Doll: Néhány játékosomnak magához kell térnie; Pintér nem varázsló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.18. 11:35
null
Doll szerint néhány játékosának magához kell térnie, a tüzet hiányolja a csapatból (Fotó:<a href="http://www.fradi.hu" target="_blank"> fradi.hu</a>)
Thomas Doll a tüzet hiányolja, Pintér Attila nem varázsló, Michael Oenning nagyon boldog, Marco Rossi nem haragszik, Horváth Ferenc elnézést kér, ha eltalált valakit a lelátón – mestermérlegek a labdarúgó NB I 6. fordulóját követően.

 

GYIRMÓT FC GYŐR–FERENCVÁROS 0–1

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót vezetőedzője: Nem volt kérdés, melyik az erősebb csapat. Az viszont kérdés volt, milyen eredménnyel ér véget az előző szezon két bajnokának összecsapása. S ez mindenképpen pozitívum. Amiként az is, hogy nagy erőket mozgósítottunk, láthattam egy-két férfias megmozdulást is a csapatomból. Ez hiányzott az Újpest elleni utolsó huszonöt percben. Dávid és Góliát csatájában nem kérdés, hogyan lehet felülkerekedni. Szervezettséggel és odaadással lehetünk eredményesek, akkor, ha mindenki száz százalékot nyújt. Formula–1-es fordulattal élve, mi egyetlen kanyarban sem hibázhatunk. A bajnoki szünet előtt még egy nehéz mérkőzés vár ránk a Honvéd ellen. Szeretném, ha a második félidei teljesítményünket átmentenénk a hétvégére. Már csak a minőség hiányzik az ellenfél kapuja előtt, és nem tudom megmondani, ez a minőség adva van-e a keretünkben. De tárgyalásokat folytatunk, hogy meglegyen.

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: Győztünk és nem kaptunk gólt – a mérkőzésről nagyjából ennyit lehet elmondani. Szép stadionban, jó pályán futballoztunk, nem tetszett viszont, hogy hiába uraltuk sokáig a mérkőzést, az utolsó tíz percben izgulnunk kellett, nehogy gólt kapjunk. Hiányzott a kreativitás, a váratlan húzás, nem voltunk kellően hatékonyak. Túl könnyen eladtuk a labdát, s a hajrában visszahúzódtunk ahelyett, hogy letámadtunk volna. Nem csoda, hogy ellenfelünk lendületbe jött, s egyre lelkesebben játszott. Rossz passzban vagyunk, úgy érzem, mostanában hiányzik a csapatomból a gyilkos ösztön. A hibákról természetesen szót ejtünk az öltözőben is. Néhány játékosomnak minél előbb magához kell térnie és formába lendülnie. Mert ennél sokkal nagyobb tűz kell.

VASAS–BUDAPEST HONVÉD 2–0

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: Nagyon boldog vagyok! A Honvéd nem a könnyen verhető együttesek közé tartozik. Gyors csapat, ezért különösen értékes a három pont. Az ellenfelet ismerve ezúttal a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, ezt jól megoldották a játékosok. Végig szervezettek voltunk, és a legtöbb párharcot megnyertük. El kell ismerni, nagyon jó pillanatokban találtunk a Honvéd kapujába, és szerencsénk is volt. Néha az is kell a sikerhez. Döntő jelentősége volt a kiállításnak, érdekes módon a piros lapot követő percekben voltunk a legkevésbé szervezettek, de ebből végül nem lett baj. Az előző szezonban nagy nyomás volt rajtunk, ám az utolsó bajnokin már rendben volt a védekezés, megnyertük a fontos meccseket, és most már talán látszik, nem a véletlen műve, hogy mi maradtunk bent. A játékosok megpróbálják kétségek nélkül végrehajtani a taktikai elképzeléseket, így most jók az eredményeink. Hosszú még a szezon, a folytatásban is sokat kell még dolgoznunk.

MARCO ROSSI, a Honvéd vezetőedzője: Nincs okom haragudni a csapatomra. Jó mérkőzést játszottunk, a játékosok betartották a taktikai utasításokat, nagy kedvvel, akarattal futballoztunk, ám néhány egyéni hiba a vesztünket okozta. Ha ezek a hibák nincsenek, más eredmény születhetett volna, de ez ilyenkor már csak feltételezés. A Vasas első góljánál Botka Endre hibázott, sajnos ez része a futballnak. Hibáztak mások is, néha a Vasas játékosai is, csak azokból nem lett gól, így nem annyira feltűnő a kívülálló számára. A kiállítás után kockáztattunk. Addig sem éreztem, hogy az ellenfél fölényben lenne, a Vasas leginkább kontrákból tudott veszélyt teremteni. Amikor hátrányba kerültünk, mindent megpróbáltunk, de ez azzal járt, hogy az ellenfelünknek több területe volt a gyors ellentámadásokra. A játékosok elvégezték a munkát, becsületesen küzdöttek, semmi okom arra, hogy elmarasztaljam vagy bántsam őket. Azt is látni kell, hogy a Vasas ebben a szezonban kiválóan szerepel, persze ettől mi még le akartuk győzni, nagyon sokat tettünk azért, hogy a miénk legyen a három pont, de az említett hibák miatt veszítettünk.

DVSC–HALADÁS 0–1

LEONEL PONTES, a DVSC vezetőedzője: – Négy nagy lehetőségünk volt az első félidőben, ezekből gólokat kellett volna rúgni. Ha sikerült volna, minden máshogy alakul, más a mérkőzés forgatókönyve. A második félidő első húsz percében nem játszottunk jól, és ellenfelünk megbosszulta a fegyelmezetlenségünket. Harcoltunk az egyenlítésért, voltak is lehetőségeink, de a Haladás mélységben jól védekezett. Takács Tamás, Szakály Péter és Holman Dávid személyében három meghatározó játékosunk hiányzik, nélkülük törékenyek vagyunk. Több lehetőségünk volt most is a gólszerzésre, ám olyan csatárokra van szükségünk, akik kihasználják a helyzeteket.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: A csapat percről percre jobban elhitte, hogy van keresnivalója. A Debrecen az első félidőben jól játszott, de mindig akadt valaki, aki tisztázott a kritikus pillanatokban. Sikerült elhitetni futballistáinkkal, hogy nyerhetnek is, és ezután rajtuk is láttam, hogy megvan bennük a kellő elszántság. Fantasztikus, hogy két ilyen tudású, válogatott szinten védő kapusunk van.

MEZŐKÖVESD–ÚJPEST 0–2

PINTÉR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: Még nem tanultunk meg nyerni. Nem tudom elmarasztalni játékosaimat, mindent megtettek a győzelemért, de az összes helyzetünket kihagytuk, még a kaput sem találtuk el, míg az Újpest kevesebb lehetőségből is két gólt szerzett. Meccsről meccsre fejlődik a játékunk, de amíg képtelenek vagyunk a kapuba találni, addig nem szerzünk pontokat. A helyzeteink megvoltak ahhoz, hogy máshogy alakuljanak az eredmények. De amíg nem tudunk védekezni az ellenfél bedobásaival szemben, amíg rendre elcsúszunk védekezésben, a ziccereinket pedig kihagyjuk, addig nem leszünk eredményesek. Nem vagyok jós vagy varázsló – mondta előretekintve, már a következő, Ferencváros elleni meccsel kapcsolatban is Pintér Atila. – Legjobb tudásunk szerint felkészítjük a csapatot, talán akkor mi nyerünk helyzet nélkül. A játékosok lelkivilágával nem kell külön foglalkoznom, a szezon előtt mindenki tudta, hogy a bennmaradás a cél, ennek megfelelően lépünk pályára. Előttünk áll még a válogatott meccsek miatti szünet, a téli felkészülés szintén, a lényeg, hogy decemberig ne szakadjunk le az előttünk álló csapatoktól.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: Érdekes, hogy az első két vereség után a kiesésről kérdeztek, most pedig a dobogó a téma. A gyengébb rajt után sem kongattuk meg a vészharangot, és most, négy győzelem után sem állítjuk, hogy mindent tudunk a futballról. Nem szeretnék terhet rakni a játékosaimra, hiszen a csapat keretét nem az európai kupaindulásra alakítottuk ki. Ugyanakkor örömteli, hogy hétről hétre fejlődünk, szerencsére a fiatalok egyre több rutint szereznek, ami az eredményeken is meglátszik. Nagyon nehéz meccs volt, a hazaiak jóval erősebbek annál, mint amit a tabella mutat. Az volt a döntő, hogy az első félidőben irányítottuk a meccset, több helyzetet is kialakítottunk, megérdemelten kerültünk kétgólos előnybe. A folytatásban a hazaiak hosszú labdákkal próbálkoztak, ami okozott némi zavart a védelmünkben. Szerencsére átvészeltük a nehéz perceket, nagy küzdelmet vívtunk, és megérdemelten szereztük meg az újabb győzelmet. Semmi különös nem történt – mondta a szakember a hazai szakmai stábbal történt nézeteltérése kapcsán. – Semmi vulgáris nem hangzott el, csak másként láttunk egy szabálytalanságot. A hazai csapat vesztésre állt, ilyenkor az ember idegesebb a kelleténél, de hamar tisztáztuk a helyzetet.

PAKS–DVTK 2–1

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Végig látszott, hogy nyerni akarunk. Az ellenfél kontratámadásokra rendezkedett be, mi irányítottunk. Megjártuk a mennyet és a poklot is, azonban nem adtuk fel, hatalmas tartalékokat mozgósítottunk, és nagyon fontos három pontot szereztünk.

