Kaposvár: hét új játékos, André Alvest nem szerződtetik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.06. 15:04
null
André Alves egyelőre mégsem tér vissza Magyarországra (Fotó: archív)
Lassan, de biztosan formálódik a Rákóczi tavaszi kerete. Illés János ügyvezető elnök arról tájékoztatta a kaposvári klub hivatalos honlapját, hogy hét új játékos már biztosan csatlakozott a csapathoz, ugyanakkor a korábban beharangozott brazil André Alves nincs közöttük.

A Kaposvár már korábban megerősítette, kik azok az új játékosok, akikkel szóban már megegyeztek, de azóta a szerződéseket is megkötötték, így hivatalosnak tekinthetők az átigazolások.

A kapusok közül a Zalaegerszegről szerződtetett Safet Jahic két és fél, a Kecskemétről érkező Antal Botond pedig féléves szerződést kötött. Ugyancsak sikerült megállapodni a közös folytatásról a francia belső védővel, Lebbihi Badisszal, valamint két román játékossal, Andrei Floreannal és Dragos Firtulescuval.

A 21 esztendős Florean a Bihor neveltje, az ősszel a Sageata Navodari támadójaként tizenegy mérkőzésen lépett pályára a román élvonalban. A 24 éves Dragos Firtulescu a középpályán jelenthet erősítést, és az UTA Arad gárdájától érkezik Somogyba – írja a rakoczifc.hu.A 27 éves belga Landry Mulemo balhátvédként bevethető. A korábbi utánpótlás-válogatott futballista felnőttként már több alkalommal pályára lépett a kongói nemzeti együttesben. Az Ukrajnából kölcsönbe érkező kameruni Armand Ken Ellára a középpályán számíthat a szakvezetőség.

A napokban eldőlt, hogy a brazil Alves mégsem lesz újra a Rákóczi játékosa.

„Két héten át próbáltunk a játékos korábbi, dubai klubjával megegyezni, hogy adják kölcsönt erre a fél évre, mert vitában áll velük. Sajnos nem tudtunk megállapodni, így bármennyire is szerettük volna, le kellett mondanunk róla” – mondta Illés János ügyvezető elnök.

A brazil csatárral kapcsolatban korábban már jeleztük, hogy problémás lehet a megszerzése, hiszen élő szerződés köti Dubaiba, ezért a Ferencvárosnál például el is vetették a szerződtetését. Ennek ellenére a csatár az elmúlt hetekben már felkészülési meccseken is pályára lépett korábbi csapata, a Kaposvár színeiben, de mivel nem jutottak egyezségre az ügyében, nélkülözniük kell a szolgálatait.

Selymes Tibor vezetőedző csapata szombaton utazik a törökországi edzőtáborba, amelynek programjában hat előkészületi mérkőzés szerepel.

 

A KAPOSVÁRI RÁKÓCZI TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: Debrecen, január 12–25.; Törökország (Antalya), február 8–19.
EDDIGI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
1. 18., Debrecen: Kaposvári Rákóczi–Létavértes 0–0
1. 24., Debrecen: Kaposvári Rákóczi–Nyíregyháza Spartacus 1–1 (Firtulescu)
2. 1.: TatabányaKaposvári Rákóczi 0–2 (Alves, Acassio)
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAPOSVÁRI RÁKÓCZINÁL
Érkezők: Antal Botond (szabadon igazolható, legutóbb Kecskeméti TE), Lebbihi Badis (francia, SAS Espinal – Franciaország), Armand Ken Ella (kameruni, Karpati Lviv – Ukrajna, kölcsönbe), Dragos Firtulescu (román, UTA Arad – Románia), Andrei Florean (román, Sageata Navodari – Románia), Safet Jahic (szlovén, Zalaegerszegi TE FC), Landry Mulemo (belga-kongói, Beitar Jerusalem – Izrael, szabadon igazolható)
Távozott/távozhat: Dankwah Addo (ghánai, ?), Stjepan Babic (horvát, ?), Jánvári Gábor (Nyíregyháza Spartacus), Major Ádám (?), Adrian Markus (román, Poli Timisoara? – Románia), Oláh Lóránt (Kozármisleny),Bojan Pavlovics (szerb, NK Istra – Horvátország), Iulian Petrache (román, ?), Posza Zsolt (Balatonlelle), Marko Ranilovic (szlovén, ?), Bojan Vrucina (horvát, Skendija – Macedónia), Waltner Róbert (Siófok FC), Zámbó Bence (?)
Kiszemeltek: Issaga Diallo (francia, szabadon igazolható, legutóbb Servette FC – Svájc)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik