit megrogyott a csapat. Nem tudtuk odaszegezni kapujához a Puskás Akadémiát, képtelenek voltunk helyzetbe kerülni. Szereztünk három gólt, kettő véleményes volt, de tudtuk, hogy bármilyen gólt szerzünk is, az kérdőjeles lesz. A Vasas ellen kiesési helyosztóra számítok. Miért ne eshetne ki a Paks?! Nagyjából négy bajnokira elegendő az előnyünk, ez nem sok, úgyhogy tényleg ki-ki mérkőzés vár ránk a Vasas ellen. A szerdai is az volt, ezért bosszantó, hogy egyetlen pontot sem tudtunk szerezni. Saját magunkat vertük meg.

BÉKÉSCSABA–FERENCVÁROS 0–1

PURGULY ÁRPÁD, a Békéscsaba másodedzője: – Mentünk előre becsülettel, mindent megtettünk, hogy itthon tartsuk az egyik pontot, de sajnos nem jött össze. Dibusz Dénes kifogott rajtunk, pedig nagyon közel álltunk a gólszerzéshez és ahhoz, hogy újabb értékes pontot szerezzünk. Sorra rúgtuk a szögleteket, a végén még Vukasin Polekszicset is előreküldtük, de sajnos nem sikerült a kapuba találni. A Fradi nagyon jó csapat, készültünk belőle, ismerjük, nem is ért meglepetés bennünket. Az első félidőben jól adogatták a labdát a zöldek, fölényben voltak, de a vezetés megszerzése után váltanunk kellett, és kockáztattunk. Ez a mérkőzés is azt bizonyította, hogy jó úton járunk, egyre stabilabbak vagyunk, egyre jobb a támadójátékunk is, veszélyesek vagyunk. Jó néhány meccs hátravan még, küzdünk a végsőkig.

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: A második gólt kellett volna megszereznünk, akkor nem ilyen izgalmas a vége. Emiatt lehetek, pontosabban vagyok is bosszús. Egyszerűen meg kell tanulnunk hamarabb eldönteni az ilyen mérkőzéseket. Az egy gól kevés. Különösen az első félidőben sokat birtokoltuk a labdát, szemrehányást csak amiatt tehetek a fiúknak, hogy nem sikerül hamarabb eldönteni a meccset. Természetes, hogy egygólos hátrányban az ellenfél jön előre, ívelgeti a labdát a kapunk előterébe, a Békéscsaba is ezt tette, ez pedig veszélyes. Az ilyen szituációkból bármikor születhet gól. Elöl pedig sajnos az átütőerő hiányzott a csapatomból. A tabellát én már régen nem nézegetem, számomra az a fontos, hogy a csapat fejlődjön, hétről hétre jobbak, többek legyünk.

MTK–HONVÉD 1–0

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője: Jól ismerjük az ellenfelet. Arra készültünk, hogy a négy védő mögé belőtt labdával, az üres területekre indulással veszélyesek lehetünk. Ilyen akcióból szereztünk vezetést. Tudtuk, hogy a Honvéd nekünk ugrik, megpróbál letámadni, ezért higgadtságot kértem a játékosaimtól. Megvoltak a lehetőségeink, hogy növeljük az előnyt, ha sikerül, nem lett volna ennyire izgalmas a mérkőzés hajrája. Csapatként futballoztak a játékosok, az egyéni érdekeiket háttérbe szorítva szerezték meg a három pontot. A csapatkapitány, Kanta József kiesése természetesen sohasem jó előjel, de a srácok rengeteget dolgozva érte is küzdöttek.

MARCO ROSSI, a Honvéd vezetőedzője: Kiegyenlített kilencven perc volt, amelyet két góllal is elveszíthettünk volna, de benne volt, hogy egy-egy lesz a végeredmény. Ám nem szereztünk pontot, túl sok párharcot veszítettünk el, a megengedettnél több volt az egyéni hiba, megkönnyítettük az MTK érvényesülését. Sajnos mindkét kapu előtt sokat hibáztunk. Ezúttal hiányzott a minőség a játékunkból, hiába voltunk aktívabbak, s támadtunk többet, nem sokra mentünk vele. Ráadásul az MTK átadta a területet, és veszélyes kontrákat vezetett. Fel kell pörögnünk, mert nyakunkon a Debrecen elleni mérkőzés. Csak akkor van esélyünk, ha taktikailag tökéletes munkát végeznek a játékosok, ellenkező esetben bizony lesznek problémáink...