HORVÁTH FERENC, a Diósgyőr vezetőedzője: – Nem kezdtünk olyan rosszul, mint az előző meccseinken, utána viszont a Paks több helyzetet is kidolgozott. Igaz, az első játékrész hajrájában mi is megszerezhettük volna a vezetést. A szünet után „ültek” a kontráink, megszereztük a vezetést, nem éreztem, hogy a Paks támadásai gólveszélyesek lennének. Elnézést kérek, ha valakit eltaláltam a lelátón, nem ez volt a szándékom – mondta a szakember, aki a második kapott gól után dühében belerúgott a labdába, a játékvezető pedig a lelátóra küldte. – A sokadik rossz passzunk volt, amely után gólt kaptunk, és bizony ezt nem könnyű megélni. Sokféleképpen el lehet egy meccset veszíteni, lélektanilag biztos nem használ nekünk a paksi vereség. Nem könnyű ilyen helyzetből felállni, nehéz meccsek várnak ránk, de meg kell próbálnunk kiegyenesedni.

MTK–VIDEOTON 1–0

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője:
– Alaposan felkészültünk az ellenfélből. Az volt a célunk, hogy a vonalak mellett lezárjuk, leszűkítsük a területeket, lassítsuk a játékot, majd a megszerzett labdával, amilyen gyorsan és egyszerűen lehet, eljussunk a Videoton kapujáig. Tökéletesen bevált a terv, mert többször is szinte akadálytalanul jutottunk el a vendégek tizenhatosáig, és több gólt is rúghattunk volna. Torghelle Sándor szemén láttam, hogy rendben van, és azt is, hogy rendet tart a pályán. Sanyi azok közé a futballisták közé tartozik, akik feszegetik a határokat, de harmincnégy évesen tudja, meddig mehet el. A játéka ismét nagyon hasznos volt számunkra. Mindenki hozzátette a magáét ehhez a győzelemhez, a fiatalok is, akik már egyre inkább felnőttekké válnak. Kétség sem fér hozzá, megérdemeltük a három pontot.

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – Nem volt jó a meccs, és el kell ismerni, hogy lassúak voltunk. A pontatlanságról azonban vitatkoznék, mert nem az esetleges elhibázott passzok miatt kaptunk ki, hanem azért, mert kevés helyzetet alakítottunk ki az MTK kapuja előtt, illetve azért, mert nem futballoztunk azon a szinten, amely elvárható tőlünk. Nem mentségként mondom, ám magyarázat lehet, hogy jóval több mérkőzés van a játékosaim lábában, mint a mezőny többi csapataiban futballozókéban. Ráadásul sok pihenő sem jutott az MTK elleni meccs előtt. Ám mondom, ez nem lehet mentség. Sok munka vár még ránk, és valóban minél előbb el kell érnünk, hogy egyenletes, jó színvonalú teljesítményt nyújtson a Videoton. Leginkább azért, mert már láthatták a korábbi mérkőzéseinken, hogy képes rá a csapat. Alkalmasak a magasabb színvonalú futballra a mi játékosaink is.

NB I, 2016–2017, 6. FORDULÓ
AUGUSZTUS 16., KEDD
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
MTK–Videoton 1–0 Dunaújváros, Dunaújvárosi Stadion Pintér Csaba
AUGUSZTUS 17., SZERDA
DVSC–Haladás 0–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion Erdős József
Mezőkövesd–Újpest 0–2
Mezőkövesd, Városi Stadion Berke Balázs
Gyirmót FC Győr–Ferencváros 0–1
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion Szőts Gergely
Vasas–Honvéd 2–0 Budapest, Illovszky Rudolf Stadion Andó-Szabó Sándor
Paks–DVTK 2–1
Paks, Paksi StadionIványi Zoltán
AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 6 5 1 10– 4 +6 15
2. Ferencvárosi TC 6 4 1 1 12– 5 +7 13
3. Újpest FC 6 4 2 8– 5 +3 12
4. Szombathelyi Haladás 6 3 2 1 9– 6 +3 11
5. Budapest Honvéd 6 3 1 2 9– 5 +4 10
6. Debreceni VSC 6 2 2 2 8– 6 +2 8
7. Videoton FC 6 2 1 3 9– 6 +3 7
8. Diósgyőri VTK 6 2 4 8–16 –8 6
9. Paksi FC 6 1 3 2 5– 7 –2 6
10. MTK Budapest 6 1 2 3 2– 5 –3 5
11. Mezőkövesd Zsóry FC 6 1 2 3 4– 8 –4 5
12. Gyirmót FC Győr 6 2 4 3–14 –11 2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik