Casoni: Ki az a Pető Tamás?!; Gyurcsó és Kovács középszerű

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2015.08.29. 08:34
null
Bernard Casoni azt mondja, ha pontosan tudja, mennyire szétesett csapat, nem is szerződik a Vidihez (Fotó: Földi D. Attila)
A Nemzeti Sport elérte a Videotontól rövid és sikertelen időszak után menesztett Bernard Casonit, mégpedig a belga-magyar állampolgárságú, Budapesten élő Békeffy Gábor révén. A világhírű édesapja nyomdokain haladó menedzser rendszeres kapcsolatban volt a francia szakemberrel, s most a segítségével, tolmácsolásával zajló interjú kezdete előtt csak annyit mondott: „Többször is beszélgettünk a magyarországi tartózkodása alatt, végig lelkes volt és elszánt. Ám most, amikor felhívtam, meglehetősen indulatosnak tűnt. Tartok tőle, nem kelti majd a magyar futball jó hírét a világban…”

 

– Vágjunk bele! Ön a felelős a Videoton szörnyűséges szerepléséért?
– A legegyszerűbb mindig az edzőt hibáztatni, leváltani – mondta Bernard Casoni, a Videoton augusztus 19-én távozó francia edzője. – Ez örök szabály a futballban. Azért, ami a Videotonnál történt, nem vállalom a felelősséget. Nem én hibáztam, nem én engedtem el a kulcsjátékosokat és nem én csaptam be a szurkolókat. Ha bűnbakot keresnek, rossz helyen kopogtatnak.

10 MECCS – 2–2–6
Bernard Casoni a nyáron vette át a legutóbbi szezonban bajnok Videoton irányítását, de katasztrofális eredményeket ért el a csapattal. A francia szakemberrel az NB I-ben öt forduló alatt négy vereséget szenvedett el a Videoton, és a fehérorosz BATE ellen elbukott a BL-selejtezőben is. Összesen tíz meccsen két győzelmet és két döntetlent, illetve hat vereséget könyvelt el a csapat.

– De ön ült a csapat kispadján, amikor jöttek a kínosabbnál kínosabb vereségek itthon és a nemzetközi porondon.
– Csakhogy ez a csapat már nem a bajnokcsapat volt. Elment a gerinc, távozott Juan Calatayud a kapuból, Sándor György a középpályáról és Nikolics Nemanja a csatársorból, ekkora veszteséget egyetlen klub sem élne meg könnyen.

– Magyar segítője, a távozása után megbízott edző, Pető Tamás az MTK-tól elszenvedett vereség után azt mondta, hogy három nap alatt nem lehet bepótolni három hét elmulasztott munkáját.
– Mondanék most erre egy cifrát, de inkább visszafogom magam. Ki ez a Pető Tamás?! Hol dolgozott, milyen szakmai múltja van, hogy engem kritizál?! Aki egy NB III-as együttest dirigált, és azt is rövid ideig, legyen inkább szerény. Tanuljon, képezze magát, tegyen le valamit az asztalra, és akkor majd komolyan veszik a szavait.

– Hiszen együtt dolgoztak egy ideig.
– Együtt dolgoztunk, mert mellém rakták, odaültették a kispadra. Azt írja le, hogy ha maradok, kipenderítettem volna ezt az embert a stábból, az biztos.

– Azt is a fejére olvassák, hogy nem tudta kellőképpen motiválni a játékosait, nem találta sem Kovács István, sem Gyurcsó Ádám helyét a csapatban.
– Kérdezze meg a játékosokat, milyen kapcsolatban voltam velük. Úgy vélem, korrekt módon dolgoztunk együtt. Ami Gyurcsó Ádámot és Kovács Istvánt illeti… Nem akarok megbántani senkit, de középszerű futballisták. Még Magyarországon is. Alaposan túlértékelték őket, ám ezt az idő úgyis bizonyítja.

TUDTA-E, HOGY VÁLTOZÁSOK LESZNEK A KERETBEN? MI A VÉLEMÉNYE A MAGYAR FUTBALLRÓL? HARAGGAL JÖTT-E EL A VIDEOTONTÓL? BERNARD CASONI A FENTI KÉRDÉSEK MELLETT AZT IS ELMONDTA, MILYEN FURCSASÁGOKAT TAPASZTALT RUDOLF GERGELY SZERZŐDTETÉSE KÖRÜL. A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik