Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
R. B. 2020.03.05 12:00 Frissítve: 2020.03.05 16:38

Női kézi: Klivinyi és Christensen távozik, végleges az FTC kerete

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a hivatalos honlapján bejelentette, ismert a női kézilabdacsapat kerete a 2020–2021-es idényre. A már bejelentett távozók mellett Debreczeni-Klivinyi Kinga, Djurdjina Malovics, Emilie Christensen és Szemerey Zsófi sem marad a fővárosi klubnál.

Debreczeni-Klivinyi Kinga távozik a Fraditól (Fotó: Török Attila)

 

A fradi.hu tájékoztatása szerint a népligetiek nem hosszabbítanak Debreczeni-Klivinyivel, Maloviccsal, Christensennel és Szemereyvel.

A 27 esztendős, válogatott Debreczeni-Klivinyi 2018 nyara óta az FTC kézilabdázója, azonban vállsérülése miatt nem tudta igazán megmutatni, mire képes. A norvég Christensen tavaly, a montenegrói Malovics 2018 nyarán érkezett, jelenleg az MTK-ban szerepel kölcsönben. A kapus Szemerey 2018-ban Siófokról került a Fradihoz.

Az már korábban ismert volt, hogy Danick Snelder (Siófok), Hornyák Dóra (Debrecen), Háfra Luca (Fehérvár, kölcsönbe), Lukács Viktória (Győri ETO) és Mészáros Rea (Vác) is távozik a zöld-fehérektől, illetve Bánfai Kíra kölcsönbe a DVSC-hez igazol.

„Nehéz döntéseket kellett meghoznunk, hiszen az elmúlt években a csapatunkat meghatározó játékosok távoznak nyáron a Ferencvárostól – mondta Bognár László ügyvezető igazgató. – Bízunk benne ugyanakkor, hogy jól határoztunk valamennyi esetben, szerettük volna számottevően megerősíteni a keretet, és úgy vélem, hogy ez sikerült is. Valamennyi távozó játékosunknak köszönöm mindazt, amit a klubért tett, és a pályafutásukhoz további sok sikert kívánok. A búcsúzásnak azonban még nincs itt az ideje, vannak még előttünk feladatok a szezon hátralévő részében, amelyeket együtt kell végigcsinálnunk.”

A klub közben bejelentette három német válogatott érkezését: a balátlövő Emily Bölk és a jobbátlövő Alicie Stolle egyaránt a Thüringer HC-ból jön, míg a beálló Julia Behnke a Rosztov-Dont hagyja el. Rajtuk kívül Érdről teszi át a székhelyét a kapus Janurik Kinga és a beálló Kisfaludy Anett, míg Kovacsics Anikó szerződést hosszabbított. Utolsóként a vb-győztes holland jobbszélső, Angela Malestein megszerzése vált hivatalossá. 

AZ FTC-RAIL CARGA HUNGARIA TERVEZETT KERETE A 2020–2021-ES IDÉNYRE
Kapusok: Bíró Blanka, Janurik Kinga
Jobbszélsők: Angela Malestein, Kovács Anett
Jobbátlövők: Alicia Stolle, Klujber Katrin
Beállók: Julia Behnke, Kisfaludy Anett, Pásztor Noémi
Irányítók: Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett
Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára, Emily Bölk, Háfra Noémi
Balszélsők: Márton Gréta, Schatzl Nadine

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.