HALADÁS–ÚJPEST 1–1

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Nyílt meccset játszottunk, mindkét csapat győzelemmel akarta zárni a párharcot. A második félidő elején az Újpestnek volt egy nagy lehetősége, azt követően azonban stabilan játszottunk. Minden pontot meg kell becsülni, mi is ezt tesszük. Ante Batarelo jól szállt be az elmúlt héten a Videoton ellen, stabilitást adott a csapatnak, ezért ezúttal kezdett, Gaál Bálint pedig igazi jolly joker, ma már képes védőfejjel gondolkodni, és remekül kamatoztatja a gyorsaságát.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: Mindkét csapat jól futballozott, de azt is hozzá kell tennem, hogy bár nagy volt az iram, a játékba sok hiba csúszott. A Haladás dinamikus, agresszív futballt játszik, azt hiszem, igazságos a döntetlen. Két hét alatt öt meccset játszottunk, próbáltam frissíteni a csapatot, ezért pihentettem a kulcsembereinket. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy játékunk rendszerint sok futással párosul, és a folytatásban is fontos mérkőzések következnek. Bojan Szankovics sérülés után tért vissza, és még nincs olyan állapotban, mint a sérülése előtt. Arra nyilván senki sem számított, hogy két ilyen hibája lesz, ám azt is tegyük hozzá, hogy később ő is jó teljesítményt nyújtott.

DVTK–VIDEOTON 2–1

EGERVÁRI SÁNDOR, a Diósgyőr vezetőedzője: – Gratulálok a fiúknak, meglehetősen fáradtan is képesek voltak az utolsó tíz percben győzelemre játszani. Ezen a tavaszon nem most hoztuk a legjobb formánkat, ami persze az ellenfélen is múlik, de nagyon jó csapatot vertünk meg. A töretlen győzni akarás, ami a Ferencváros ellen is jellemzett bennünket, ezúttal is élt, ami feltétlenül előrelépés a csapatnál.

HORVÁTH FERENC, a Videoton vezetőedzője: – Sajnos az első fél órát átaludtuk. Mindössze tizenegy értékelhető percünk volt az első játékrészben. A második már nagyobb részt a miénk volt. Sajnos azonban hetek óta csak szabad- vagy szögletrúgás után szerzünk gólt, azért is tettem be öt támadót a csapatba, hogy változzon a helyzet, de nem változott. Hiányolom a játékosokból a felelősséget, a tiszteletet, az alázatot, azokból is, akik kihagyják a ziccert, és azokból is, akik hátul rontanak. Amíg ez a három dolog nem stimmel, nem jutunk előrébb. Most még nem tudom, hogyan változtathatnék, az összes támadómat pályára küldtem. Volt ordító helyzetünk is, de amíg nem váltjuk gólra, addig nagyon nehéz lesz előrelépni. Olyan sok helyen nem tudunk módosítani a következő fordulóban sem, de meglátjuk... Mindenesetre őszintén gratulálok a Diósgyőrnek a győzelemhez.

VASAS–DVSC-TEVA 0–0

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Mindkét csapat nyerhetett volna, itt is, ott is akadtak helyzetek, végül a bentmaradás szempontjából rendkívül fontos pontot szereztünk. Rengeteget dolgoztak a srácok, rosszulesett volna, ha a végén megbüntet bennünket a Debrecen. Csatárt állítottak ki a Debrecentől, ennek ellenére kockáztattunk, több támadót is pályára küldtem, lehetőségek is adódtak előttünk, de kétségtelen, ezekkel egyelőre nem tudunk élni. Ezen a téren mindenképp javulnunk kell.

KONDÁS ELEMÉR, a Debrecen vezetőedzője: A vártnak megfelelően alakult a meccs, a talaj miatt leginkább a küzdelem dominált. Mély, sáros volt a pálya, ezért elég kevés helyzet alakult ki. Bár a meccs elején két nagy lehetőséget is elpuskázott a Vasas, a végén tíz emberrel nyerhettünk volna, de sajnos Horváth Zsolt ziccert hibázott.

 

24. FORDULÓ
Mérkőzés Játékvezető
Nézőszám
Március 8., kedd
18.00
Vasas–DVSC 0–0Németh Ádám
1100
Március 9., szerda
16.00
Puskás Akadémia–Paks 21
Karakó Ferenc
708
18.00
Békéscsaba–Ferencváros 01
Pintér Csaba
2396
18.00
DVTK–Videoton 21
Solymosi Péter
3262
18.00
Haladás–Újpest 11
Iványi Zoltán
1728
18.00MTK–Honvéd 10
Vad II István
520
A bajnokság állását itt nézheti meg!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik