Videoton: erőt adó csodás feltámadás?

Vágólapra másolva!
2015.08.01. 17:55
null
Koman nagy hibája kellett a Videoton fordításához (Fotó: Veres Viktor)
A 93. percig vezetett odahaza a Diósgyőr a sokáig tíz emberrel játszó Videoton ellen, de a ráadásban fordított a címvédő. A labdarúgó NB I harmadik fordulójában ezzel megszerezte első győzelmét a fehérvári csapat, két vereség után.

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

DVTK–Videoton FC 1–2 (Koman 9. – 11-esből, ill. Oliveira 93., Pátkai 95.)
Kiállítva: Simon Á. (48.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Ki gondolta volna még a tavasz derekán, hogy a Videoton a bajnoki címen kívül mindent elveszít az idény végére (pár alapemberét is), és már annak is örülnek a szurkolók, ha a profi labdarúgóktól elvárható minimumot, az elszántságot látják kedvenceiken – igaz, az elmúlt években meggyengült BATE Boriszov elleni hazai döntetlen a Bajnokok Ligája-selejtezőben mindenképpen nagy csalódás.

A két bajnoki vereséggel induló címvédő ráadásul Diósgyőrben is igen gyatrán kezdett: három perc alatt két gólt is lőhettek volna a hazaiak, de Barczi Dávid és Nikházi Márk egyaránt rosszul célzott – utóbbi nem sokra rá viszont kiharcolt egy 11-est, amelyet Koman Vladimir értékesített. 1–0!

Ez volt a sokszoros válogatott első gólja a magyar élvonalban.

Az ivószünetre szólító sípszó véget vetett azonban a Diósgyőr lendületes futballjának. Az első félidőben Lang Ádám egyenlíthetett volna, de közeli fejesét elképesztő mozdulattal védte Antal Botond (ezt lassan megszokhatjuk már a kapustól), majd Rémi Maréval kihagyta a kihagyhatatlant, már a második félidő elején. Legalább olyan érthetetlen hiba volt ez, mint Simon Ádámé, aki sárga lappal a háta mögött a felezővonalnál beleütött egy kósza indításba.

A pirosat maga a szűrő sem vitatta.

Mivel továbbra is álmatagon futballozott a Diósgyőr – a szurkolói szidalmak ellenére is –, Bernard Casoni egy védő helyére beküldte Mirko Ivanovszkit, és tíz emberrel is veszélyesebben futballozott csapata.

Egy alkalommal csak a kapufa mentette meg a hazaiakat, akiknek adódott pár ziccerük a kitámadó fehérváriak védelmi hibáinak köszönhetően, ám hárman is egészen elképesztő módon hagyták ott az ötösön a labdát az ellenfélnek...

A ráadásban aztán kiderült, hogy a futball törvényszerűségei az NB I-ben is érvényesek, mert a 93. percben Filipe Oliveira kiegyenlített (Koman gólpasszából, 1–1), majd nem sokra rá Pátkai Máté az elalvó védelem mellett az ötösről a bal sarokba fejelt: 1–2!

Elképesztő győzelmet aratott a Videoton, elképesztő módon verte meg saját magát a Diósgyőr.

Ha ez a hajrábeli siker nem dobja fel a Videotont a jövő heti BL-mérkőzésre, akkor semmi...

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

MESTERMÉRLEG

„Rúgtunk egy »öngólt«, aztán kaptunk egy másikat – értékelt lesújtva Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője. – Egyelőre nem tudjuk feldolgozni a történteket, de lesz rá idő. Még a hatása alatt vagyok. A futballban előfordul az ilyen, most beleestünk ebbe a hibába.”

„Nehezen lendültünk bele a mérkőzésbe – mondta Bernard Casoni, a Videoton vezetőedzője. – Állandóan futottunk az eredmény után, de végig szervezettek maradtunk, és ez a végén kifizetődött. A tizenegyes szigorú döntés volt, a piros lapot meg inkább nem kommentálnám. Ez a győzelem hosszú távra is önbizalmat adhat. Már a BATE elleni találkozón is megfelelő volt a játékosaim hozzáállása, és most, a Diósgyőr ellen is jól reagált a csapat. Már nagyon kellett ez a győzelem a beleinknek.”

LABDARÚGÓ NB I, 3. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Augusztus 1., szombat
18.00 Újpest FC–Békéscsaba 2–0
Németh Ádám
18.00 Puskás Akadémia–Paksi FC 1–0
Solymosi Péter
18.00
Haladás–MTK 2–2
Berke Balázs
18.00
DVTK–Videoton 1–2 Iványi Zoltán
20.30 Vasas–FTC 0–2 Kassai Viktor
Augusztus 2., vasárnap
18.00 Bp. Honvéd–DVSC-Teva Andó-Szabó Sándor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 3 3 7–1 +6 9
2. Újpest FC 3 2 1 5–1 +4 7
3. Budapest Honvéd 2 2 3–1 +2 6
4. Paksi FC 3 1 1 1 4–1 +3 4
5. DVSC-Teva 2 1 1 4–3 +1 4
6. MTK Budapest 3 1 1 1 4–4 0 4
7. Puskás Akadémia FC 3 1 1 1 2–2 0 4
8. Szombathelyi Haladás 3 1 1 1 3–4 –1 4
9. Videoton FC 3 1 2 2–3 –1 3
10. Diósgyőri VTK 3 1 2 4–6 –2 3
11. Vasas FC 3 3 2–7 –5 0
12. Békéscsaba Előre 3 3 2–9 –7


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik