Felkészülés: NB III-as verte meg a Pécset, ikszelt a Szpari

Vágólapra másolva!
2015.01.24. 12:56
null
Hiába az új igazolások, a pécsiek alulmaradtak a Kozármislennyel szemben (Fotó: <a href="http://pmfc.hu">pmfc.hu</a>)
A Pécsi MFC labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 1–0-ra kikapott az NB III-as Kozármislenytől, a Nyíregyháza pedig nem bírt az NB II-es sereghajtó Balmazújvárossal. Kikapott a Bp. Honvéd és a Dunaújváros is az élvonalbeli csapatok közül, a Lombard Pápa szakadó hóesésben nyert az Ajka ellen, a Kecskeméti TE legyőzte a Puskás Akadémiát, a DVSC döntetlent játszott a Békéscsabával, míg a Paks megverte idegenben a Kaposvárt.


Nyíregyházán nem szűnik a légiósáradat, a horvát Kovacic és a szerb Tomics személyében két újabb próbajátékos érkezett – mindketten belső védők, egymás mellett játszották végig a mérkőzést. A Szpari hamar megszerezte a vezetést Juraj Halenár góljával, de a Balmazújváros Mario Mijatovic fejesével egyenlíteni tudott még a szünet előtt. A második félidőben nem született gól.

BALMAZÚJVÁROS–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–1 (1–1)
BALMAZÚJVÁROS:
Radosevic – Bokros (V. Riasko, 60.), Gal, M. Riasko (Papp F., 60.), Virág A. (Csonka, 60.) – Pintér N. (Angyal, a szünetben), Kiss L. (Vajda S., 60.), Sigér D.(Sigér Á., 60.), Batizi-Pócsi (Lucas, a szünetben) – Popovic (Pavlicic, a szünetben), Mijatovic (Belényesi, 60.)
NYÍREGYHÁZA:
Balogh J. – Szokol, Tomics, Kovacevic, Bosnjak – Arziani, Zofcák, Kosztics, Pekár, Pákolicz – Halenár. A 2. félidőben: Balogh J. (Hrabina, 65.) – Szokol, Tomics, Kovacevic (Nagy Z., 65.), Rubus, Törtei – Abdouraman, Fodor F., Koller – Seydi, Darcimelija.
G: Mijatovic (33.), ill. Halenár (5.)



A DVSC Pallagon fogadta a Békéscsabát, és hiába szerezte meg a vezetést már az 5. percben Lázár Pál megpattanó lövésével, a másodosztályú csabaiak egyenlíteni tudtak Viczián Ádám találatával. A hátralévő fél órában a debreceniek már csak lesgólig jutottak, így döntetlennel zárult a találkozó.

Nenad Novakovics, Zsidai László és Bódi Ádám kisebb sérülés miatt kihagyta a találkozót, illetve mára pihenőt kapott Mészáros Norbert és Ibrahima Sidibe is.

Ott volt a pályán a Lokiban a fiatalok közül a kapus Slakta Balázs, a védő Szatmári Csaba, a középpályás Berdó Péter és Varga Kevin, illetve Sós Bence is.

DVSC-TEVA–BÉKÉSCSABA 1–1 (1–0)
Debrecen-Pallag. V:
Takács J.
DVSC, 1. félidő: Verpecz – Lázár P., Morozov, Brkovics, Vadnai – Berdó – Varga K., Mihelic, Szakály P., Ferenczi J. – Kulcsár T. 2. félidő: Slakta – Ludánszki, Máté P., Szatmári, Korhut – Varga J. – Jovanovic, Wittrédi, Bouadla, Sós B. – Tisza T.
BÉKÉSCSABA, 1. félidő: Póser – Balogh M., Balog Zs., Koszó, Juhász Gy. – Birtalan, Borbély B., Bagi, Király P. – Szilágyi P., Kertész T. 2. félidő: Bordás (Nótás) – Bényei, Balogh M., Fehér Zs., Horváth Sz. (Farkas M.) – Berki P., Spitzmüller, Tölgyesi, Balázs R. – Vólent, Viczián
G: Lázár (5.), ill. Viczián (60.)

 

Pécsen az új igazolások – Mario Tadejevic, Ivor Weitzer és Dimitar Makriev – mind a kezdőcsapatba kerültek, de az enyhe havazásban lejátszott mérkőzésen hiába volt nagy mezőnyfölényben a PMFC, nem tudott betalálni a Kozármisleny hálójába.

Fordulás után a kanadai válogatottban nemrég bemutatkozó James Manjrekar lövései voltak a legveszélyesebbek, de gól továbbra sem született – a hajrában viszont igen, ám annak nem a hazaiak örültek... A 86. percben Puskás Zoltán pörgetése Ipacs Péter kapus kezéről a hálóba vágódott, nagy meglepetésre 1–0-ra győzött az NB III-as Kozármisleny!

A PMFC-ben a belső védőként és középpályásként is bevethető, 24 éves horvát Branko Ojdanic személyében szerepelt egy újonnan érkező játékos is. Ojdanic már korábban is a csapattal edzett, a jövő hét elején még biztosan marad, ám egyáltalán nem biztos, hogy szerződést kap, hisz a pécsiek nem az ő posztjára keresnek elsősorban játékost. Szintén új név az U21-esektől felkerülő Pejakovic Milos is, de a fiatalok közül pályán volt még Ipacs Péter, Pókos Máté és Turi Tamás is.

„Az első félidőben nagyon jól néztünk ki a pályán, szinte az összes edzésgyakorlatot viszontláttam a játékosaimtól. A végjátékban, a befejezésben kell előrelépnünk. Az új igazolásokkal szintén elégedett vagyok. Természetesen vannak még olyan részletek, amin javítani kell, de ez még csak az első felkészülési meccsünk volt. Több mint biztos vagyok benne, hogy a február végi Újpest elleni bajnoki mérkőzésünkre fel tudjuk építeni a játékunkat. A fordulás után máshogy nézett ki a találkozó képe, a teljes első csapatot lecseréltük. A második félidőben sokkal többet vártam a pályán lévő játékosoktól, de ezek a mérkőzések azért vannak, hogy felmérjük, kire lehet számítani. A következő edzőmeccsünk szerdán lesz Siófokon, kíváncsi vagyok, hogyan fejlődnek a futballisták mérkőzésről mérkőzésre” – mondta a mérkőzés után a pmfc.hu-nak Robert Jarni, az élvonalbeli gárda horvát vezetőedzője.

PÉCSI MFC–KOZÁRMISLENY FC 0–1 (0–0)
Pécs, Stadion utca, 100 néző.
PMFC: Gőcze – Nagy J., Romic, Balogh B., Tadejevic – Horváth A. – Weitzer, Márkvárt, Szatmári L., Rácz F. – Makriev. A 2. félidőben: Ipacs – Pókos, Causic, Ojdanic, Uzoma – James – Beke, Turi, Pejakovic, Heffler N. – Frank.
KOZÁRMISLENY: Sólyom – Erdős, Lantos, Fellai, Fenyvesi – Szabó B. – Cziráki (Schmidt, 65.), Lauer (Szabó P., 70.), Kovács, Kirchner – Tóth A. (Puskás Z., a szünetben)
Gólszerző: Puskás Z. (86.)

 

Pápán szakadó hóesésben játszott a Lombard és az Ajka, a Lombardban öt próbajátékos kapott szerepet: az első félidőben Venczel Balázst, Haris Mehmedagicot, Stieber Andrást és Enes Rujovicsot, a másodikban a brazil Leandro Silva Lopezt tesztelték a bakonyaljaiak.

Az első félidőt követően még az Ajka vezetett, ám a második játékrészben fordított a Pápa, és végül simán, 4–1-re győzött.

A hazaiaknál a Vasashoz távozó Kenesei Krisztián mellett természetesen nem szerepeltek a csapatot keresők, tehát Faggyas Milán, Marián Sluka és Tóth Gábor sem. Csizmadia Csaba pénteken belázasodott, ezért ki kellett hagynia az első kétkapus játékot, miként a kisebb húzódással bajlódó Csilus Tamásnak és a fokozatosság elve miatt Olasz Dénesnek is, míg Pongrácz Viktor az U21-es válogatottal melegebb éghajlaton, Spanyolországban készül.

LOMBARD PÁPA–FC AJKA 4–1 (0–1)
Pápa, 100 néző. V:
Kovács G.
LOMBARD:
Szűcs L. (Horváth G.) – Venczel B. (Zulevs), Jagodics B., Bogunovics (Gál Sz.), Juhász D. – Stieber A. (Waltner), Nagy T. (Silva Lopez), Mehmedagic (Illés), Frizoni (Király B.) – Rujovics, Popin (Eisenberger).
AJKA:
Jánosa – Mogyorósi, Pákai (Merk M.), Zámbó, Nagy B. – Varga G. (Bölcsföldi M.), Gunther (Csordás Sz.), Major N., Lattenstein (Horváth V.) – Sowunmi (Elek B.), Szabó Zs.
Gólszerző: Jagodics B., Rujovics, Waltner, Eisenberger, ill. Szabó Zs.

 

A Honvéd sem kezdett valami fényesen az NB II-es Soproni VSE ellen, a 39. percben egy védelmi hibát követően került előnybe az SVSE Eszlátyi István góljával, majd meg is nyerte a mérkőzést – a Honvéd is csatlakozott az élvonalbeli áldozatokhoz. A kispestiek több játékost is teszteltek a mérkőzésen: a temesvári Politól január elején távozó csatár, Székely Szabolcs, illetve a Hollandiából befutó center, Kyle Doesburg is csereként lépett pályára.

A fiatalok közül Bora György, Koszta Márk és Tóth Benjamin is lehetőséget kapott.

„Tompán, fáradtan mozogtak a fiúk, erre valahol számítottam is, mert csütörtökön és pénteken nagyon komoly terhelést kaptak. Így lesz ez a jövő héten is, akkor sem leszünk frissebbek. Szerdán jobban teljesített a csapat, akkor örültünk a sikernek. Az eredmény most is fontos lett volna, mert minden győzelemre szükségünk van. Punosevac megsérült a mérkőzés elején, a hátát fájlalta, nem akartunk kockáztatni, ezét cseréltem le” – nyilatkozta a meccset követően a honvedfc.hu-nak Csábi József, a kispestiek vezetőedzője.

BP. HONVÉD–SOPRONI VSE 0–1 (0–1)
Bozsik Stadion, műfüves pálya. V: Kovács J. Z.
HONVÉD: Kemenes (Czuczi) – Botka (Ikenne-King), Ignjatovics (Kosznics), Baráth (Bora), Czár (Vidovics) – Lőrinczy (Koszta M.), Hidi (Tóth B.), Godoy (Gazdag) – Holender (Daru), Punosevac (Székely), Youla (Doesburg)
SOPRON: Halasi (Heinrich, 65.) – Pados, Baranyai, Jovetics, Nagy Z. (Maráczi, a szünetben) – Sifter (Horváth A., a szünetben), Deme (Szabó B., a félidőben), Pintér A. – Horváth P., Zamostny (Pető B., 65.) Eszlátyi.
Gólszerző: Eszlátyi (39.)

 

„NB I-es” mérkőzést játszottak Kecskeméten, hisz a KTE ellenfele a Puskás Akadémia volt. A lila-fehérek a 20. percben Bebeto góljával szerezték meg a vezetést, majd a lefújás előtt Marko Vukaszovics büntetőjével biztosították be győzelmüket.

A KTE-ből Fótyik Dominik, Vladan Szavics és Patvaros Zsolt is sérülés miatt kihagyta a mérkőzést, a próbajátékon teszteltek (Besztercei, Laki, Skopljak, Füredi, Radoja) viszont lehetőséget kaptak a bizonyításra. Bekő Balázs csereként beküldte a mindössze 16 éves Selyem Zsoltot is.

KECSKEMÉTI TE–PUSKÁS AKADÉMIA 2–0 (1–0)
KTE:
Tujvel – Besztercei, Lovrics, Karan, Skopljak, Farkas A. – Radoja, Szivacski, Kitl – Gréczi, Bebeto. A 2. félidőben: Verebélyi – Lovrics, Gyagya, Laki, Laczkó – Vukaszovics, Eninful – Füredi Á., Csillag, Selyem – Novák Cs.
PAFC:
Danilovics – Szélesi, Tar, Kelic, Spandler – Gohér – Kleinheisler, Zsótér, Szakály D., Lencse – Tischler. Csere: Hajdúch (kapus), Tamás, Fabio, Hudák, Sallai, Polonkai, Makrai, Harsányi.
Gólszerző:
Bebeto, Vukaszovics (11-esből)

 

A hóesésben, műfüves pályán lejátszott Kaposvár–Paks találkozón a hazaiak szerezték meg a vezetést Rajczi Péter találatával, de Haraszti Zsolt egy jól helyezett 16 méteres lövéssel még az első félidő közepén egyenlített. Bartha László megpattanó lövésével az 53. percben már a Paksnál volt az előny, a vendégek győzelmét pedig Bor Dávid biztosította be az utolsó percben.

A paksiaknál pályán volt az U18-as csapat erőssége, Rácz Zsolt is, míg a Kaposvárban lehetőséget kapott a legutóbb Kozármislenyben futballozó Petrók Viktor (korábban már volt a Rákóczi játékosa), a Balatonfüredről érkező Balogh Bence, illetve a Salgótarján brazilja, Islony.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–MVM PAKS 1–3 (1–1)
Kaposvár, műfű. V:
Zierkelbach Péter
KAPOSVÁR: Somodi – Kiss M., Vermes, Petrók, Hadaró, Addo, Földes, Kovács O., Nagy K., Zsivóczky, Rajczi. Cserék: Rusák , Balogh B., Házi, Islony, Király, Lakatos G. Vezetőedző: Tamási Zoltán
PAKS: Máté R.– Kulcsár D., Vági, Gévay, Báló – Kecskés T., Tamási Zs. – Könyves, Bertus, Bartha – Haraszti. Cserék: Szemerédi, Kesztyűs, Bagó, Bor, Simon A., Rácz Zs., Nagy R. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Rajczi (15.). ill. Haraszti (23.), Bartha (53.), Bor (90.)

 

A Dunaújváros PASE is beállt a vereséget szenvedő NB I-es csapatok sorába, miután egy góllal kikapott a másodosztályú Szigetszentmiklóstól. Soraiban a második félidőben bemutatkozott a 27 éves szlovén kapus, Safet Jahic.

A DPASE gólját az egyik próbázó, Hajdók Gábor szerezte, aki legutóbb Bölcskén futballozott.

DUNAÚJVÁROS–SZTK-ERIMA 1–2
DUNAÚJVÁROS: Nagy G. (Jahic, a szünetben) – Villám (Petneházi, a szünetben), Hajdók, Szekeres A., Csehi – Lázár Zs., Papp M., Jakab D., Ribeiro Thiago (Sóron, a szünetben) – Tóth T., Godslove. Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Hajdók, ill. Domokos B. (2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik