Felkészülés: az új szerzemény duplájával nyert a Pécs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.09. 19:20
A labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC utolsó törökországi felkészülési mérkőzésén 2–1-re legyőzte a grúz élvonalbeli Merani Martvilit. A pécsiek mindkét gólját a téli átigazolási időszakban szerződtetett Dimitar Makriev szerezte – számolt be róla a bama.hu.

A pécsiek hétfőn az előzetes tervekkel ellentétben nem a Freiburg második csapatával, hanem a grúz bajnokság nyolcadik helyén álló Merani Martvilivel csaptak össze a törökországi Antalyában.

A PMFC-nél a kezdőcsapatban kapott helyet a próbajátékon részt vevő bosnyák-horvát Branko Ojdanic, valamint Dimitar Makriev, aki annak idején az Internazionale alkalmazásában is állt, januárban pedig aláírt a mecsekaljai csapathoz. A korábbi bolgár válogatott csatár a bama.hu beszámolója szerint egyre jobban megérti magát a társakkal a pályán, ennek jeléül az első félidőben duplázott a grúzok elleni meccsen.

A helyzetek száma alapján a PMFC a szünetig nagyobb előnyre is szert tehetett volna, ám Márkvárt Dávidéknak meg kellett elégedniük a kétgólos fórral. A második játékrészben a Merani Martvili szépített, de az egyenlítésre már nem futotta az erejéből. A pécsiek sikerét beárnyékolja, hogy Nagy Józsefet sérülés miatt le kellett cserélni, a jobbhátvéd a bokáját fájlalja.

A kerettel kapcsolatos friss fejleményekről a regionális portál Győri János ügyvezető igazgatónál érdeklődött. Az elöljáró elmondta, a törökországi edzőtáborozás során nem bővült a PMFC kerete, de elképzelhető, hogy még a héten bejelentik egy új játékos megszerzését, aki eredetileg támadó középpályás, de több poszton is bevethető.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Pécsi MFC–FC Merani Martvili (grúz) 2–1
(2–0)
Antalya.
PMFC:
Polekszics – Nagy J. (Szatmári, 70.), Romic, Ojdanic, Uzoma (Causic, 63.) – Horváth A. (Heffler N., 63.), Manjrekar – Márkvárt (Fröhlich, 63.), Szatmári (Rácz F., 63.), Frank (Tadejevics, 63.) – Makriev (Kővári, 63.). Vezetőedző: Robert Jarni
A pécsi gólszerző: Makriev (13., 43.)
Forrás: bama.hu

A PÉCSI MFC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 8.
Edzőtábor: Törökország (Antalya), január 30.–február 10.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 24.: Pécs–Kozármisleny 0–1
Január 28. (Siófok): Siófok–Pécs 1–1 (Weitzer)
Február 2. (Antalya): Pécs–FK Skendija (macedón) 1–0 (Márkvárt)
Február 6. (Antalya): Pécs–Gazovik Orenburg (orosz II.) 1–2 (Heffler)
Február 9. (Antalya): Pécs–Merani Martvili (grúz) 2–1 (Makriev 2)
Február 21., szombat: Cibalia Vinkovci (horvát II.)–Pécs
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők: Dimitar Makriev (bolgár, szabadon igazolható volt – legutóbb South China, Hongkong), Mario Tadejevic (horvát, szabadon igazolható volt), Ivor Weitzer (horvát, NK Zadar – Horvátország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Horvát Gábor
Kiszemeltek: Branko Ojdanic (bosnyák-horvát, szabadon igazolható)

Távozók: Lantos Levente (Kozármisleny), Wittrédi Dávid (DVSC, szabadon igazolható volt)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:

Távozhatnak: Balogh Béla, Beke Péter (kölcsönbe), Gránicz Patrik (kölcsönbe), Mohl Dávid (érdeklődnek iránta: Haladás), Pölöskey Péter

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik