Doll is tudja, miben kell javulnia a Fradinak; Bognár Beckhamet idézte

Vágólapra másolva!
2015.08.31. 13:58
Megállíthatatlannak tűnik a Ferencváros, ám Thomas Doll vezetőedző nem elégedett. A német szakember éppen azt emelte ki a mérkőzés után, amit mi is megfigyeltünk: a helyzetkihasználáson még javítaniuk kell a zöld-fehéreknek. Böde Dániel kimaradt a válogatottból: mit szól a játékos és a szurkoló? Újra nyert a hétvégén a Diósgyőr és a Videoton, mind a két csapat drámai meccsen. A DVTK esetében Bognár Istvánt emeltük ki, elmondjuk, miért idézte David Beckhamet. Az összeállítás végén pedig a hétvége sztorijait elevenítettük fel – legek, érdekességek az NB I 7. fordulójából.

A RÉSZLETES MAI MENÜ:A RÉSZLETES MAI MENÜ:

♦ EBBEN JAVULHAT A FRADI, OLVASÓINK VÉDIK BÖDÉT
♦ EZÉRT JUTOTT ESZÜNKBE DAVID BECKHAM A HÉTVÉGÉN
♦ SZ.ROZÓS HÉTVÉGE
♦ A HÉTVÉGE SZTORIJAI

Böde ismét eldöntötte a meccset, de válogatott meghívót mégsem kapott (Fotó: Hegedüs Gábor)
Böde ismét eldöntötte a meccset, de válogatott meghívót mégsem kapott (Fotó: Hegedüs Gábor)

DOLL TUDJA, MIT KELL JAVÍTANI; BÖDE VS. STORCK

Továbbra is hibátlan a Ferencváros, ebben a szezonban az NB I-ben mind a hét meccsét megnyerte, ráadásul a gólkülönbsége (17–2) is igencsak figyelemre méltó. A korai Európa-liga-búcsú miatt van egy kis keserű szájíz a zöld-fehéreknél, ám visszatekinteni most már felesleges.

Ha így folytatódik tovább, lassan nem a bajnoki cím elérése lesz a legfontosabb teendő az Üllői úton, hanem a felkészülés a következő európai kupaidényre. A Zeljeznicar elleni búcsú után hat pontban szedtük össze a kudarc okait. A problémák megoldását már elkezdte a szakmai stáb, például a lyukas posztok (védő, védekező középpályás) betömését (jött Pintér Ádám, Nagy Ádám rendszeres játéklehetőséghez jut, várható még egy hátvéd érkezése).

Amire mindenképpen alkalmas lesz az NB I – kontinentális kupaporondtól elmaradó – színvonala, hogy a helyzetkihasználását javítsa a Fradi. A találkozó során kiemelt figyelmet fordítottunk erre. Számításaink szerint az FTC 11 alkalommal került gólhelyzetbe, ezekből kettőt sikerült kihasználnia:

– 4. perc: Stanislav Sesták fejel fölé
– 8. perc: Busai Attila csúsztat mellé
– 13. perc: Sesták fejel fölé
– 14. perc: Roland Lamah lövését blokkolják
14. PERC: BÖDE DÁNIEL, GÓL
– 24. PERC LAMAH, GÓL
– 39. perc:
Lamah átlépi a labdát
– 46. perc: Böde fejel fölé
– 62. perc: Sesták lő a kapusba
– 63. perc: Sesták fejel mellé
– 80. perc: Radó András lő fölé

Nemcsak mi figyeltünk fel erre, Thomas Doll is. A német szakember a találkozó után elmondta, javítaniuk kell a helyzetkihasználáson, mert még ezen az – egyébként nagyon sima – találkozón is bajba kerülhettek volna. Doll azt is mondta, „a második félidőben megszűnt a labdarúgás”; ezt jól mutatja, hogy a 11 kidolgozott helyzetükből csak három esett a második játékrészre.

A mérkőzés eldöntésében nagy szerepet vállalt Böde Dániel, aki gólt és gólpasszt jegyzett. Az NB I góllövőlistáját nyolc találattal vezető támadót kihagyta Bernd Storck a keretből, a támadó pedig azt mondta, ha elmondaná, mit érez, egy ország röhögne rajta, de nem tagadta, a döntés sz..ul esett neki.

Olvasóink csaknem 70 százaléka nem ért egyet a német kapitány döntésével, sokan azt panaszolják, hogy a Hoffenheimnél mostanában a keretből is kihagyott Szalai Ádám viszont ott van. Böde azonban most is kihagyott egy nagy helyzetet, ahogy a Zeljeznicar ellen is. Hogy Storcknak ez a problémája a Fradi-centerrel vagy más, azt nem tudjuk, mindenesetre 1595 olvasónk egyetért a szakemberrel, 3708 pedig nem.

DRÁMA MINDENHOL, BOGNÁR BECKHAMET IDÉZTE

A Forduló válogatottja
Nagy G. (Vasas) – Kálnoki Kis (Újpest), Tamás M. (Diósgyőr), Leandro (Ferencváros) – Th. Wils (Haladás) – Radó (Ferencváros), Bognár I. (Diósgyőr), Németh M. (Haladás), Oliveira (Videoton) – Böde (Ferencváros), Lamah (Ferencváros)

Az NB I 2015–2016-os szezonjának eddigi legizgalmasabb véghajrája négy hete, a DVTK–Videoton mérkőzésen volt. Ezen a hétvégén mindkét csapat a rendes játékidő lejárta után nyerte meg a bajnokiját – „dráma, dráma mindenhol!”

Az Újpest a 92. percig vezetett a Diósgyőr otthonában, aztán jött Bognár István, aki két ízben is idézte David Beckhamet. Először úgy tekert 25 méterről szabadrúgásból Balajcza Szabolcs kapujába, hogy arra a korábbi angol szélső sem panaszkodna. Majd olyan szögletet csavart be, mint Beckham 1999-ben, a Bajnokok Ligája döntőjében. Más kérdés, most nem Ole Gunnar Solskjaer, hanem Tamás Márk érkezett…



Érdekesség, hogy éppen Tamás hibázott a DVTK kapott góljánál, ő kezezett a tizenhatoson belül (de végül javított), míg a két szerzett találatnál nem volt a pályán Kálnoki Kis Dávid, aki megsérült a 87. percben.

A Videoton a 91. percben nyert a DVSC ellen hazai környezetben, Filipe Oliveira megpattanó lövése kötött ki a Loki hálójában, a címvédő ezzel megszerezte a második győzelmét a szezonban. Mind a két esetben a rendes játékidő lejárta után dőlt el a három pont sorsa.

A HÉTVÉGI MÉRKŐZÉSEK ÖSSZES GÓLJA ITT!

SZ.ROZÓS HÉTVÉGE, MEGOSZTÓ PETŐ

A Videoton kispadjáról távozó Bernard Casoni a Nemzeti Sportnak kemény kritikát fogalmazott meg, miután elhagyta Székesfehérvárt. A francia szakember középszerű futballistának nevezte Gyurcsó Ádámot és Kovács Istvánt. A DVSC legyőzése után Pető Tamás megbízott edző azt mondta, „Középszerű, sz.r játékosokkal is tudunk minőségi játékot nyújtani”, Kondás Elemér pedig egyből a következő kérdést kérte (akárcsak a Diósgyőr legyőzése után…), igaz, hétfőn bocsánatot kért a szurkolóktól.

Ez volt tehát a második „sz.rozós” nyilatkozat a hétvégén, a már fentebb említett bödés után. Az üggyel kapcsolatban több olvasói levelet kaptunk – az elhangzottak megosztották őket. A hétvége ezek mellett is tele volt érdekes nyilatkozatokkal. Bekő Balázs például nem értette az M4 riporterének kérdését, amikor arról érdeklődött, vajon lehet-e jobban örülni egy esetleges bajnoki címnek az Újpest legyőzésénél.

A HÉTVÉGE LEGNAGYOBB KIHAGYOTT HELYZETE

Ha a Fradinak rossz a helyzetkihasználása, mit mondjuk a Vasas–MTK találkozón látottakról? A Lech Poznantól érkező Vojo Ubiparip már a negyedik percben (0:42-től) fölé bombázta a labdát, a 94. percben (4:24-től) pedig Gera Dániel rontott el ordító ziccert.

A HÉTVÉGE PÁROSA…

…a Böde Dániel, Roland Lamah kettős, amelynek mindkét tagja gólt lőtt, majd gólpasszt adott a másiknak. Jól látszik, hogy egyre inkább érzik egymást a pályán a támadók. Lamah-nak a hétvégéről érdemes még egy mozzanatát megemlíteni, a szélső a sérült csapatkapitánynak, Gyömbér Gábornak üzent a pólóján.

A HÉTVÉGE FOTÓJA

…a Vasas–MTK mérkőzésen született, amelyen Tomiszlav Pajovics és Novák Csanád egymásra mutogat Szatmári Lóránd gólja után. Az MTK középpályása az első gólját szerezte a kék-fehérek színeiben.

– Te vagy a hibás! 
– Én?! 
(Fotó: Földi Imre)
– Te vagy a hibás! – Én?! (Fotó: Földi Imre)

A HÉTVÉGE KOMMENTÁTORI POÉNJA…

…Hajdú B. Istváné, az M4 munkatársáé, aki egy kisebb csendes időszak után azt mondta: „Elnézést kérek, csak én is ivószünetet tartottam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik