Felkészülés: a DVSC kikapott, Viana hétfőn csatlakozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.29. 17:53
null
Kylian Hazard (labdával) gólja kevés volt az Újpestnek (Fotó: facebook.com/ujpesfootballclub)
A labdarúgó NB I-ben az ősszel a tizedik helyen végző Debreceni VSC felkészülési mérkőzésen 2–1-re kikapott a dél-koreai élvonal legutóbbi idényében nyolcadik helyen végző Kvangdzsutól. A kilencedik helyen telelő Diósgyőri VTK 3–0-ra kikapott a lengyel élvonalban 15., utolsó előtti helyen álló Górnik Lecznától. Az Újpest FC Cipruson edzőtáborozó NB I-es csapata felkészülési meccsen 2–1-es vereséget szenvedett a bolgár élvonalban második helyen álló Levszki Szófiától.

 


NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
DVSC–KVANGDZSU FC (dél-koreai) 1–2 (0–1)

DVSC 1. félidő: Danilovics – Osváth, Szatmári, Brkovics, Barna – Varga K., Tőzsér, Szekulics, Mengolo – Holman – Chuka. 2. félidő: Verpecz – Nagy Z., Szilvási, Mészáros N., Ferenczi J. – Könyves, Filip, Jovanovic, Kóródi (Nagy K. 80.) – Takács, Bíró P.
G.: Könyves (85.)
Forrás: dvsc.hu

A Loki egygólos hátrányba került az első félidőben, a hajrában pedig a dél-koreaiak két góllal is vezettek, ám Könyves Norbert szépített.

A DVSC hivatalos Twitter-oldala azt írta, a Debrecenhez tartó Diogo Viana hétfőn csatlakozik a Portugáliában edzőtáborozó együtteshez.

A DVSC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 10.
Edzőtábor: január 27. – február 8., Carvoeiro (Portugália)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21., Pallag:DVSC–DVSC-DEAC 1–0(Chuka)
Január 21., Pallag:DVSC–DVSC-DEAC, U19 vegyes 3–1(Tőzsér, Mengolo, Takács T.)
Január 25., Pallag: DVSC–Kisvárda 2–2 (Osváth, Könyves)
Január 25., Pallag: DVSC–Balmazújváros 0–1
Január 29., Portimao: DVSC–Kvangdzsu FC (dél-koreai) 1–2 (Könyves)
Február 1., Parchal, Atlantic-kupa, 20.45: DVSC–Djurgarden (svéd)
Február 4., Parchal, Atlantic-kupa, 20.45: DVSC–AGF Aarhus (dán)
Február 6. vagy 7., Faro, Atlantic-kupa, helyosztó: az ellenfél még nem ismert
Február 11.: DVSC–Békéscsaba

DVTK–GÓRNIK LECZNA (lengyel) 0–3 (0–3
)
DVTK 1. félidő: Rados – Jagodinskis, Lipták, Tamás M., Lőrincz – Dausvili, Elek – Makrai, Busai, Ugrai – Novothny. DVTK 60. perctől: Rados – Eperjesi, Karan, Mahalek, Nemes – Kitl, Oláh B. – Vela, Szabó I B., Fülöp – Szarka.
Forrás: dvtk.eu

A Spanyolországban edzőtáborozó DVTK – amely egy szállodában lakik, s több alkalommal együtt étkezett és edzett a Górnikkal – bő félóra alatt három gólt kapott.

Az ötödik percben egy szögletet követően fejelt Ivan Rados kapujába a lengyelek egyik játékosa, majd öt perccel később újabb szögletet követően már kettővel ment a Górnik. A végeredményt a 36. percben egy hatalmas bombagóllal állította be a lengyel együttes.

„Az ellenfél sokkal frissebb volt, nem véletlenül nyerték meg a mérkőzést – mondta a dvtk.eu-nak Horváth Ferenc. – Mi tegnap is edzettünk és ma délelőtt is, nem vártam, hogy frissek lesznek a fiúk. Ha van olyan győzelem, ami jókor jön, akkor van olyan vereség is, ami jókor jön. A mai vereségből többet lehet tanulni, mint az előző két találkozóból, hiszen kilenc perc alatt elintéztük a mérkőzést a pontrúgásokból kapott gólokkal. Az edzőtábor végére terveztük a csúcsterhelést, mostantól a frissítésen lesz a hangsúly.”

A DVTK TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 4.
Edzőtábor: január 23. – február 1., Oropesa del Mar (Spanyolország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 18.: DVTK–Budaörs 2–0 (Szabó I B., Eperjesi)
Január 21.: Balmazújváros–DVTK 0–0
Január 25., Oropesa del Mar: CD Castellón (spanyol IV.)–DVTK 0–1 (Ugrai)
Január 27., Castellón:DVTK–Ruch Chorzów (lengyel) 2–1 (Vela, Novothny)
Január 29., Oropesa del Mar: DVTK–Górnik Leczna (lengyel) 0–3
Január 31., Oropesa del Mar,11.00: Villarreal (spanyol)–DVTK
Február 4., 14.00: DVTK–MSK Rimavská Sobotá (Rimaszombat, szlovák II.)

ÚJPEST–LEVSZKI SZÓFIA 1–2 (0–1)
ÚJPEST: Balajcza – Nagy T., Windecker, Szűcs, Balogh B. – Gere, Szankovics, Pávkovics, Nagy G., K. Hazard – Perovics. Cserék: Kovács Z., Kálnoki-Kis, Cseke, Mohl, Andrics, Diarra, Balázs, Németh G.
G.: K. Hazard
Forrás: ujpestfc.hu

Nebojsa Vignjevics vezetőedző Banai Dávidra, Jonathan Herisre, Lázok Jánosra és Enisz Bardira nem számíthatott a vasárnapi mérkőzésen.

A lila-fehéreknél ismét pályára lépett a májusi Magyar Kupa-döntő óta sérült Kylian Hazard, aki egy szerencsésen elé pattanó labdából egyenlített a Levszki ellen.

A bolgár együttes második találatára az Újpest nem tudott válaszolni, így 2–1-re kikapott.

„Ahogy korábban is említettem, ezek az edzőtábori összecsapások elsősorban tanulási célt szolgálnak, ahol nem az eredmény a legfontosabb – idézi az ujpestfc.hu Vignjevicset. – Ettől függetlenül természetesen nem örülök, hogy nem mi nyertünk, de láthattuk, hogy miben vagyunk jók és miben kell még fejlődnünk a jövőben mind egyénileg, mind csapatszinten. Ha beépítjük az itt szerzett tapasztalatokat, akkor biztos vagyok benne, hogy a tavaszi idényben ez több szerzett pontban mutatkozik majd meg. Néhány labdarúgónkon látszott ma a fáradtság, ami annak tudható be, hogy az elmúlt néhány napban rendkívül keményen dolgoztak. Ebből a szempontból a következő héttől már könnyebb dolguk lesz, mert hétfőtől a taktikai és a technikai elemekre fókuszálunk.”

AZ ÚJPEST TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 9.
Edzőtábor: január 24. – február 4., Aja Napa (Ciprus)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 26., Larnaca: Újpest–Lech Poznan (lengyel) 1–1 (Bardi)
Január 29., Paralimni: Újpest–Levszki Szófia (bolgár) 1–2 (K. Hazard)
Február 2., Ciprus: Újpest–FK Teplice (cseh)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik