Böde már megint kihagyta 7 méterről, de rekordot döntött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.30. 13:24
null
Böde Dániel a Zeljeznicar és a Paks ellen is kísértetiesen hasonló helyzetben hibázott (Fotó: NS-montázs)
Böde Dániel, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros 28 éves támadója a Paks elleni 2–0-ra megnyert mérkőzésen folytatta kiváló sorozatát, és új egyéni rekordot felállítva a hatodik egymást követő bajnoki meccsén is eredményes tudott lenni, ám akad olyan játékhelyzet, amelyben az utóbbi időben nem jár sikerrel az ellenfelek kapuja előtt.

A Ferencváros és Böde Dániel is remek formának örvend: a zöld-fehérek hét forduló után százszázalékosak a bajnokságban (17–2-es gólkülönbséggel), míg a korábbi válogatott támadó nyolc találattal vezeti a góllövőlistát az élvonalban. (Indokolt a korábbi jelző, hiszen legutóbb 2013-ban volt válogatott, és nem kapott meghívót Bernd Storck szövetségi kapitány Románia ellen készülő keretébe sem).

A legutóbb Debrecenben, most pedig a Paks ellen is gólt szerző Böde Dániel a hatodik egymást követő bajnoki mérkőzésén volt eredményes, ilyen szériája még nem volt neki az NB I-ben.

Sorozatban öt bajnokin egyszer már a Paks játékosaként is sikerült a kapuba találnia, a 2010–2011-es idény utolsó négy fordulójában és a következő évad első körében is gólt szerezve.

A tempofradi.hu adatai alapján Böde Dániel a Ferencváros színeiben 152 díjmérkőzésen 78 gólt ért el. Ezzel a klub történetének a 39. legeredményesebb góllövője, két találattal lemaradva az egyaránt nyolcvan gólig jutó Fischer Pál és Pusztai László mögött.

A Fradi történetében a százgólos álomhatárt eddig huszonhatan érték el, így ha Böde tartja kiváló formáját, ő lehet a huszonhetedik, akinek ez sikerül. Ráadásul egy legendás előd, Deák Ferenc rekordjának is a nyomában van – a népszerű Bamba 1948 tavaszán és őszén (április 18. és november 14. között) talált be 16 NB I-es bajnokin egyhuzamban, ami vonatkozó magyar rekord. Az előző szezonban ezt közelítette meg Nikolics Nemanja, a Videoton csatára, aki 12 NB I-es mérkőzésén keresztül volt eredményes. (A második leghosszabb gólszerzési sorozat is ferencvárosi játékos nevéhez fűződik a magyar élvonalban: dr. Sárosi György 1935. október 27. és 1936. május 10. között 15 egymást követő bajnokiján talált be – informálta a Nemzeti Sport Online-t a tempofradi.hu.)

Böde Dániel rekordok nyomában (Fotó: Hegedüs Gábor)
Böde Dániel rekordok nyomában (Fotó: Hegedüs Gábor)

Bár folytatta kiváló sorozatát Böde, a gólszerzés nem minden játékhelyzetben megy neki az utóbbi időben. A Paks ellen, kétgólos vezetésnél kísértetiesen hasonló ziccert rontott el, mint amilyet az Európa-liga selejtezőjében a bosnyák Zeljeznicar (0–1) elleni hazai találkozón is. A bal oldalról élesen belőtt labdát Böde egyik esetben sem tudta hét méterről, senkitől sem zavartatva a kapuba fejelni...

Böde helyzete 1:45-től látható

LABDARÚGÓ NB I, 7. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 29., szombat
18.00 DVTK–Újpest 2–1
Bognár Tamás
18.00 Békéscsaba–Haladás 01
Berke Balázs
18.00 Bp. Honvéd–Puskás Akadémia 00
Kassai Viktor
18.00 Vasas–MTK 01 Németh Ádám
20.30 Ferencváros–Paks 20
Solymosi Péter
Augusztus 30., vasárnap
19.00 Videoton–DVSC (M4) Vad II István
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik