Felkészülés: az Újpest ikszelt Kádár Tamás csapatával

Vágólapra másolva!
2017.01.26. 16:05
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest első ciprusi felkészülési mérkőzésén 1–1-es döntetlent játszott a Kádár Tamást ezúttal is nélkülöző Lech Poznannal. A későbbi végeredmény már az első félidőben kialakult, a lila-fehérek gólját Enisz Bardi szerezte.

A mérkőzés elején mindkét csapat igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, ám az első félidő első felében nem született gól. Utána viszont szűk tíz perc leforgása alatt kettő is. A Lech Poznan szerezte meg a vezetést a 26. percben Radoslaw Majevski találatával (0–1), ám az Újpest nem sokkal később Enisz Bardi jóvoltából egyenlített (1–1). A macedón támadó két percre rá ismét közel állt a gólszerzéshez, de ekkor nem járt sikerrel.Radoslaw Majevski találatával (0–1), ám az Újpest nem sokkal később Enisz Bardi jóvoltából egyenlített (1–1). A macedón támadó két percre rá ismét közel állt a gólszerzéshez, de ekkor nem járt sikerrel.

A szünet után inkább a lengyel csapat kezdeményezett, de az Újpest gyors szélsői révén veszélyes kontratámadásokat vezetett, nagy helyzet azonban egyik oldalon sem alakult ki. A második játékrész második felében már mindkét kapu előtt több volt a veszélyes szituáció, de újabb gól nem született, 1–1-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

Az Újpestben két játékos, Jonathan Heris és Lázok János nem került be a meccskeretbe.

„Az első mérkőzésünk volt egy igen kemény kéthetes felkészülést követően, amiben eddig csak edzés edzést követett – nyilatkozta az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics az ujpestfc.hu-nak.– Boldog vagyok a játékosok teljesítményét látva, egy kicsit még fáradtak vagyunk, de ez a kezdeti kemény munka miatt van. Úgy gondolom, a felkészülés jelenlegi szakaszában egy jó mérkőzést játszottunk a Lech Poznan ellen. Az is az örömömet szolgálja, hogy a fiatal játékosaink megmutatták, hogy egy mérkőzés alkalmával is tudnak csatlakozni a csapat ritmusához. Sok jó elemet láttam a játékunkban, a néhány rosszat pedig megpróbáljuk mihamarabb kijavítani. A jövőben szeretném továbbcsiszolni a csapat technikáját és taktikáját. A táborban előttünk álló két felkészülési mérkőzésre tovább építjük a csapatot, hiszen csak a harmadik mérkőzést követően fogjuk meglátni, hol is tartunk.”

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Újpest–Lech Poznan (lengyel) 1–1 (1–1)
ÚJPEST:
Balajcza – Balázs B., Kálnoki-Kis, Pávkovics, Mohl – Cseke, Andrics – Bardi, Balogh B., Diarra – Perovics. Cserék: Kovács Z., Nagy T., K. Hazard, Nagy G., Szankovics, Gere, Szűcs K., Németh G., Windecker
G: Bardi (34.), ill. Majewski (26.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik