Gyász: elhunyt az Albacomp bajnokcsapatának NBA-t is megjárt játékosa

Vágólapra másolva!
2023.05.05. 10:44
null
56 évesen elhunyt az Albacomp és a Detroit Pistons korábbi kosárlabdázója, Lance Blanks (Fotó: Getty Images)
Május 3-án, Dallasban ötvenhat éves korában elhunyt az elmúlt években az ESPN elemzőjeként dolgozó egykori profi kosárlabdázó és tisztségviselő, Lance Blanks, akit a Detroit Pistons az 1990-es játékosbörze (draft) 26. helyén választott ki, és három évig játszott az észak-amerikai profi ligában (NBA), mielőtt Európába érkezett, s az Albacomppal első idényében, 1997-ben bajnoki címet ünnepelhetett – számolt be a gyászhírről az NBA hivatalos honlapja.

Lance Blanks a Virginia Egyetem után a Texasi Egyetemre ment át, ahol tagja volt az 1990-ben a legjobb nyolc közé jutó csapat legendás BMW elnevezésű triójának (Lance Blanks, Travis Mays, Joey Wright), majd az 1990-es draft első körének 26. választásaként szerezte meg őt a Detroit Pistons, melytől két év után távozott a Minnesota Timberwolveshoz, de 1994-től már Európában játszott, s a német Giessen 46ers után 1997-ben igazolt Székesfehérvárra, az Albacomphoz, mellyel első idényében bajnoki címet szerzett, de a ciprusi Kevranoszhoz távozott is, ahonnan egy évvel később vonult vissza.

Blanks profi karrierje végeztével sem szakadt el a kosárlabdától, dolgozott a San Antonio Spurs és a Los Angeles Clippers játékosmegfigyelőjeként, a Cleveland Cavaliers vezérigazgató-helyetteseként és a Phoenix Suns vezérigazgatójaként is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik