Újpest: nagy az érdeklődés a csatár iránt – távozhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.10. 09:17
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint az Újpest FC, a fejlődése érdekében, a téli átigazolási időszakban kölcsönadhatja 19 éves csatárát, Tóth Patrikot. A játékos menedzsere kérdésünkre megerősítette a hírt.

„Tóth Patrik iránt nagy érdeklődés mutatkozott az elmúlt hetekben. Magyar és külföldi egyesületek is jeleztek, hogy szívesen látnák csapatukban. A tehetséges támadó a bombaformában teljesítő Mbaye Diagne mellett kevesebbszer jutott szóhoz, így a további fejlődése érdekében állandó játéklehetőséget nyújtó csapatot keresünk számára a tavaszi szezonra" – nyilatkozta az NSO-nak a csatár menedzsere, Kozák Attila.

„Hangsúlyozom, az Újpest nem kíván megválni a támadótól, hanem a fejlődése érdekében a lehető legmagasabb szinten szeretné játéklehetőséghez juttatni" – tett hozzá Kozák. Vagyis a lila-fehérek kölcsönszerződésben gondolkodnak.

„Nagyon hálás vagyok az Újpestnek az elmúlt hónapokért, és a jelenlegi, támogató hozzáállásáért – mondta ezzel kapcsolatban Tóth Patrik, aki a mostani szezonban mutatkozott be az NB I-ben, és hat meccsen egy gólt szerzett. – Nagyszerű közösségbe kerültem, melyben sokat tanulhattam, s külön kiemelném Kabát Pétert, aki igazi mentorként áll a mai napig mellettem."

„A fejlődésem érdekében szeretnék az NB III-nál feljebb játéklehetőséghez jutni, hogy nyártól magasabb szinten, még eredményesebben tudjam újra az Újpest színeit képviselni – folytatta a támadó, aki ősszel az Újpest NB III-as csapatában kapott több szerepet. – Bár voltak és vannak külföldi megkereséseink, én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy előbb a magyar első osztályban bizonyítanék, és szeretném felhívni magamra a szövetségi edzők figyelmét, hogy a korosztályos válogatottak tagja lehessek."

Értesüléseink szerint az NB I-ből a Honvéd, az NB II-ből a Balmazújváros és a Budaörs, külföldről pedig a Rapid Wien érdeklődött Tóth iránt, de a futballista menedzsere a csapatneveket nem kívánta kommentálni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik