Női kosár: Kiss Virág szerint az Euroligában lesz jobb esélyük a Fenerbahce ellen

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 13:42
Kiss Virág (Fotó: Koncz Márton)
A török bajnokságban és az Euroligában is címvédő Fenerbahce elleni összecsapásokra készül Kiss Virág, a Mersin kosárlabdázója, aki szerint inkább a nemzetközi kupasorozat számukra hazai négyes döntőjében szerezhetnek meglepetést a favorittal szemben.

A 26 éves magyar játékos az M1 aktuális csatornának adott interjúban elmondta, egyelőre nem emésztette meg, hogy a válogatottal a soproni selejtezőtorna utolsó mérkőzésén 22 pontos előnyről kikaptak a spanyoloktól és így nem tudták kiharcolni az olimpiai szereplést. Elárulta, amikor később válogatottbeli csapattársával, Studer Ágnessel látták a férfi kézilabda-válogatott sikerrel megvívott selejtezőjét, az örömkönnyek mellett újra előjött az az érzés, hogy milyen jó lett volna, ha ők is átélik ezt.

Hozzátette, hogy a csalódást, amit a februári kudarc okozott, megpróbálta az elmúlt időszakban motivációként használni és a korábbinál is többet dolgozott azért, hogy jobb legyen.

A Mersin most pénteken kezdi meg a török bajnoki döntőt a Fenerbahce ellen. A finálé – melyben a címvédőé a pályaelőny – az egyik fél második sikeréig tart, majd az Euroliga négyes döntője következik, melyben a Mersin házigazdaként éppen a Fenerrel mérkőzik az elődöntőben.

„Az Euroliga miatt nagy már a feszültség” – mondta Kiss Virág, aki szerint a sztárcsapatot jobb esélyük van egy mérkőzésen „elkapni”, mint egy több sikerig tartó párharcban felülmúlni.

A magyar center beszélt arról is, hogy egyelőre nem tudja, a bajnoki döntőben mennyi lehetőséghez jut majd, ugyanis a nyolc légiósból csak hatot lehet benevezni egy találkozóra.

Kiss Virág a válogatottal kapcsolatban megjegyezte, nem beszélt még az új szövetségi kapitánnyal, Völgyi Péterrel, de véleménye szerint jót fog tenni a frissítés, mindenki tiszta lappal indulhat majd, a stáb pedig egészséges versenyhelyzetet teremthet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik