Felkészülés: győzelemmel kezdett a Pécs Törökországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.02. 18:46
Első törökországi felkészülési mérkőzésén egygólos győzelmet aratott a PMFC NB I-es labdarúgócsapata.

A PMFC a macedón első osztályban szereplő FK Skendija ellen lépett pályára Antalyában, és Márkvárt Dávid 91. percben értékesített tizenegyesével 1–0-ra nyert.

Az edzőmeccs érdekessége, hogy a két együttes vezetőedzője, Robert Jarni és Adrian Kozniku csapattársak voltak az 1998-as labdarúgó-világbajnokságon részt vevő horvát válogatottban, amellyel végül a harmadik helyet szerezték meg. Igaz, utóbbi a tornán végig csak csere volt, egyetlen alkalommal sem kapott lehetőséget.

A pmfc.hu tudósítása szerint Jarni a Polekszics –Horváth A., Causic, Balogh B., Uzoma–James–Szatmári L., Márkvárt, Weitzer, Rácz F. –Makriev összeállításban küldte fel a pécsi csapatot a pályára. A keretből néhányan kisebb sérülés, illetve betegség miatt maradtak ki: Mario Tadejevic ülőideg-gyulladása, Kővári Róbert Achilles-ín-fájdalmai miatt szorult a lelátóra, míg Nagy József lázasan utazott Antalyába, vasárnap edzett, a játékot azonban még nem tudta vállalni.

Az első félidőben többnyire a mezőnyben folyt a játék, gól nélküli döntetlennel fordultak az együttesek. A második félidő elején Rácz Ferenc több helyzetet is kiharcolt magának, ám mindannyiszor a kapu fölé bombázott. Később az idő rosszabbra fordulásával párhuzamosan csökkent a játék színvonala, Robert Jarni pedig ezen változtatva csereként pályára küldte Ojdanicot, Romicot, Frankot, Heffler Norbertet és Fröhlichet is.

Magára is talált a PMFC, több nagy helyzetet is kialakított, és végül a 91. percben Frank tizenhatoson belüli buktatása miatt büntetőhöz jutott. A labda mögé Márkvárt állt, és a jó irányba vetődő Kandikjan mellett a bal alsóba tüzelt, 0–1.

Pénteken az orosz FK Gazovik Orenburg, egy hét múlva hétfőn pedig a német negyedik ligában szereplő SC Freiburg II lesz a piros-feketék ellenfele.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FK SKENDIJA (macedón)–PMFC-MATIAS 0–1 (0–0)
PMFC-MATIAS:
Polekszics (Gőcze, 46.)–Horváth A., Causic (Ojdanic, 60.), Balogh B. (Romic, 46.), Uzoma–James–Szatmári L. (Frank, 60.), Márkvárt, Weitzer, Rácz F. (Heffler N., 60.)–Makriev (Fröhlich, 60.). Vezetőedző: Robert Jarni
G: Márkvárt (91. – 11-esből)

A PÉCSI MFC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 8.
Edzőtábor: Törökország (Antalya), január 30.–február 10.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 24.: Pécs–Kozármisleny 0–1
Január 28. (Siófok): Siófok–Pécs 1–1 (Weitzer)
Február 2. (Antalya): Pécs–FK Skendija (macedón) 1–0 (Márkvárt)
Február 6., péntek (Antalya): Pécs–Gazovik Orenburg (orosz II.) 15.00
Február 9., hétfő (Antalya): Pécs–SC Freiburg II (német IV.) 15.00
Február 21., szombat: Cibalia Vinkovci (horvát II.)–Pécs
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik